Sprzedaję cart Harmony (zwykły) do Atari 2600. Wersja microSD. Jest to multicart.
Harmony odznacza się większą (jeśli chodzi o dema np.) kompatybilnością niż np. UnoCart.
Cena: 179 zł + koszty wysyłki (INPOST).
Zawartość paczki: - Harmony [sprawny] - brak kabli [potrzebne tylko do update'u FW] - brak manuala [są PDFy na stronie] - brak karty microSD [małe karty są mało warte lub nawet nic]
Zawartość: - (...) - brak (...) - brak (...) - brak (...)
Rodzi się pytanie filozoficzne, czy brak czegoś może być zawartością czegoś? Ale dobrze, że się te braki udało dobrze sprzedać i obie strony zadowolone :)
A jak mam w tym wątku ekspertów od wcześniejszych wersji Atari, to może też sie orientujecie jakie są działające rozwiązania multicart dla nowych emulatorów Atari 2600+/7800+ ?
Tak właśnie czytałem, że te carty nie chcą współpracować z emulatorami +
To jest kwestia sposobu działania konsoli. W oryginale konsola czyta kartridż a w emulatorze zrzuca ROM i go odpala. Przydałoby się rozwiązanie a'la SNES gdzie masz kartridż, który obsługuje kartę SD z ROMami ale po wybraniu gry, zapisuje ją fizycznie w bankach pamięci jako "oryginalna" grę i wtedy by działało, bo emulator zrzuci taki ROM i go uruchomi. I oczywiście fajnie gdyby takie rozwiązanie nie kosztowało fortuny. No nic, na szczęście tylko kilka gierek na 2600 mnie interesuje więc nie mam wielkiej potrzeby posiadania czegoś takiego, choć byłoby super.
@iSiek: przecież tak właśnie działają carty typu Uno - w ich menu wybierasz ROM, który następnie jest wczytywany do pamięci RAM carta i stamtąd do konsoli. Problemem jest wybieraczka - konsole 2600+/7800+ nie chcą z nią współpracować. Ale okazuje się, że i na to jest sposób.
To dobre wieści dla użytkowników konsol XXX+ , co piszesz.
Jeżeli jest do tego gotowy wybierak do kupienia jako całość, to... Producent będzie miał zatrzęsienie zamówień niebawem, jak się skończy miłość do starych/nowych cartów po 150 zł / szt.
Nie jest i ma to sens w zasadzie tylko jak człowiek na prawdę chce coś odpalić na "plusie". Można to zrobić trikiem i potrzebne jest do tego działające 2600 (jakiekolwiek, najtańszy Rambo wystarczy). Ale jak ktoś chce to da radę, włącznie z wyborem wsadu dla 7800+ na 2600 (dla carta podwójnego typu 10400).
@Peri Noid a widzisz, tego nie wiedziałem. Dobrze zatem, że sprzęt jest i to zapewne tylko kwestia dopracowania firmware. Co do następnej Twojej wypowiedzi o trik, to poza musisz mieć 2600, nie zrozumiałem nic więcej ;)