Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mgr_inz_rafal:
Dodam jeszcze, że wczoraj kombinowałem w taki sposób:mgr_inz_rafal:
Wydaje mi się, jakby dźwięk był na końcu lekko obciętymrg_inz_rafal:
Odnośnie tworzenie kaset w Atari800Win - niestety brak powodzenia. Wybieram Tape Recorder, tworzę nowy obraz .cas. Wyłączam SIO Patch,Maciek:
Paiętam, że zqmieniałem xexy na casy i wavy czy jakoś tak, bawiłem się wyszystkimi tymi programami i zawsze efekt był ten sam. Na wieży przegrywałem pliki WAV na kasetę - może tutaj trzeba o coś zadbać żeby gra się poprawnie wczytywała?Krótki:
Bo dźwięk generowany przez Atari na głośniki podczas nagrywania to nie jest to samo, co ląduje na taśmie. Z tego powodu ten sposób po prostu nie zadziała.Krótki:
W razie czego możesz skorzystać z Atari800-a8cas, w którym nagrywanie działa bez problemu, i do CAS, i do WAV.Krótki:
Ogólnie polecam program a8cas-convert (jestem skromny z natury). Wywołanie go z parametramijhusak:
ale najprościej (jeśli więcej takich operacji) to:larek:
Lotharek: ->link<-larek:
Allegro: ->link<-Krótki:
a8cas-convert -r -fs <plik BAS> <plik WAV>jhusak:
jak WAV2CAS albo prawdopodobnie MagoTransjhusak:
tylko używa normalnych filtrów cyfrowych środkowoprzepustowychjhusak:
walkman lekko zwalnia, ok 3%, ale nie ma to znaczenia dla algorytmu.jhusak:
Generalnie super jest to, że można sobie taki plik hex stworzyć, który jasno mówi, gdzie jest błąd, pójść do rekordu, który jest wadliwy i go dokładnie obejrzeć w wavie i być może i naprawić (np. zagniecenie taśmy podgłośnić) :)Od 1 do 19 z 19