Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
grafi71:
Dawno nie udzielałem się tu, czas to zmienić, bo czas płynie, a nie może być tak że taki stary atarowiec nic po sobie nie zostawi.grafi71:
Pewnie nic z tego nie będzie (zawsze miałem słomiany zapał),grafi71:
ale może powstanie przy okazji trochę narzędzi które ktoś wykorzysta.grafi71:
Przygodowo-zręcznościowa gra z widokiem z góry na Atari 800 XL / 65 XE — humorystyczna parodia Wiedźmina. Fabuła: Po wielodniowej imprezie w karczmie „Pod Trzema Kuflami" wiedźmin Gerwant budzi się z potężnym kacem. Nie pamięta gdzie jest Płotka, gdzie są miecze, ani skąd wziął się rachunek na 18 000 orenów. Wyrusza w podróż przez 5 regionów, by odzyskać swój dobytek, wspomnienia i resztki godności.grafi71:
Na przykład ten konwerter obrazów, który został użyty do wygenerowania obrazka tytułowego (na razie tylko tyle działa).grafi71:
Jako ciekawostkę powiem że w zasadzie wszystko zostało zrobione z użyciem modeli AI, także płatnych, także tak egzotycznych jak DeepSeek. Dobra, teraz możecie się ze mnie pośmiać ;)grafi71:
Problem z narzędziami polega też na tym że jest ich dużo, zwykle jak czegoś próbowałem to okazywało się że ma jakieś ograniczenia, nie dostarcza tego co chciałem, albo uczenie się go to mordęga.grafi71:
W dzisiejszych czasach jest czasem łatwiej (szybko!) coś napisać od zera, przynajmniej mam nad tym pełną kontrolę.grafi71:
narzędzia AI to po prostu kolejne narzędzia.
Na pewne rzeczy my - szarzy ludzie "na samym dole" - nie mamy wpływu, możemy się albo przyglądać jak się rodzi nowe narzędzie - albo zaakceptować i po prostu nauczyć się go używać.
grafi71:
Pan Andrzej Dragan mówi o tym wręcz (lekko pogardliwie) per "mnożenie macierzy". Tyle że w tej "pogardzie" jest jednak podziw że to "mnożenie macierzy" aż tyle potrafi (a potrafi coraz więcej).AI? A co z Windowsem od MS, co z chmurami od Amazonu, MS czy Googla, co z urządzeniami sieciowymi z USA, co z GPSem