atarionline.pl Znowu mam Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorTrachu
      • CommentTime3 Feb 2025 22:02 (7 godzin temu)

Ci którzy mnie dobrze znają wiedzą, że dawno temu miałem Atari 800XL.
      Ci którzy mnie mniej znają, ale kojarzą, wiedzą, że staram się uczestniczyć w zlotach Atarowców.

Podczas powrotu z ostatniego Silly Venture gdzie byłem jednym z pierwszych w Polsce elektrycznych kamperów, musiałem się podładować na ładowarce w Okęciu. Okazało się, że trafiłem prosto na zlot EV KLUBu gdzie mój kamper zrobil swoje. Oczywiście pytali się skąd jadę i na to, że ze zlotu Atari jeden gościu powiedział, że u niego w firmie widział jedno stare Atari i że jak to ma się u niego kurzyć to on mi je chętnie wyśle.
      I tak właśnie stałem się ZA DARMO posiadaczem Atari 800XE i tu szukam waszej pomocy.
      Atari jest bez zasilacza i pożólkłe. Nie wiadomo czy działa i 800XE mialo GTIA error. Szukam kogoś kto postawi mi je na nogi i wybieli, tak by jaśniało blaskiem jak wasze komputery na party.
      No chyba, że macie inne pomysły?
      Chętni proszeni na priva :)
      • 2:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime3 Feb 2025 23:02 (6 godzin temu)

Skąd jesteś?
      • 3: CommentAuthorTrachu
      • CommentTime3 Feb 2025 23:02 (6 godzin temu)

Kraków ale wysłać GLS moge wszedzie
      • 4:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime3 Feb 2025 23:02 (6 godzin temu) zmieniony

Zasilacz kup od @jhusak (https://stepstick.pl/?57,pl_firmowy-zasilacz-impulsowy-atari-xl-xe-5v-2a-huawei). Będziesz potrzebował jeszcze kabel video - zależny od monitora, jakim dysponujesz. Co do wybielania... lepiej poczekać do wiosny.

W Krakowie są atarowcy, którzy ci pomogą na miejscu.
      • 5: CommentAuthortbxx
      • CommentTime4 Feb 2025 00:02 (5 godzin temu)

W sklepie/serwisie nogame na Kazimierza Wielkiego ogarniają takie tematy.