Zerknąłem z ciekawości na kasety. Dla mnie cena za wysoka. Ale próbuj. Kwatermistrza za 6.5k raczej nie sprzedaż, jak mnie pamięć nie myli jest reedycja tej gry u Duddiego.
Nie no - przecież to jest jawne naciągactwo. Powinno się to tępić. I mówię to z pełną świadomością grożących mi za to konsekwencji ze strony admina. Zbanować typa!
No to skoro z Ciebie taki śledczy to wiesz jakie są ceny 'rynkowe' a ty tu wyjazd robisz z cenami z kosmosu - chyba, że to w kolumbijskich pesos - to biorę wszystkie pozycje!
Owszem - masz prawo wystawiać za ile chcesz ale nie traktuj nas jak bandy debili. A to forum jest od tego by komentować - zwłaszcza jak ktoś przeginkę robi jak Ty. Bo forum to nie dźwignia reklamowa i gwarantuję Ci, że nie znajdziesz to nikogo kto przyklepie te Twoje praktyki.
Po pierwsze - nie powiedziałem, że nazwałeś nas jak nazwałeś a tylko, że nas tak traktujesz. Po drugie, nie grożę Ci. Po trzecie, debiutujesz tutaj, więc może traktuj nas trochę grzeczniej anie jak już wspomniałem bo trochę się orientujemy w cenach.
Źle zacząłeś Robin_DJ. A Historia jest taka: Pewien Robin zabierał bogatym a rozdawał biednym. Ty chcesz tylko zabrać - pomijasz i bogatych i biednych :-)
Niecała stówa za kasetę, to w porównaniu z Allegro darmo. Atari Magazyn wychodzi po 30 zł za numer, a Tajemnice Atari - po niecałe 21 zł. Za Bajtka zdarzało mi się zapłacić więcej i to nie z '85.
A gry za 6000 zł? Poczekajcie, Robin będzie obniżał cenę tak długo, aż znajdzie się chętny taka zapłacić. Zawsze możecie też zaproponować swoją i negocjować. :-)
Obrońca uciśnionych się znalazł. Nie trzeba "reklamować" swoich "produktów" na tutejszym forum i specjalnie po to zakładać konta, żeby januszerię promować oraz uprawiać i jeszcze udawać poszkodowanego, jakby kto tu komu krzywdę zrobił. Jak ktoś ma chęć to sobie sam znajdzie i kupi płytkę z grą za 7 tysięcy. A, że wolno i tu się ogłaszać? Widocznie wolno. Wolno też komentować takie anonse.
Panie oazo spokoju, nie wiem kogo masz Pan na myśli, ale odpowiem jako głos z tła... Pan chcesz sprzedać płytkę z jakąś grą, która warta jest może 30 zł maksymalnie, aczkolwiek ja bym tego i za darmo nie chciał. Krzyczysz Pan 7 tysięcy i porównujesz do starych książek. Te Pańskie płytki nie mają żadnej wartości kolekcjonerskiej, a jeśli już to z pewnością nie takiej jak wytwory ludzkie tzw. klasyczne, a nie jakieś duperele zapisane na nośniku elektroniocznym wartym 1,5 zł. Idąc Pańskim tokiem myślenia to zaschniętą mysz, którą wyciągnąłem z XIX-wiecznej fisharmonii powinienem wystawić na jakimś przyrodniczym forum za miniumu 20 tysięcy, bo to jest bardzo stara mysz, świetnie zachowana i jedyna, drugiej Pan takiej nie znajdziesz.
"A chyba jest to lgiczne, że produkty do Atari proponuję dla zainteresowanych na forum o Atari. Wydaje się jednak, że nie dla wszystkich jest to logiczne."
Szanowny Pan wstawił linki do gier na PC: Sołtys i Skaut Kwatermaster co czyni tą wypowiedź logiczną do kwadratu :D
Gra z 1995 to i pewnie cena z epoki. Nie wiem tylko, czy jescze "w starych złotych", czy już "nowych". Bo jeśli w starych, to trochę za niska, a jeśli w nowych, to chyba nieco przesadzona ;)
CommentTime13 Feb 2025 11:02 (6 godzin temu) zmieniony
RACJONALIZACJA:
- wartosc tej gry po inflacji to prawdopodobnie 100-120 zl (skaut/soltys) - wszystko ponadto to: - albo cena za "usluge" przetrzymania przez 30 lat w "magazynie" sprzejadacego czyli "w szafie babci"-> koszt 6.380 zl - *albo wartosc "sentymentalna" wyceniona z doopy,"wyceniam drogo bo nie ma takich na internetach (i nikt nie sprzedaje)" :) -> koszt 6.380 zl
* - inna sprawa dlaczego "nikt nie sprzedaje", bo nawet w 1995-98 roku te gry zarowno Skaut , Soltys jak i AD 2044 byly porazkami sprzedazowymi, zarowno dzieki piractwu oraz dosc kiepskiej odstajacej od "standardow" mechaniki (ad 2004) i grafiki (skaut) albo jeddnoi drugie (soltys).. Mozna te gry rozpatrywac jako polskie gnioty. Idac tym tropem mozna powiedziec ze za gre "Phobos '99" wezme 1.000.000 bo autor jak i firma zipsoft przyznala sie ze sprzedala "moze 2 egzemplarze" i to przeciez unikat, ale nikt nie wspominia ze to niestety takze "prawie HIT" albo przynajmniej supergeneryczna gra.. i tak informacyjnie kiedys firma ZipSoft udostepnila Phobos'99 za free na stronie www po moich namowach emailowych :P
A to ze "Soltys" byl udostepniony za free przez L.K.Avalon na poczatku millennium (na ich stronie), duzo mowi o samej grze. Dodatkowo zarowno Skaut jak i Soltys (oraz AD 2044) byl dodawany na CDA CD jak i Gambler CD. A to kolejna informacja o samych IP od LKAvalonu.
I teraz final.. czy mozemy mowic o "cenie za sentyment" jesli w roku wydania w/w gier uwazane przez prase jako niewypaly i w wielu przypadkach odradzano kupowanie w/w gier. Wartosc sentynentalna rosnie na odpowiednim gruncie tylko gdy gra jest dobra, a nie kiedy jest niedobra i malo kto w nia gral :)
Uważam że w całym tym zamieszaniu @Pancio ma całkowitą rację. Istnieją granice przyzwoitości, których rażące naruszenie skutkuje określoną (i łatwo przewidywalną) reakcją.