Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kryston
Krystone:
Podobnie robiło się kiedyś ze skanów czy zdjęć, a w dawnych czasach pozowało się artyście w studio lub studentom akademii sztuk pięknych podczas zajęć z rysunku...kraczaj:
Dziwne linie na joyu, dziwne cienie, dziwne cosie na uchu.Krystone:
trzeba być mega czujnym i trzeba sprawdzać prace zwłaszcza od nieznanych autorów...Krystone:
Najpierw zrobiłem rysunek w Photoshopie i Ilustratorze... Nie ma etapów powstawania ludzika, bo był narysowany do 320px bez antialiasingu, następnie prawie każdy pixel był ręcznie poprawiony(...)Krystone:
Proszę wejdź na moją stronę ->link<- a tam znajdziesz link do ->link<- (Xianek = Krystone). Wówczas zorientujesz się zapewne, że moja praca plagiatem czy promptem nie jest. Przynajmniej nie ta. Mam takie, które są. W tym mój Awatar tu. Oczywiście spróbuj znaleźć tą postać w necie.Krystone:
Niestety, większość osób na party dała się oszukać nie przez AI (co nie oznacza, że praca nie jest oryginalna)Krystone:
"Zgodnie z polskim prawem autorskim, opracowanie cudzego utworu, takie jak przeróbka czy adaptacja, jest dozwolone tylko za zgodą twórcy oryginału, chyba że prawa autorskie do utworu pierwotnego wygasły". A zatem, nawet jeżeli praca została zeskanowana i ręcznie obrobiona, nadal jest traktowana jako utwór zależny, a jej rozpowszechnianie bez zgody autora oryginału może być uznane za naruszenie praw autorskich.Krystone:
Nie AI ale i NIE plagiat.pngKaz:
(...)bo trudno uwierzyć, że zrobi wyjątek dla grafik demosceny.Kaz:
(...)autorzy powinni dostarczać etapy pracy organizatorom(...)Krystone:
Poza tym mam Piratów na kanale YT gdzie mam 60 tyś. subskrybentów i widziało to kilkanaście tysięcy osób... Ten kanał jest monetyzowany i jest OK.