Apropos okładki jeszcze, to wydaje mi się, że ten nasz czerwony jest taki, hmmm, nie bardzo czerwony. Swoją drogą, Atari podobno nie ma czerwonego, więc może wszystko się zgadza :-)
Wiatr odnowy wieje. Deutch-Polnische Atari Freundschadft na miesiąc przed otwarciem niemieckiego rynku pracy.
Mam przyjemność w imieniu team'u MYSTIC BYTES zaprezentować Wam intro do oficjalnej strony party Silly Venture 2k11. Jest to wersja beta, ale sam kształt się nie zmieni:
No dobra, nie śpimy... leeeeeeeeeecimy ! Po wielkich bojach w życiu osobistym jak i zawodowym - I am back on track ! Od następnego tygodnia organizacja SV2k11 wchodzi w ostrą ofensywę. Na pół roku przed imprezą zamierzam stanąć na głowie, aby było nas dwa razy więcej, o wiele więcej produkcji, atrakcji i... miłych wspomnień po party. Życie ostatnio pokazało mi, że pewnym nie można być niczego, dlatego do tej 4-ej edycji SV podchodzę tak, jakby miało to być nasze ostatnie spotkanie w 3city. I nie jest to żaden chwyt marketingowy... po prostu szara piep**ona rzeczywistość :(
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na mail'e przez ostatnie tygodnie, już powracam do normalnej aktywności - ku uciesze jednych i smutku drugich :D
ATARI RULEZZZ !!! A kto myśli inaczej niech spier*.* na szczafff.
p.s. W drugiej połowie Czerwca zapraszam wszystkich z 3city i okolic na sztab - miejsce, jak za starych dobrych czasów - Arena Żywiec na Westerplatte ! W planach grill, piwo, projekcja dem z Atari 8-bit, ST i Falcon'a na big screenie oraz omówienie spraw związanych z organizacją SV2k11.
Grey - detlajn 8 godzin wcześniej i internet na miejscu :). Jeszcze się nie deklaruję, bo sytuacja się zmienia jak "kolumbijski młyniec z jajec", lecz jeśli będzie realna możliwość to chętnie pomogę, szczególnie na miejscu. Zobaczymy.
@pin: SV2k11 zostało ogłoszone już w Styczniu, część projektów na compo już dawno jest zaczęta :) Liczę więc iż uda się wszystko "przetestować" na tydzień przed party.
A Twoja obecność jest "wskazana" i bardzo "pożądana" :) Z naciskiem na oba te słowa :D
Pin, przecież był internet :) MarekP udostępnił tak mojego blueconnect-a że nawet TDC bawił się youtube ... Na kolejnym SV net będzie jeszcze dostępny na moim Atari Falconie :)
@Kaz, to może się spotkamy wreszcie, ile można się znać korespondencyjnie :) (tak naprawdę siedzę przy lapku w porozciąganym i poplamionym podkoszulku, porozciąganych gaciach i ważę tak mniej więcej 180 kg;)
w ostatni piątek wrzuciliśmy poprawioną wersję soundtrack'a SeaBrush'a na stronie SV2k11 (zmieniona intonacja wokalu i nieco zmodyfikowany tekst). jeszcze w tym tygodniu kolejne zmiany. pozdrawiam.
Zachęcam wszystkich do udziału w konkursach na SV2k11 ! Mimo iż wszystkie nagrody jeszcze nie są załatwione, podaję listę tych, które są już na dzień dzisiejszy:
1 szt. Atari 130 XE w pudełku od Duddie 1 szt. Atari 1040 STfm od Duddie 2 szt. cart'a "Sic!" (2Mbit) dla Atari XL/XE od Stryker'a 1 szt. SD Floppy Emulator dla Atari ST/STe od Lotharka 1 szt. USB Floppy Emulator dla Atari ST/STe od Lotharka 1 szt. Sio2sd w obudowie dla Atari XL/XE od Lotharka 1 szt. Netusbee Network Card dla Atari ST/Falcon od Zaxon'a 1 szt. SIDE built-in flashcart dla Atari XL/XE od Zaxon'a 1 szt. Robinson's Requiem CD dla Atari Falcon'a od Nick'a Harlow'a 1 szt. Robinson's Requiem CD dla Atari Jaguar'a od Songbird Productions 1 lub 2 dwie gry dla Atari Jaguar'a od Reboot'a Kilka legendarnych gier na cartridge'ach dla Atari XL/XE od Nosty'ego (pozostałe po SV2k10)
Jeszcze raz bardzo dziękuję za support w postaci nagród wszystkim sponsorom!
Jeśli tylko pula się zwiększy (a wierzę w to głęboko) podam ją do publicznej wiadomości.
@larek: it's just the beginning ;) ja również dorzucę coś od siebie, Duddie napisał że coś jeszcze będzie z jego strony... no i zobaczymy co postanowi ABBUC :)
Miło mi zakomunikować Wam, iż gościem specjalnym na tegorocznej edycji Silly Venture będzie założyciel i klawiszowiec legendarnej grupy KOMBI - Sławomir Łosowski, który pojawi się na party na ok 2 godziny... ze swoim Atari ST :)
Na SV2k11 będzie możliwość kupna jego najnowszej płyty CD wraz z autografem.
Pan Łosowski przyniesie też swoje Atari ST i chciałby... rozbudować je o cokolwiek :) Rozmawiałem przed chwilą z LOTHARKIEM i zamontuje mu SD Floppy Emulator'a :) Myślę, że to bardzo miły gest i ST będzie mu służyło jeszcze wiele dłuuugich lat :)
Naprawdę, po tylu latach oglądając i (co ważniejsze) słuchając tego nagrania po prostu mam ciarki na plecach :) Kult i tyle. Zawsze mnie pasjonowało brzmienie starego Kombi - czyli oczywiście Sławomira Łosowskiego i jego zabawek. I ten klimat, gdzie na koncercie wykonawca gra na żywo otoczony parapetami a z boku perkusista daje na Simmonsach :)
Grey - "Na SV2k11 będzie możliwość kupna jego najnowszej płyty CD wraz z autografem." - czy trzeba sie zapisac aby zakupic, czy bedzie "od reki". Ja chce 1 sztuke.
pozdro i kucze dalej nie przestajesz mnie zadziwiac:D
ok, Panowie, zadzwoniłem i spytałem o cenę płytki :) Cena 40 zł za 3 płytowy album - oczywiście będzie i autograf na nim :)
Pan Łosowski grywa koncerty, które kosztują średnio 65 tysięcy zł :D (bo oprócz samego sprzętu audio dochodzą też wizualizacje itd. :) Jest to poważny człowiek i cieszę się, że zaszczyci nas swoją obecnością - tym bardziej, że nadal używa Atari i jest z tego faktu bardzo dumny :)
pozdrawiam!
Grey
p.s. Kontaktowałem się też z Liroy'em który pierwszą płytę skadał przy pomocy Falcon'a. Na razie brak odzewu.
Jaka to jest plyta ? Mam nadzieje ze tam sa piosenki w wersjach instrumentalnych... bo ten wokal ludzi spiewajacych niektore piosenki jakos mi nie przypadl do gustu ;p A koncert Łosowskiego był bodajże rok temu w Gdańsku na Tagu Węglowym (za free) i całkiem fajnie sie to słuchało :-)