Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaz:
Jezeli chodzi o szerokosc piksela to kwestia przyzwyczajenia. Leszek daje rade i rysuje swietne grafiki w "golym" GTIAKaz:
Tak wlasnie bylo, sam uzywalem joysticka do rysowania w Koala Microillustrator. Zanim nie odkrylem myszki w Atari ST i przeszla mi chec do rysowania na maluchu... Ale co z tego, ze tak bylo? Czy to sprzyjalo powstawaniu fajnych obrazkow i popularyzacji rysowania na Atari czy wrecz przeciwnie - trudno bylo namowic grafika na rysowanie joystickiem?drc:
Myszka dziala w KLEKSIE i Lepixie - natywnych programach graficznych na male Atari.kaz:
Moglbys mi wskazac, ktore z grafik scenowych, tych wielokolorowych oczywiscie, powstaly w Kleksie i Lepixie?drc:
Co do "katorgi" dodawania kolorow w starych czasach, to przeciez w CIN-ie bylo i jest to banalne... Kto skorzystal? Ja, ANj, Vidol, Ripek, Wawrzyn, Piorun i pewnie ktos jeszcze.kaz:
No wlasnie - cala plejada nazwisk, a grafik w CIN jak na lekarstwo. I to bylby koronny dowod na to, ze nie bylo dobre narzedzie do rysowania (to ze jedna z czynnosci wykonywalo sie latwiej niz w innych programach - jakos nie wplywa na moja ogolna ocene).drc:
Niekoniecznie. Podstawowym, najbardziej intuicyjnym narzedziem grafika jest bezapelacyjnie tablet.kaz:
No to zrobmy ankiete wsrod atarowskich grafikow: kto uzywa tabletu, kto uzywa myszki, kto obu, kto joysticka. Przekonamy sie, czym naprawde mazia sie wspolczesnie dla Atari.kaz:
"Nie wspomne juz o operowaniu wycinkami czy manipulowaniu paleta rysunku - rzeczy absolutnie podstawowe wspolczesnie."drc:
A to akurat mial boski XL-ART (rok 1988?) czy Kleks i Trzmiel. Oraz XL-Paint...kaz:
Wytnij w nich kawalek grafiki podkolorowanej duszkami i DLI, przeklej w inne miejsce - da rade? :)kaz:
Nie kazdy ma talent na miare Piesia czy Ooza, a nawet jak ma, to niekoniecznie chce spedzic miesiac na cyzelowaniu pikseli.kaz:
...nawet osoby, ktore nie maja talentu Ooza czy Piesiajhusak:
(albo myk z gry, wypadła mi nazwa z głowy, tej z latającym dywanem i biciem w gongi,