Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Lex:
@larek: Gdzie mógłbym znaleźć jakieś informacje nt. kompilatora, o którym wspominasz i który mógłbym wykorzystać?Lex:
Co do nagłówka: czy jego struktura jest gdzieś opisana?pirx:
Atalan jest jeszcze bardzo młody i podczas pisania większego projektu na pewno natkniesz się na błędy / rzeczy nieskończonePirx:
Najlepiej opublikuj to, co masz! Gdy puścisz swoją grę w świat, gracze na pewno wymyślą co można by było w niej poprawić, dodać, itp.Lex:
Powód 2 - Choć gra jest napisana od początku do końca przeze mnie, to nie ja jestem autorem pomysłu. (...) . Do dnia dzisiejszego nie udało mi sie takiego kontaktu nawiązać, a nie chcę upubliczniać czegoś bez uzyskania zgody, jakby nie patrzeć, współautora.Xeen:
nie kasuj tych oznaczeń, takie oznaczenia w stylu PecioSfot 1992 to fantastyczny klimat tamtego okresu :)Lex:
Jak człowiek się śpieszy to... nie przemyśli i pisze. Mam nadzieję że nie uznacie że spamuję :P.Lex:
Kolejne pytanie: czy ktoś się orientuje, czy któryś z obecnie istniejących programów graficznych na PC, ułatwiających robienie grafik na Atari czyta format grafiki robionej w Fun With Art?Lex:
O muzykę sie raczej nie martwię, bo CMC to jak zdązyłem zauważyć - standard. Zresztą tego póki co nie planuję "poprawiać". ;)Larek:
Przycisku cytowania nie ma :(Lex:
Co do samego G2F: udało mi się wczytać do niego moją grafikę - musiałem odciąć z pliku dwa pierwsze bajty i zapisać plik jako *.dat, ale hmm.. brakuje na niej kolorów - screen tytułowy po wczytaniu do G2F jest czarno-biały.Lex:
bowiem wszystkie zapisywałem w systemie Turbo, a jak pisałem w temacie o DM, kartridż który mi to wszystko obsługiwał pewnego dnia sobie padł.Lex:
Musiałem sięgnąć do własnego archiwum i odnaleźć wersję umożliwiającą odczyt plikowy z dysków.Xeem:
szukałem tego Jokera w sieci (w sensie jakiś skanów), ale bez powodzenia