nooo przy czym c90 to nie jest to co lubią paski napędowe (zwłaszcza (x/c)a-12).. ale co zrobić.
okładki fajne :-))) , coś na próbę sobie wydrukuję :-) nie wiem tylko czemu napis na grzbiecie do góry nogami.. jak położy się kasetę na płasko, frontem do góry, to ten napis jest na głowie.
Świetnie wychodzą. Taśma C90 do Atari się nie nadaje. Znaczy, nadaje ale krótko - zbyt cienki nośnik, zbyt duże obciążenie mechanizmu. Wiele magnetofonów, nawet po renowacji, nie może tego uciągnąć. Pominę fakt, że pod te gry spokojnie C45 by wystarczyło.
Z taśmą 90 robię tak, ze starej kasety wywalam starą taśmę, na nową nagrywam grę, tyle co zajmuje gra przeszczepiam do starej obudowy, taśmę łączę taśmą do klejenia taśm którą można kupić tutaj. ->link<-
Peri Noid Zrobi się, oryginalny plik ATR COMMANDO VBXE po nagraniu na fizyczny nośnik powodował błąd podczas wgrywania. Zrobiłem nowy, który poprawnie się wczytuje po nagraniu na dyskietkę.
Poprzedni XEX miał rozmiar niepozwalający na wciśnięcie go na dyskietkę w żadnym formacie poza 720KB. Niestety, ostatnia wersja opublikowana przez @Shanti ma blisko 360KB. Jak wykonałeś tego ATR-a? Kompresja czy coś takiego?
Chodzi mi o to, że prawdopodobnie na ATR-a zamiast swojego pliku z dodanym obrazkiem ładowania wrzuciłeś plik, który zapewne wyciągnąłeś z obrazu udostępnionego przez Shantiego. Po prostu pliki ci się podmieniły jak ATR-a robiłeś.
Napisałem na forum prośbę, żeby Shanti zrobił ATR w oparciu o ostatnią poprawioną wersję (trzeba skompresować).
Okładki są rewelacyjne. Pytanie do opisu Dyna Blaster. Dyna na A8 miała chyba tylko i wyłącznie multiplayer 1 na 1. Czy jest jakiś nowa wersja z single player??
Zrobiłem osobną stronę dla Kopert, okładek, naklejek, aby oddzielić tę tematykę od mojej firmowej strony. Od dzisiaj wszystkie nowe projekty będę publikował na nowej stronie. www.ataricovers.com ->link<- mam nadzieję, że spodoba wam się nowa strona i przyszłe projekty.
Z wielką przyjemnością oglądam kolejne okładki. Świetna robota! W niektórych wątkach a w tym nawet bardziej, brakuje mi "lajkowania" wpisów zamiast dodawania komentarza. Brakuje mi też wciąż stacji dysków do Atari :-) bo już drukowałbym okładki do dyskietek!
Ps. W opisie "Commando" jest 'ą' zamiast 'a' w pierwszej linii: "XL/XE, wykorzystująca...".
Okładeczki są super - EXTRAKLASA, świetna robota. Też bawię się dużo z generowaniem w AI + Photoshop. To wspaniała przygoda jest :) Wręcz momentami uzależniająca! :) Tak zupełnie przy okazji - zrobiłem kilka naprawdę dobrych leveli w Robbo Konstruktorze, ale mam to tylko jako save state'y z A800Win (*.a8s). Nie będzie problemu z wrzuceniem ich tu kiedyś na forum w takiej właśnie postaci? Bo to naprawdę świetne levele, dopieszczone i trudne, z fajnymi "rozkminami" :)
najważniejsza jest tutaj rozrywka i dobra zabawa. jeżeli ktoś dalej lubi atari i nie przeszkadza mu taka forma grania to przetestuje. a gdy ktoś inny jest ortodoksyjnym purystą który uznaje tylko oryginalny sprzęt to po prostu w to nie zagra, lub przerobi na format zjadliwy dla atari.
możemy przyjąć, że emulacja jest kolejnym etapem w ewolucji :) istnieją nawet teorie, że nasz wszechświat jest emulowany.
Śmiało, wrzucaj. kolejnych etapów dla robbo nigdy dość.