Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
adv:
Lubisz strzelać do znaczka C=mono:
Autodetekcja to autodetekcja - zadziała, albo nie zadziała (tym bardziej, że na 100% nie da się stwierdzić czy mamy podłączony lightgun, czy pióro świetlne, ale użytkownik uparł się podczas podłączania trzymać przycisk).mono:
Dodatkowym utrudnieniem są jeszcze joysticki z wbudowanym autofire. Nigdy nie miałem w rękach takiego wynalazku i nie wiem z jaką częstotliwością ten fire tam jest przełączany (wiem, że niektóre modele miały możliwość regulacji częstotliwości naparzania :D).Krotki:
Opóźnienia w elektronice pióra/pistoletu, a szczególnie monitora, mają wpływ na to, jak ma wartość w PENH/PENV ma się do faktycznego miejsca, w które celuje użytkownik.Kaz:
Czy jest jakas mozliwosc wyliczenia tego opoznienia? W sensie sredniej wartosci, a nie dla kazdego jednego?Kaz:
Raportuję, że u mnie nie znosi na lewo czy prawo :) Jeżeli korzystać z celownika, to pięknie strzela na wprost.Kaz:
Poza tym - tajwańskie dzieci mylisz z chińskimi. Tajwan nawet w latach 80-tych nie miał tego typu problemów jak współczesne Chiny.Kaz:
PS. Co wlasciwie robi offset w Atari800Win? Czy to jest wlasnie ta kalibracja?Charlie Chaplin:
how about some lightgun sources in Action, Basic and MAC-65 ?!? Mat*Rat (Mathew Ratcliff, RIP) did these many years ago. Attached them here.Charlie Chaplin:
There is also "Click+", "Toy Swap" and "Jezkovy Voci" which can be played with a lightgun (or with a lightpen). Allthough made for use with lightpen (and joystick), "Exoter" and "Belegost" should still be playable with a lightgun.Kaz:
1. Jesli mikrosekund, to nie jest zle. Myslalem, ze moze wiecej niz 1/50 sekundy :)