Mam film o tematyce Atari w DVD i chce go podesłać do Kaz-a ale najpierw trzeba go przekonwertować do AVI, czy ktoś z Was wie jakim programem to zrobić ? Szukałem jakiegoś po necie ale nic sensownego nie znalazłem, dlatego zwracam się tu o pomoc.
Ja bym Ci proponował nie kaleczyć wersji DVD na AVI. Lepiej, żebyś zrobił obraz płyty do ISO darmowym programem DVD Shrink. Programik malutki i prosty w obsłudze. Tylko upload dłuższy... :-)
rekk - o ile zrozumialem Basa (Grzes - dobrze Cie zrozumialem?) to nie jest film, ktory oryginalnie byl na DVD. Byl zgrywany z telewizji, a tylko jego format jest jak DVD (MPEG-2?), a wiec niepotrzebnie rozdmuchany objetosciowo. W takiej sytuacji nie jest uzasadnione dalsze trzymanie go w obecnym formacie, bo istnieja wydajniejsze, ktore zachowaja jakosc.
Do konwersji DVD-Avi tylko Gordian gnot 0.35. Troche ciężko sie konfiguruje ale efekty konwersji są świetne. Aha i nie mylić z "auto gordian knot" bo to kicha.
Kaz, jest też wersja odchudzona do ok. 200MB. Link podawałem Ci w mailu. Możesz plik ściągnąć i udostępnić. Proszę tylko nie podawać tego linka publicznie, bo mi zje cały przydział wykupionego transferu ;)
Wrzucilem na Vimeo. Mozliwosc obejrzenia tylko po podaniu hasla:
Haslo dla nas jest nastepujace: nazwa serwisu pisana malymi literami i bez kropek, a na koncu dodany aktualny rok. Prosze przetestowac czy wszystko dziala.