Dzięki za wskazówkę. Spróbowałem tak i nie ma BOOT ERROR, ładuje się DOS i można przeglądać i wybierać pliki z obrazu, ale nawet wybierając modplay5, muzyczki nie ładują się.
Szybko zostałem sprawdzony na ziemię i to dobrze. Nie sądziłem że na stockowym, player .mod zabierze 100% zasobów.
Teraz idę tropem "trochę sampli trochę POKEY" i tryb graficzny 7. Widziałem takie połączenie w demie "I Love Perestroyka" (89r.)
Samplowana perkusja gra w rytmie z synthem POKEY - co więcej chcieć? Odpaliłem demo na 65XE i działa ok.
W dokumentacji RMT jest coś o własnych procedurach i możliwości odtwarzania sampli, ale nie znalazłem żadnych przykładów.. Czy jest inny tracker który umożliwia takie połączenie na stockowym a8 i czy można to wykorzystać w Mad Pascalu?
Reharden, to tryb HCM, program rastra, pozycjonujący duchy linia po linii w celu ustanowienia mapy kolorów, zostaje kilkanaście wolnych cykli na linię i korzysta się z nich do odegrania sampla
Dziękuję za te informacje! Repozytorium Sandor/HARD bardzo ciekawe, ale ta liga za wysoka dla mnie.
@tebe czy dobrze rozumiem skrót MPT - Music Pro Tracker (by SoTe) ->link<-
Z trackerami mam spore doświadczenie (z Amigi/PC) i upatruje tu szansy - ponieważ jest player w Mad Pascalu (inna kwestia czy player ogarnie sample). ->link<-
Przenoszę dalsze pytanie do sekcji z muzką/trackerami - o przykład muzyczki w MTP z samplami.