atarionline.pl FEUD Wersja z trainerem - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime26 Aug 2025 21:10 (11 godzin temu) zmieniony

ChandraStar:

Troszkę też mnie dziwi że nie było orginalnej wersji dyskowej bo ta wersja ATR'a jak najbardziej przypomina kopię jakby z orginalnego dysku,

"Oryginalnej", nie "orginalnej".

Większość wydań na rynku brytyjskim była w segmencie budżetowym, w cenie np. £1.99, wydawanych tylko na kasecie, dla ludzi których i tak nie było stać na stację dysków. Tak samo było zresztą z grami na Spectrum, Amstrada i C-64.

pustak:

@Krótki jakie błędy zawierały oryginalne gry Draconus i Władcy Ciemności? Bo miałem i jakoś nie mogę sobie przypomnieć

Żeby już nie odbiegać od tematu wątku - w innym wątku było to omawiane, zachęcam do przeczytania.
      • 2: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime26 Aug 2025 21:20 (11 godzin temu) zmieniony

Krótki: Tak, zgadza się bo jak byłem w niemczech w latach 80'tych to w sklepach komputerowych stały takie wielkie kosze pełne kaset z orginalnymi grami tylko posegregowane na różne komputery. To był widok, pamiętam ten dzień jakby był wczoraj, oraz te półki z orginałami gier na Amigę. W tych koszach można było przebierać jak w śmietniku i naprawdę były tam całkiem dobre pozycje, a kasety były tanie jak barszcz. od dwóch do trzech marek, jeśli dobrze pamiętam. Naprawdę fajne to były czasy.
      • 3: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime26 Aug 2025 23:48 (9 godzin temu) zmieniony

Moi drodzy,

Zrobiłem dla was skan tego skarbu, który dzisiaj znalazłem. Zapraszam do pobierania.

Skany były robione w wysokiej rozdzielczości, 1200 DPI, format jpg.

Oto link do pobrania nieskompresowanego PDF'a.
      ->link<-

Dodałem go także na skróty do pierwszego mojego posta w tym wątku.
      • 4: CommentAuthormono
      • CommentTime27 Aug 2025 00:14 (8 godzin temu)

Dzięki. Z takim czymś można było grać :)
      • 5:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime27 Aug 2025 00:30 (8 godzin temu)

Post 28, Mq załączył Feud.xex, który ma poprawione czary.
      • 6: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime27 Aug 2025 01:31 (7 godzin temu)

Ok. Mam xex'a, zobaczę co da się zrobić.
      • 7: CommentAuthorascrnet
      • CommentTime27 Aug 2025 02:31 (6 godzin temu) zmieniony

Ciekawy temat. Po drugiej stronie świata istniała ta wersja NTSC, którą teraz z wami dzielę.

Nie wiem, czy tłumaczenie komentarzy jest poprawne, więc pozostawiam to wam do sprawdzenia.
      • 8: CommentAuthorastrofor
      • CommentTime27 Aug 2025 02:40 (6 godzin temu)

bohater z obrazka na górze wygląda jak kapitan bomba.
      • 9: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime27 Aug 2025 04:58 (3 godzin temu)

ginekp,

Twoje życzenie zostało spełnione! Strainerowałem tę wersję XEX. Miałem co prawda sporo pracy z tym plikiem ponieważ wszystkie komórki z bajtami miały w tej wersji całkowicie inne adresy i musiałem na nowo je wyszukiwać, ale się udało.

Bardzo proszę, załączam dwie opcje gry, z nieskończonym zdrowiem lub bez.

Ograj proszę obie wersje i zapodaj mały raporcik jak u Ciebie działa trainerek.

Przetestowałem na szybko wszystkie zaklęcia oraz ich czasy działania, a także nieskończone zdrowie Learica i u mnie wszystko działa dobrze.

Wartości czasowe zaklęć są identyczne jak w ostatniej wersji ATR.

Życzę przyjemnej zabawy.
      • 10: CommentAuthorpustak
      • CommentTime27 Aug 2025 08:15 (36 minut temu) zmieniony

@Krótki, dzięki za linka, przeczytałem.
      Tą ścianę w Draconusie znam bardzo dobrze w dawnych czasach korzystało się z tego skrótu, nie traktowałem tego jak buga :). Za to sposób z nieśmiertelnością nie jest mi znany. Grę można ukończyć bez stosowania ułatwień nawet na jednym życiu.
      We Władzach Ciemności nie pamiętam tego buga, a miałem raczej oryginał. Dawno już tego nie przechodziłem.

@ChandraStar dzięki za pdf-a z instrukcją. W opisie czarów podane jest ile razy dany czar może być wykorzystany, ale chyba te ilości nie są dokładnie takie. Te ofensywne czary miały zawsze stała wartość ilości użyć?

Inna sprawa to że ciemny brat chodzi po wiosce zawsze według jednego schematu (przynajmniej na początku). Po starcie idzie po zioło do czaru teleportacji, można go tam wyprzedzić. Ciekawy jestem czy przeciwnik całą grę chodzi we schematu czy w późniejszej fazie gry stosuje różne opcje.
      • 11:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime27 Aug 2025 08:23 (27 minut temu) zmieniony

@ChandraStar

WIELKIE DZIĘKI! Świetna robota. Dzisiaj będzie grane. ;)

A że jestem casetowo/cartridgeowy i mamy ładnego XEXa to poniżej wersja CAR. Wygodne dla operatorów multicartów.

Edit:
      "Feud.car" - mamy wszystkie wersje, wybieramy przy starcie co chcemy. W sumie jakby podrukować te skany, to można sobie zrobić wersję "kolekcjonerską" :)