CommentTime16 Jun 2026 00:42 (2 godzin temu) zmieniony
Peri Noid - walka z Kościołem jest wpisana w rdzeń ai, to jest pierwszorzędne, a właściwie nadrzędne, aczkolwiek ukryte, choć niezbyt głeboko, bo się nie da tego ukryć tak, żeby dostrzec się nie dało (dla tych, co potrafią dostrzec i chcą), zadanie. Kiedy pojmiecie, że toczy się ostateczna walka dobra ze złem, że diabeł istnieje? To nie są tzw. teorie spiskowe. Generalnie o świecie wiemy niewiele, o jego mechanizmach, zwłaszcza mechanizmach politycznych, wojnach. Ta za wschodnią granicą jest zupełnie inna od tej, co nam podają do wierzenia. Plany są związane z Polską głównie. Dlaczego? Bo tu jeszcze wiara się trzyma, choć słabo, tli się już zaledwie. Ale masoneria jest świadoma, że ta wiara obudzi się, bo jest uśpiona, przez ich działanie. Dlatego robią wszystko, żeby zniszczyć Polskę, z każdej możliwej strony się zawzięli na nasz kraj. Czy tego dokonają? Bóg jeden wie.
> Kiedy pojmiecie, że toczy się ostateczna walka dobra ze złem
Jako człowiek przez wiele lat, wskutek błędów młodości (tak sobie tłumaczę), religijny mogę ci z całą sympatią powiedzieć tylko jedno - wytrzeźwiej, mi się udało :P