atarionline.pl FEUD Wersja z trainerem - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorpustak
      • CommentTime4 Sep 2025 20:15

@hichal rewelacyjny ten ATR, jak wielkie było moje zdziwienie, że ten ATR nie wiem jak, ale odpala hi-speed na sio2sd i na sdrive micro na nieprzerobionym Atari.

Czym to jest wykonane??
      • 2: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime4 Sep 2025 20:35 zmieniony

Gieniu, Tak na chwilę odbiegając od głównego tematu tego wątku, chciałbym Cię zapytać czy nie pomógłbyś mi strainerować jedną grę, bo za nic nie mogę sobie z nią poradzić. Chodzi o grę GETAWAY! Mam orginał ATR'a i XEX'a i chciałbym uzyskać w niej nieskończoność żyć oraz chciałbym wyłączyć kolizję z policją, ale nie z białymi furgonetkami, bo one wożą kasę, którą musimy zrabować. Z tymi dwoma rzeczami nie mogę sobie poradzić ponieważ w ogóle nie mogę odnaleźć tych bajtów. Podasz pomocną dłoń?
      • 3: CommentAuthorhichal
      • CommentTime4 Sep 2025 21:24

@pustak, czysta MAGIA:)
      A tak na poważnie to ten loader (inicjalizer) ma zaimplementowany programowo hi-speed.
      • 4: CommentAuthorVidol
      • CommentTime4 Sep 2025 22:19

Jeden obraz wart więcej niż 1000 słów :)
    1.  
      Dziękuję Vidol, ale to jest tylko na paliwo, a ja potrzebowałbym na życia oraz wyłączenie kolizji tylko z policją.
    2.  
      Vidol, jak włączyć to okno DISASSEMBLY?
      • 7: CommentAuthorVidol
      • CommentTime5 Sep 2025 04:43

Disaasembler włącz się F8
      Co do policji to trzeba szukać w sprzętowych kolizjach duchów.
      Mogę się pobawić i poszukać ale to dopiero w sobotę, jak wrócę ze stolicy.
    3.  
      Było by super. Dzięki Vidol.
      • 9:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime5 Sep 2025 10:05 zmieniony

Tylko szkoda, że tyle łażenia i... na koniec tylko taki prosty ekran, a nie jakiś fajny obrazek, itp. :(
      Pewnie twórcom pamięci zabrakło albo chęci lub czasu...
      Jak dla mnie wszystko działa. Faktycznie można się tą grą bawić i bawić :)
      • 10: CommentAuthorpustak
      • CommentTime5 Sep 2025 10:57 zmieniony

@hichal, a co to za magiczny loader? :)
      Wygląda trochę jak MyPicoDos.

@ChandraStar to co teraz? Draconus Legend
      • 11: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime5 Sep 2025 13:57 zmieniony

Pustaczku,

Wydaje się być że do Feud'a zrobiliśmy już chyba wszystko co mogliśmy. Oczywiście można założyć nowy wątek o jakieś fajnej grze i zrobić jakieś ciekawe materiały.

Założyłem wątek specjalnie dla Feud'a ponieważ wydawało mi się że ta akurat gra, nigdy nie została strainerowana ponieważ nigdy takiej wersji nie widziałem. Była to więc okazja aby podzielić się moją pracą nad tą grą ze społecznością ATARI.

Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować wszystkim wspaniałym kolegom, którzy przyczynili się do powstania tej fajnej składanki.

Jeśli macie jakieś fajne propozycje na kolejną składankę typu LEGEND, to bardzo proszę, proponujcie.

Moja pierwsza propozycja to gra z powyższych ostatnich zdjęć, czyli GETAWAY! Jak pisałem wcześniej, mam orginalne wersje pochodzące z zasobów autora gry, Mark'a Reid'a. Chciałbym tę grę fajnie strainerować ale potrzebuję pomocy innych bardziej doświadczonych kolegów, ponieważ akurat w tej grze, (dla mnie) bardzo ciężko jest znaleźć rzeczy, które poszukuję aby je zmienić, segmenty kodu tej gry są bardzo dziwne i nie mogę nic w nich znaleźć. Jak dotąd jest to pierwsza gra, z którą nie mogę sobie poradzić.

Napiszcie co sądzicie o tej propozycji.
      • 12:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime5 Sep 2025 14:05

Prosta sprawa, zakładasz nowy wątek i jedziemy... ze skalpelem ;)
      • 13:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime5 Sep 2025 14:06

Wydaje się być że do Feud'a zrobiliśmy już chyba wszystko co mogliśmy.

Proszę o ujednolicenie wątku. Które pliki są tymi właściwymi i tylko je należy ściągać?
      • 14: CommentAuthorChandraStar
      • CommentTime5 Sep 2025 14:36 zmieniony

SZANOWNI KOLEDZY,

Przed założeniem nowego wątku poświęconego grze GETAWAY! LEGEND, chciałbym zakończyć już ten wątek poświęcony grze FEUD.

W celu ostatecznego ujednolicenia całego wątku informuję że:

Wszystkie finalnie zaktualizowane pliki są umieszczone w pierwszym poście tego wątku, STRONA 1, POST NR. 1.

Serdeczne podziękowania dla całej społeczności ATARI, która wspierała mnie podczas prowadzenia tego wątku.

Specjalne podziękowania dla GIENEKP, za konwersję mapy do gry oraz udostępnienie narzędzi do stworzenia składanki w wersji kartridżowej "CAR".

Wątek zakończony w dniu 5.09.2025.

ChandraStar.

END OF LINE.