Żaden śmietnik. Wystarczy założyć właściwy (poprawiony) ROM i działa jak należy. Wiadomo, że się do Tomsów 710/720 nie umywa ale 360KB robi i zwykłe dyskietki też czyta (modulo druga strona, ale to znany problem nie tylko tego modelu).
Kiedyś dawno temu nagrałem kilka dyskietek na takiej stacji i inne nie potrafią tego odczytać - było tam coś zamieszane z zapisem. Z tego powodu jest mi potrzebna taka stacja.
Tak, bo każda jedna stacja dwustronna ma swój własny format... Naliczyłem 3 różne - inaczej zapisuje XF551, inaczej SN-360 a jeszcze inaczej Karinka. W sumie nie pamiętam, jak zapisuje XFD601... Jak jeszcze inaczej to nic tylko się pochlastać ;-) A, jeszcze zostaje TOMS 360 ale tego nawet na zdjęciu nie widziałem :-D
Jak ci wystarczy przerzucenie na coś innego albo na ATR-y to mogę ci zgrać. Ewentualnie pożyczyć stację ale to tylko lokalnie w W-wie.
Peri Noid - jeżeli była by możliwość przeniesienia tego na np. atr to byłbym wdzięczny. Nie mieszkam w Warszawie więc pożyczyć nie mogę, ale i bym nie chciał (gdyby się coś popsuło to miałbym spory problem :-) ) Jak mogę się z Tobą skontaktować? Tu podam taki mój roboczy adres email: ajmex1@wp.pl
Znam temat. Jak już wcześniej pisałem to jest jedyna stacja, która potrafi zapisywać i odczytywać dyskietki DD i HD :) Mam całe pudełko dyskietek Verbatim HD, których od jakichś 30 lat nie mogę odczytać, bo miałem tę stację i ją z braku tubro sprzedałem... Nie wiem jakie były ustawienia wewnętrzne napędu, ale dziwię się do dziś, że w innych stacjach jest albo DD albo HD, a tu było dwa w jednym.
Najlepiej jakbym wysłał dyskietki. Zwykłe atr mi wystarczy. Są tam prawdopodobnie jakies moje źródła, narzędzia i grafiki. O ile da się z tego coś odczytać. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Na jaki adres mogę wysłać?