atarionline.pl PLAYSTATION - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime5 Aug 2025 21:22 (5 dni temu)

Witam, mam do zaoferowania PlayStation.
      Jest to wspaniała konsola 32-bitowa, gry ma takie, o których Falcon nawet nie śnił; ziszczenie snu Atarowca, dylemat Amigowca (
      ). Konsola niby nowa- niby, gdyż była otwierana, być może nawet włączona, aczkolwiek nie nosi śladów użytkowania. Do konsoli dołączona jest płyta demo, oryginalne papiery, książeczki, dwa oryginalne pady bez analogów (wtedy jeszcze ich nie było) oraz oryginalna karta pamięci! Można ją mieć za plus minus 10% wartości komputera Falcon 030 :-D Dla prawdziwego kolekcjonera.

Konsola nie była jeszcze nigdzie wystawiana- dostępna wyłącznie tutaj.
      • 2: CommentAuthoraxe
      • CommentTime5 Aug 2025 21:50 (5 dni temu)

A tak bardziej konkretnie, to jaka cena?
      • 3: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime5 Aug 2025 21:58 (5 dni temu)

Tysiak.
      • 4: CommentAuthorpin
      • CommentTime6 Aug 2025 12:41 (4 dni temu)

... ciekawe czy sprawna, bo takiej informacji jednak tu nie widzę ;)
      • 5: CommentAuthordruzil28
      • CommentTime6 Aug 2025 13:00 (4 dni temu)

A ma to znaczenie ? Ważne że ze złota :)
      • 6: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime6 Aug 2025 13:25 (4 dni temu) zmieniony

@pin
      Zastanawiam się, jaki cel mają takie komentarze- czy naprawdę warto wchodzić w każdą dyskusję tylko po to, by coś podważyć lub zdyskredytować, zwłaszcza jeśli i tak nie planujesz zakupu?

Na życzenie osoby zainteresowanej mogę przeprowadzić dokładny test. Trzeba jednak pamiętać, że każdorazowe włączenie urządzenia czy odtworzenie płyty wpływa na wartość kolekcjonerską. Przyjmuję zasadę: włączenie = użycie.

@druzil28
      Niestety, wykonana jest z plastiku,gdyby była ze złota, kosztowałaby nieproporcjonalnie więcej.
      • 7:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime6 Aug 2025 13:28 (4 dni temu) zmieniony

1.

CORIelectroni:

Konsola niby nowa- niby, gdyż była otwierana, być może nawet włączona, aczkolwiek nie nosi śladów użytkowania.

2.

CORIelectroni:

Na życzenie osoby zainteresowanej mogę przeprowadzić dokładny test. Trzeba jednak pamiętać, że każdorazowe włączenie urządzenia czy odtworzenie płyty wpływa na wartość kolekcjonerską. Przyjmuję zasadę: włączenie = użycie.

Biorąc pod uwagę p.1 można śmiało przetestować (ostrożnie - nie dodając śladów użytkowania ;-) ), bo to kluczowa informacja by w ogóle BYĆ zainteresowanym, a kolekcjonerskość leżakowa i tak nie występuje, skoro była rozpakowana i nie wiadomo czy nie używana, czy po prostu ładnie utrzymana, jak nie używana.
      • 8: CommentAuthordruzil28
      • CommentTime6 Aug 2025 13:45 (4 dni temu) zmieniony

.
      • 9: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime6 Aug 2025 15:17 (4 dni temu)

@Jacques
      Podchodzę do sprawy uczciwie- otulina zabezpieczająca nie jest rozerwana, konsolę da się wyciągnąć bez jej uszkadzania, więc pewności nie mam. Nabyłem jako nową- wyciągnięta z opakowania, ale nieużywana. Być może ktoś z ciekawości chciał zobaczyć, jak wygląda, i odpakował.
      Pady, jak i sama konsola, nie noszą żadnych widocznych śladów użytkowania. Plomby są oryginalne, nie jest zakurzona, jak wiemy, wystarczy kilka dni, by jakiś pyłek się gdzieś osadził.
      Jeśli ktoś faktycznie jest zainteresowany, czekam na propozycje cenowe.

Posiadam również na sprzedaż używane konsole PlayStation w bardzo dobrym stanie.