Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bartcom:
W 1993 wszystko (A800Xl+CA2001+XCA12+T200+oprogr.)sprzedałem za sumę, która pozwoliła na zakup systemu Atari 520ST. I wtedy jak zobaczyłem 1) Calamusa, 2)LotusII, TestDriveII oraz FormulaOneGP to zrozumiałem, na czym polega 16bit.at0mic:
na C-64 to soft był z Holandi, znajomi z grzyboskiej wysyłali pocztą dyskietki w dwóch tekturkach i na kopercie na znaczku dawali taką folię pół-śliską żeby można po otrzymaniu zetrzeć stepel ze znaczka i w tej samej kopercie (choć trochę poklejonej) słać w dugą stronę.at0mic:
...Taki chyba 10 letni chłopiec (ja miałem 14) któremu później matka kupiła Amigę - skubany, powiediałem mu tylko co na 6502 robi LDA$4000,X STA$4400,X INX CPX#00 BNE$... i na następny tydzień napisał scrolla w z ośmiu linijek w różnych prędkościach na C64 :) za pół roku pisał całkiem niegłupie fruwaki w assemblerze Motoroli 68000 ze sprajtów na A500. Nie wiem co z nim ale to był dla mnie mały geniusz.at0mic:
Był taki metalowiec co na napisał Iron Debuger na A800xl.Ramos:
(...) Najczęściej pisali na zachód i wymieniali się produkcjami (w tym przypadku grami) z innymi użytkownikami danego komputera.