Mnie z jednego korpo wywalili na kopach bo starałem się o podwyżkę dla mojego zespołu. To były jakieś grosze, ale na wypowiedzeniu dostałem info, że powodem jest "brak właściwej komunikacji z zespołem".
Mój zespół był w lekkim szoku, kiedy się o tym dowiedzieli i po moim odejściu po kolei odchodzili z firmy. To była dla mnie niesamowita satysfakcja a z teamem mam kontakt do dzisiaj przy wypadach na piwko :D
Ja kiedyś swój rimejk też skończę :D tylko zamiast dążyć do "skończenia" to ciągle dokładam nowe rzeczy i ciągle coś jest do dokończenia i pewnie nigdy finalnie finalnej wersji nie będzie :) ale przynajmniej mam czasem fun :)
Myślę że warto zrobić jakiś plan minimim co ta alfa będzie miała i trzymać się tego, inaczej każdy z nas wie jak działa ch**owe zarządzanie zakresem nie tylko w IT...
Może będę tym co niszczy uśmiechy dzieci ;) - mam propozycję, może zrobić basic / alfa Robbo wersję, niech już hula jako (prawie) gotowy produkt który można ściągnąć skądś. Później dołożyć nowe kamienie milowe typu totalna zmiana koncepcji np. poruszania się, CTF czy to tam się zamarzy. Zamrozić pomysł na kilka miesięcy i dopisać to co ma być dopisane.
To co napisałem wyżej to i tak radosna twórczość (w sumie też o to chodzi, żeby był fun podczas pisania), i - znów wybaczcie ściąganie na ziemię - będę bardzo mile zaskoczony jak - przy takim "radosnym" podejściu - wyjdzie z tego duży i jednocześnie(!) wysokiej jakości produkt.
Jeszcze raz - trzymam kciuki, kibicuję i będę wspierał. W żadnym wypadku nie zamierzam krytykować czy narzekać, a bardziej patrzeć trzeźwo z boku.
ja jak zobaczylem film to pomyslalem bardziej o robbo endless runner, chodzi o to ze dol ekranu powoli przesuwa sie do gory i nie mozna sie juz cofnac,czyli klasyczny pomysl ale wykozystywany raczej w platformowkach. Z robbo pewnie bylo by o wiele ciezej z level dizajnem, moze przydalaby sie bomba specjalna niszczaca sciany..
Na którymś z poprzednich video było widać taki motyw, że Robbo przewracając się itp., niejako "przelatywał" czasem nad murkami. Moim zdaniem te murki muszą być większe albo tak warto zrobić fizykę bohatera, by jego masa bardziej trzymała go przy ziemi. :)
Poza tym w finalnej grze przydałaby się możliwość ustawienia kamery z różnych stron skoro działa to w "3D".
Każda sesja zalogowana ma pewnie jakiś token, który wygasa po jakimś czasie - przed publikacją nowego posta warto odświeżyć stronę i wkleić całą odpowiedź, a nie klikać po kilku godzinach od ostatniego odświeżenia strony.
A co postępów prac: robi wrażenie, rozwala system itd. :)
Jak ktoś chciałby mi pomóc to niech odpali oryginalne robbo na atari i udzieli mi paru informacji bo nie pamietam:
które przedmioty można przesuwać, które przedmioty można zniszczyć strzałem
Ja musze skoczyc do biedry po skladniki na pomidorówke bo mieszkam sam i nie mam jeszcze pielegniarki srodowiskowej która doniesie mi zupe a dodatkowo chyba złapałem grype.
Przedmioty, które można przesuwać: - płotek (nawilżany olejem płotek porusza się do najbliższej przeszkody), - bomba, - kapsuła, - niektóre działka, - pytajnik.
Które można zniszczyć strzałem: - dodatkowe życie, - klucz, - każdy przeciwnik, - ziemia, - bomba, - pakiet strzałów, - pytajnik, - nie pamiętam, czy "pędzącą ziemię" niszczy także strzał. Bomba na pewno.
Oddzielna klasa przedmiotów to te, które można zniszczyć bombą. Strzały lecące w stronę Robbo także można powstrzymać strzałem.