Przechodzę Technoida z kartridża Nocne retro granie - Polish Collection vol. 2 - odbijanie piłeczki i zbijanie cegieł - są ulepszenia paletki, bonusy, pociski, przytrzymanie piłeczki, otwierające przejścia bariery, prawie przeszedłem 4 level - czy ktoś zna kod do 5 poziomu - kody są inne niż te z filmików youtube 2. ABGTH 3. ASGRU 4. LENDR
Edycja: już nieaktualne udało się przejść; kod to 5. NAZQE
Poziom 11 w wydaniu kartridżowym mi się nie ładuje - jest czarny ekran - może przeszedłem całą grę, ale na filmiku youtube widać 23 poziomy więc chyba gra jest niepełna w wydaniu nocne retro granie - chyba że mam wadliwy kartridż. Ale wydaje mi się że gra ma tylko 10 plansz w tym wydaniu, bo zamiast sektora 2 (11 level) jest sektor 00 i czarny ekran.
Dzięki ascrnet - trochę szkoda, że na oficjalnym kartridżu - dali najkrótszą wersję gry - ale dobrze że sprawdziłem - przynajmniej innych poinformowałem jaka jest wersja na tym kartridżu.
Powiedziałbym, że wersja skrócona jest niedokończoną wersją beta, ponieważ istniała również wersja demonstracyjna, na której ekranie głównym wyraźnie widnieje napis „demo”. ;)
Mam wątpliwości, czy ta kaseta, o której mówisz, pochodzi z teraźniejszości, czy z lat 90.? Nie znam jej bowiem. :O
Tu jest pełna wersja (bez intra Stan Bit), z muzyką, zakończeniem, trzydziestoma poziomami i trainerem :) ->link<- Dodatkowo kody do plansz 3-30. Mam je spisane w zeszycie od ok 20 lat :)
Vidol, ta (v1) ma 'uszkodzony' scroll co na dole leci; na końcu pojawiają się jakieś śmieci. załączam xex z intrem, nie uszkodzonym scrollem i z działającymi kodami (na szybko - wszedł poziom 14 TOMEK).
Technoid v.7 z naszej bazy to pełna wersja z poprawnym scrolem- z tymi kodami
Edycja: Do poniższego posta 12: @Dracon: Wersja kartridżowa nie ma żadnego zakończenia, a wersja v.7 ma zakończenie w postaci muzyki, lecących kulek z prawa na lewo i chyba napisu gratulacje - przechodzona na żywym Atari :)