Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Altirra Hardware Reference Manual:
E.6 Final output; graj trójkąt.
mva #$60 $d208 ; kanał 1 i 3 na 1.78 Mhz
lda #$af ; zniekształcenia czyste i głośność full
sta $d201 ; audc kanał 1
sta $d205 ; audc kanał 3
lda #10
sta $d200 ; audf kanał 1
lda #9
sta $d204 ; audf kanał 3
1773447/(2*(4+10))=63337.3928 Hz
galu:
Dobre rezultaty można uzyskać przy pomocy komercyjnego softu Gigapixel AI od Topaz Labs.solo/ng:
AI to narazie takie brute force najadlo sie n-btyes meta grafiki pod cos waskiego poczateczki. Eksplozja bedzie za 5-10 lat (nie AI per se, kazdy kto w tym dlubie wie).MDW:
piszecie o tych wszystkich fazach, częstotliwościach, falach, dzielnikach sprawiły, że czuję się zupełnym zerem i szmatą. Normalnie jakbym nie miał 80% mózgu. :)MDW:
Dosłownie tak jak czuł się MS-DOS przy innych systemach operacyjnych w latach 80/90. :)MDW:
Jednak nie może być tak, że w wątku o Jakubie Husaku nie ma mojej wypowiedzi. Wobec tego dorzucę swoje trzy(dzieści) groszy...MDW:
Przez brak dostępu do wiedzy, brak szerszych kontaktów człowiek tworzył sobie w wyobraźni jakieś napompowane do granic absurdu wizje autorów, twórców. Wizerunek Kuby Husaka pompowałem od 1990 roku do niesamowitych rozmiarów.MDW:
No i teraz wygląda na to, że i tak za słabo go napompowałem, bo Kuba Husak jest postacią jeszcze większego kalibru niż byłem sobie w stanie wyobrazić w swoim chorym nastoletnim umyśle.MDW:
A to, że ciągle jest aktywny i tyle robi w świecie małego Atari to już całkiem masakruje mój umysł dzisiaj.MDW:
Jest zaledwie kilkanaście osób na tym świecie, które szanuję tak jak Kubę Husaka.