Panowie, prawie kazdy z nas zna Pajero, jesli nie ze zlotow Atari to pewnie wirtualnie, bo Pawel uczestniczyl w niejednym waznym projekcie na nasz 8-bitowiec. Poznalem go osobiscie, niesamowicie fajny czlowiek, ktory zawsze dotrzymuje slowa, a o cudze dba jak o swoje.
No i teraz kwestia taka, ze jego 4-letni synek Przemek jest chory i potrzebuje specjalistycznej, drogiej opieki. Moze znajda sie chetni przekazac 1% podatku w PIT 2011 na Przemka, zeby wspomoc rodzicow? W zalaczniku opis sprawy w PDF i dane, jakie trzeba do PIT wpisac.
Na mnie możecie liczyć, nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jaka wielka walka przed wami, każdy dzień to nowe wyzwania w walce o normalność dla waszego synka . Życzę wam wszystkiego najlepszego.
Szkrab rośnie i dopiero teraz widać jakie ma tyły z rówieśnikami. Ruchowo są świetne postępy - to dzięki mamie która jest na dłuuugim wychowawczym (na 6lat) i dosłownie codziennie wyjeżdża do Poznania z Przemkiem. Zostaje mowa (bo nic nie słyszy - ma wszczep implantu) i pytanie jaki będzie dalszy rozwój. A bez gadania niczego się nie dowiemy dokładnie.
Zbieramy na (plany: ) dwa turnusy, bo to ogromny kopniak na naszego łobuza.
Wszystkim więc bardzo dziękujemy. Na Was zawsze można liczyć.
Spoko. Ja też z żoną się przyłączam do akcji. Dobrze, że mały chodzi - to jest świetny trening dla mózgu. Z magicznych rzeczy spróbujcie złoto molekularne ... Nikt nie wie, jak to działa. Nie próbowałem, ale czytałem.
Myślę, że starczy wam kasy zebranej tutaj na 10 turnusów :)
Pajero my z żoną i dziećmi też się oczywiście przyłączamy, już wydrukowałem apel i jutro powieszę w pracy.Dużo zdrowia dla małego i wielkich postępów, niech zadziwi świat :) a dla Was mnóstwo siły w tej walce.
Chciałbym zauważyć, że każdy używający SIO2SD, a więc częściowo własności intelektualnej Pajero, jest jego dłużnikiem, i teraz ma okazję się zrewanżować :)
Na pewno w rodzinach dzieci leżących czy ciężko upośledzonych jest dramat. Przemo wykaraskał się fizycznie, nabrał "ciała i mięśni". Ale rokowania były kiepskie. Teraz wygląda "na oko i z daleka" na zdrowego. To te ćwiczenia !! My ciągle czekamy na słowa mama/tata. Potem musi być już tylko lepiej. Oczywiście, nie możemy teraz spowolnić. A chłop rośnie to i opieka droższa z większym tempem. Dlatego puszczamy apel o 1%. Z mojej pensji to wyjazdów by nie było.
Wszystkim chętnym pomocy jeszcze raz stokrotne dziękujmy.
Zaraz puszczę wici po ludziach u siebie. Moje zeznanie już wydrukowane i we wtorek miałem jechać je złożyć, ale w tej sytuacji przedrukuję i zmienię co trzeba.
Ja i moja Małżonka przekazujemy dla Przemka 1% podatku. Apel zostanie rozwieszony na tablicach ogłoszeniowych mojej firmy w widocznych miejscach oraz zostanie rozpropagowany wśród członków mojej rodziny.
Uważam, że należy zrobić stronę internetową dla Przemka. Dla bardzo wielu osób poruszające są ilustracje, zdjęcia tak ładne jak to w Apelu. Podanie takiej strony w Apelu, jako jego rozszerzenie, na pewno zwróciłoby uwagę wielu młodych ludzi.
- sam jestem niedosłyszący, choć tylko częściowo (mam ok. 40% słuchu), a pomimo to wiele w życiu osiągnąłem, oceniając bez żadnej taryfy ulgowej; mam nawet własną poważną firmę zbudowaną przeze mnie od zera. Przemek osiągnie wiele, będziesz Pajero zdumiony, jak wiele; tylko wytrwałości! ...I będzie Was kochał, jak nikt inny.
Jutro (poniedziałek) apel zostanie wywieszony w moim miejscy pracy (Uniwerek Łódź). Mam nadzieję, że kilka osób odda 1% podatku. Ja osobiście - na pewno. Trzymajcie się!
Ode mnie macie 1% podatku. Rozesłałem apel mailem u mnie w pracy, mam nadzieję, ze kilka osób też zdecyduje się pomóc. Życzę wam sukcesów w rehabilitacji i żebyście wkrótce usłyszeli jak synek mówi "mama" i "tata".
Szkoła zrobi swoje, ale nie może być pierwsza lepsza. Musi być taka, gdzie dzieciaki zdrowe współuczą się z tymi, które muszą podgonić (u mojego pierworodnego w szkole tak jest) - dzieciaki uczą się tolerancji i pomocy (naprawdę, jak patrzę jakich kolegów i koleżanki ma mój synek, to wiedzę z gazet o polskich szkołach można schować między bajki) W nich nie ma zła. Zawsze chcą pomóc, uśmiechnięte i w ogóle.
Dobra ...zna ktoś jakiś darmowy program na rok 2011 .... gdzie można samemu wpisać nr KRS ? Bo teraz co nie ściągnę to tylko wybór z listy :( a ręcznie to mi się za bardzo nie chce tego wypełniać ;/
Ja używam Pity2010NG - darmowy za rak 2010 ->link<- Ustawienie zapisałem z 5 lat temu i teraz tylko kwoty wpisuje.
Co do szkoły - od września.... Szukamy przedszkola w Poznaniu który by przyjął Przemka z uwzględnieniem potrzeb kształcenia specjalnego. To są 2-3 godzinne pobyty w placówce. Jedno na oś.Lecha. Może będzie drugie. Ogólnie - musi być pedagog słuchu (ew.surdopedagog) by przedszkole chciało wziąść "problem" na siebie. A etat specjalisty kosztuje. Może będzie trzeba mu opóźnić start w szkolnictwie o rok. Ma grupę inwalidzką - więc możemy. Ale nie tędy droga. Jeśli macie doświadczenie - proszę o wypowiedzi.
Chętnie pomogę składając PIT. Mam 4 letniego synka i wiem ile trzeba mu poświecić czasu . Mogę się tylko domyślać ile wymaga opieki taki chłopczyk jak Wasz. Pozdrawiam i życzę wytrwałości !!!
Wypada złożyć podziękowanie za zeszłoroczną zbiórkę. Nie mam szans wymienić WSZYSTKICH personalnie - bo nie mam takich danych. Wiem, kto przelał bezpośrednio prócz 1%. Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni. Po raz pierwszy, nie musimy wykładać z kieszeni rok do przodu z nadzieją, że się uzbiera z podatku. Mamy środki na bieżącą rehabilitacje (faktura wysłana do fundacji ma pokrycie w środkach - i jest zwrot od ręki = do 8tygodni). Zrobiliście nam (całej rodzinie) super prezent Gwiazdkowy. Bo wtedy środki zostały potwierdzone. Mamy na dwa (pewnie trzy) turnusy - może pierwszy już w lutym.
BARDZO DZIĘKUJEMY
Spis miast (tj, urzędów skarbowych, z których spłynęły 1%), ogólnie wpłat było 488 :)