atarionline.pl [S] Harmony cart do Atari 2600 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorDiskDoctor
      • CommentTime20 Nov 2025 21:15

Sprzedaję cart Harmony (zwykły) do Atari 2600. Wersja microSD. Jest to multicart.

Harmony odznacza się większą (jeśli chodzi o dema np.) kompatybilnością niż np. UnoCart.

Cena: 179 zł + koszty wysyłki (INPOST).

Zawartość paczki:
      - Harmony [sprawny]
      - brak kabli [potrzebne tylko do update'u FW]
      - brak manuala [są PDFy na stronie]
      - brak karty microSD [małe karty są mało warte lub nawet nic]
      • 2: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime20 Nov 2025 21:33

Irata4 mi ostatnio wspominał, że szuka wgrywadełka do VCS, dam mu znać
      • 3: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime20 Nov 2025 21:42

edit: Irata jest chętny kupić, w wiadomości prywatnej wyślę ci maila do niego, bo on nie ma tu konta.
      • 4: CommentAuthorDiskDoctor
      • CommentTime21 Nov 2025 10:31

Dobrze, zatem skontaktuję się najpierw pod ten podany wyżej mail. Jak nie uda się z transakcją, dam tutaj znać.
      • 5: CommentAuthorDiskDoctor
      • CommentTime22 Nov 2025 10:18

Mam kontakt mailowy. Wygląda na to, że zostanie sprzedany, ale kupujący prosił poczekać kilka dni.

Na razie rezerwacja.
      • 6: CommentAuthorDiskDoctor
      • CommentTime26 Nov 2025 20:48

Sprzedano dla Pana wymienionego u góry.
      • 7:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime27 Nov 2025 08:37

Jakaś wyBRAKowana ta paczka ale najważniejsze, że sprawne :-)
      • 8:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime28 Nov 2025 12:44

Zawartość:
      - (...)
      - brak (...)
      - brak (...)
      - brak (...)

Rodzi się pytanie filozoficzne, czy brak czegoś może być zawartością czegoś? Ale dobrze, że się te braki udało dobrze sprzedać i obie strony zadowolone :)
      • 9: CommentAuthorDiskDoctor
      • CommentTime28 Nov 2025 18:17

Brakuje jedynie niewielu rzeczy, ale są rzeczy, których nie brak.

A czy brak może... Matematyk powie, że zbiór pusty jest zawarty w każdym zbiorze, nawet w nim samym.

P.S. Brak XYZ - to było oczywiście informacyjnie, co jeszcze może lub mogłoby być.
      • 10: CommentAuthoriSiek
      • CommentTime6 Dec 2025 12:16

A jak mam w tym wątku ekspertów od wcześniejszych wersji Atari, to może też sie orientujecie jakie są działające rozwiązania multicart dla nowych emulatorów Atari 2600+/7800+ ?
    1.  
      Ja tylko czytywałem gdzieniegdzie na forach Atari, że 2600+ / 7800+ nie trawią multicartów.

Więc może być ciężko.
      • 12: CommentAuthoriSiek
      • CommentTime6 Dec 2025 19:54

Tak właśnie czytałem, że te carty nie chcą współpracować z emulatorami +

To jest kwestia sposobu działania konsoli. W oryginale konsola czyta kartridż a w emulatorze zrzuca ROM i go odpala.
      Przydałoby się rozwiązanie a'la SNES gdzie masz kartridż, który obsługuje kartę SD z ROMami ale po wybraniu gry, zapisuje ją fizycznie w bankach pamięci jako "oryginalna" grę i wtedy by działało, bo emulator zrzuci taki ROM i go uruchomi. I oczywiście fajnie gdyby takie rozwiązanie nie kosztowało fortuny. No nic, na szczęście tylko kilka gierek na 2600 mnie interesuje więc nie mam wielkiej potrzeby posiadania czegoś takiego, choć byłoby super.
    2.  
      Na pewno takie rozwiązanie prędzej czy później powstanie (albo właśnie powstało).
      • 14:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime7 Dec 2025 13:46

@iSiek: przecież tak właśnie działają carty typu Uno - w ich menu wybierasz ROM, który następnie jest wczytywany do pamięci RAM carta i stamtąd do konsoli. Problemem jest wybieraczka - konsole 2600+/7800+ nie chcą z nią współpracować. Ale okazuje się, że i na to jest sposób.
    3.  
      To dobre wieści dla użytkowników konsol XXX+ , co piszesz.

Jeżeli jest do tego gotowy wybierak do kupienia jako całość, to... Producent będzie miał zatrzęsienie zamówień niebawem, jak się skończy miłość do starych/nowych cartów po 150 zł / szt.
      • 16:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime7 Dec 2025 15:35

Nie jest i ma to sens w zasadzie tylko jak człowiek na prawdę chce coś odpalić na "plusie". Można to zrobić trikiem i potrzebne jest do tego działające 2600 (jakiekolwiek, najtańszy Rambo wystarczy). Ale jak ktoś chce to da radę, włącznie z wyborem wsadu dla 7800+ na 2600 (dla carta podwójnego typu 10400).
      • 17: CommentAuthoriSiek
      • CommentTime7 Dec 2025 21:06

@Peri Noid a widzisz, tego nie wiedziałem. Dobrze zatem, że sprzęt jest i to zapewne tylko kwestia dopracowania firmware. Co do następnej Twojej wypowiedzi o trik, to poza musisz mieć 2600, nie zrozumiałem nic więcej ;)