@Zaxon, daj spokój. Dajmy PeterKaczorowski-emu się wyszumieć i nasycić rynek. W końcu robi pożyteczną dla Ciebie robotę podbijając ceny elektroniki. Jak ktoś powinien protestować to nabywcy.
Tak tylko podpowiem, że jak ktoś by chciał wzmocnić sygnał Φ2 na wyjściu, to zamiast PLL'ki może też spróbować wykorzystać: - Mosfet n-channel - OpAmp o wysokim paśmie i wysokim SR - może wykorzystać układ z Atari 400/800 lub Sweet16 i tworzyć własne Φ2 z Φ0 produkowanego z Antica (lub BΦ0 z 74LS08) . Wówczas musi odciąć to, które jest produkowane przez Sally.
Wg mnie, PLL to ślepa uliczka.
Warto jednak uwzględnić, że Φ2 z Sally idzie dalej do dwóch miejsc 74LS08 oraz do Freddiego. Przynajmniej taka sytuacja ma miejsce na płytach Atari 130XE.
Do Antic, GTIA, PIA, Pokey, catridge dociera wersja buforowana sygnału.
Jakieś 7-8 lat temu zrobiłęm taką duperelkę do poprawy PHI2 z tym że do Orica/Atmosa.Tam też siedzi 6502 i też były problemy z zewnętrznymi interfejsami. Ale tu było klasycznie na 74123.
Solo/ng ale jego to napędza właśnie. Piotr myśli że Atari to Hollywood i uważa , mająć silne i niespełnione w innych miejscach, parcie na szkło, że nieważne jak o tobie mówią, byle by mówili ;) Dostać po mordzie ? Sama radość . Ile razy przy tej okazji można by narobić szumu i niechcący, tak przypadkiem, wtrącić coś o płytce z gniazdkiem albo o Lotharku ?
Swoją droga dziwię sie Przemkowi że tak to toleruje. Wiekszość wpisów Petera mu firmę w zasadzie trochę ośmiesza poprzez osobę ambasadora marki .
ZAXvo to miszczostfo świata:-) Aż monitor zaplułem:-) Przypomina mi się Panascanik i Adibas:-) Fajny wątek w ogóle, lubię takie śmietniki od czasu do czasu:-) Jest wesoło:-)
AS ? A nie wiem ? Przestałem bywać na Discordzie . Wolę wieczorem coś zrobić niż obserwować czy sie udzielać w jakiejś kolejnej kompletnie bezużytecznej gównoburzy ...