atarionline.pl Atari Party Głuchołazy 2012 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorRYSIEK_M
      • CommentTime3 Jul 2012 19:07

->link<-
      Adres strony zlotu, proszę się wpisywać !
      RYSIEK_M
      • 2: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime3 Jul 2012 20:07

Sorry, wpisałem się 2*.
      Nie wiedzialem, że ucina tekst po polskim znaku.
      Proszę wpis Nr 31 skasować.
      Będę na pewno - z dzieciakami!!!! I ze sprzętem.
      • 3:

CommentAuthortdc
      • CommentTime4 Jul 2012 00:07

Super, dzięki!
      • 4: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime4 Jul 2012 20:07

Proszę!
      • 5: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Jul 2012 22:07

.. ja też jadę z rodzinką. Będziemy raczej w czwartek, rozważam też wyjazd w poniedziałek po party. Drugie party, jest po party :) - ostatnio w schronisku z niedzieli na poniedziałek odbyło się microparty. Były dema, gry, browary ;)- niezapomniane chwile!
      • 6: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Jul 2012 22:07

Na listę wpisał się też "Pablo112" - jeśli czytasz to forum, to poproszę o tel na.: 511-872-822. Najlepiej obojętnie w jaki dzień, lecz po godzinie 20:00.
      • 7: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime5 Jul 2012 22:07

Hmmm... prosiłem o poprawkę...
      czy ktoś to moderuje?
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime6 Jul 2012 23:07

Spokojnie, bez paniki - wszystko tu samo się moderuje ;)-
      • 9:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime7 Jul 2012 11:07

Pin - bartcomowi chodzilo o strone Glucholazow, gdzie wpisal sie dwa razy.
      • 10: CommentAuthorpin
      • CommentTime7 Jul 2012 21:07

:) - luz
      • 11: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime10 Jul 2012 10:07

OK. Już sie ciesze. Mam nadzieje że mnie zaakceptujecie.
      I moje dzieciaki, Pawła i Dagmarkę
      • 12:

CommentAuthorsNr
      • CommentTime10 Jul 2012 13:07

Ja chyba też będę. Jak nie z Grzybsonami to z Maestr0
      • 13: CommentAuthorKroll
      • CommentTime18 Jul 2012 16:07 zmieniony

W nawiazaniu do postu PIN-a prosze "Pablo112" o kontakt, nr tel 669 19 18 91, dokladna informacje znajdziesz w e-mailu ktory Ci wczoraj wyslalem
      • 14: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime19 Jul 2012 11:07

Hmmm...
      Na party chciałbym posiąść:
      - naprawić moje SIO2PC-RS232 lub posiąść SIO2USB, SIO2SD
      - jakaś koncepcja HDD aby uniezależnić się od PC
      - przerobić moją CA-Tygrys na CA-Toms
      - dołozyć do mojej 65XE AKI i covox
      - naprawić XCA12-Turbo Bizzard
      (XCA12 jest NEU! zamontowano tam TBizz (zenon) ale teraz nie działa nawet w normal'u, a zenon nie odpowiada).
      - w mojej 130XE 320kB zainstalować VBXE, AKI i covox
      - przedłużacze (rozłączalne) do joysticków
      - RamCart 1MB dwie szt.

- wiedzę, wiedzę i jeszcze raz wiedzę na wiele tematów...

ciekawe, ile z tego uda się zrealizować.
      • 15:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime19 Jul 2012 12:07

Oj, to chyba ten zlot musiał będzie trwać tak ze dwa miesiące :)
      • 16:

CommentAuthoradv
      • CommentTime19 Jul 2012 13:07

Trzeba będzie zrobić Plan wieloletni. A może da się zostawić sprzęt określonej osobie i zapłacić za naprawę/rozbudowę przelewem lub za pobraniem.
      • 17: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime19 Jul 2012 15:07

Zaliczkę nawet moge dać, jestem ufny.
      Ale - czy ktokolwiek taki będzie ???
      • 18:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime20 Jul 2012 13:07

Eee... za duzo chcesz naraz, musisz jezdzic na wszystkie zloty przez kolejne 5 lat (o ile beda wciaz organizowane) i marudzic troche odpowiednim osobom, hehe.
      • 19:

CommentAuthoradv
      • CommentTime20 Jul 2012 16:07

@Bartcom Dracon dobrze prawi.

@Dracon Będziesz trzaskać zdjęcia, jak na SV? Bez Larkowego filmu bida.
      • 20:

CommentAuthortdc
      • CommentTime20 Jul 2012 18:07

Dla Dracona świat poza zasięgiem stolicy się kończy, czarna dziura, bo w Głuchołazach jeszcze nigdy nie był na party :P:):)
      • 21: CommentAuthoras...
      • CommentTime20 Jul 2012 23:07

Coś w tym jest....
      • 22:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime20 Jul 2012 23:07 zmieniony

TeDeCu,
      otóż jesteś źle poinformowany kiedy zajechałem na zlot aż do Mikołowa, a to też raczej daleko na południe, na Ślunsku. ;P

A co do Hlucholazow, to na pewno odwiedzę kiedyś w końcu to miejsce... ;)

Ponieważ Ty, jak się orientuję, zacząłeś pojawiać się później na atarozlotach, to jeździj dalej, ja już swoje zaliczyłem - i proza życia. :|

@Adv - dzięki za uznanie, doceniam to, ale gwarantować niczego nie chcę. :) Poza tym są niezłe fotki z tytułowego party np. tutaj:
      ->link<-
      ...no i s0nar nieźle się w tym temacie rozkręcił.
      • 23: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime21 Jul 2012 00:07

dracon - nie wiem skąd się bierze ta złośliwość i nie chcę w to wnikać, ale czy zamiast tedecu nie mógłbyś napisać poprostu tdc?
      • 24:

CommentAuthortdc
      • CommentTime21 Jul 2012 02:07

Dracon:

TeDeCu,
      otóż jesteś źle poinformowany kiedy zajechałem na zlot aż do Mikołowa, a to też raczej daleko na południ, na Ślunsku. ;P

Gizmo by teraz powiedział, że dawno i nie prawda;) Ja powiem wyjątek reguły nie czyni;) A może chodzi o to abyśmy się rozwijali a nie zwijali?

Dracon:

A co do Hlucholazow, to na pewno odwiedzę kiedyś w końcu to miejsce... ;)

Odwlekanie niczego nie zmieni, a np. teraz masz okazję nawet znaleźć się w naszym samochodzie jakbyś się dobrze postarał;)

Dracon:

Ponieważ Ty, jak się orientuję, zacząłeś pojawiać się później na atarozlotach

Nie wiem, być może, nie wnikam.

Gonazo:

dracon - nie wiem skąd się bierze ta złośliwość i nie chcę w to wnikać, ale czy zamiast tedecu nie mógłbyś napisać poprostu tdc?

Nie obrażam się nawet jeśli to było zamierzone.
      • 25:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime21 Jul 2012 12:07

Co do odwlekania, to Tdc ma rację. Nie ma czego odkładać na później; lepiej od razu wziąć pupę w troki i jechać. :)

Parę lat temu, jak człowiek był nieco młodszy, to potrafił zabrać ze sobą całą górę klamotów (czyt. sprzętu) i jechać na drugi koniec Polski - i to parę razy z rzędu. Spod Świdnicy aż do Ornety na QuaST-a. Najpierw tłuc się MPK do Świdnicy, potem godzinę prywatnym busem do Wrocławia, następnie pociągiem ponad 8 godzin do Olsztyna i niecałą godzinę stamtąd do Ornety. :D A przy powrocie do domu czekać 5 godzin w Olsztynie na skład do Wrocka... A teraz... zdziadziałem chyba. :P Nie przeczę, do Głuchołazów mam rzut beretem, ale udało mi się wysłać me szanowne zwłoki w zeszłym roku do Gdańska na SV2k11.
      • 26:

CommentAuthortdc
      • CommentTime21 Jul 2012 15:07

I tak być powinno !;)

A co do Twojego opisu to jest rewelacyjny;) Naprawdę jakoś w naszym wieku nie chce się takich rzeczy robić.
      Przypomina mi się jak ja ostatnio jechałem do Głuchołazów i w ostatniej chwili dwa umówione transporty się wycofały, a ja wystawiając na compo coś, po prostu wsiadłem w pociąg i zaczęła się prawdziwa walka, na PKP jeden wielki zamęt, potem przy jakiejś przesiadce nie wyrobiłem się może 7 minut i odjechał mi pociąg, ogólnie katastrofa, nieprzespana nocka, dotarłem dopiero popołudniu w sobotę i zapłaciłem za przejazd w jedną stronę jak za złoto, a taksówkarz powiedział mi że ten odcinek do Głuchołazów to kosztuje w granicach 100 zł :P na szczęście nie chciał aż tyle kasy...
      • 27:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime21 Jul 2012 15:07 zmieniony

Gonzo:

Gonzo, skąd Ty się urwałeś? ;o
      Nie wiesz, to nie pisz, bo inaczej tylko mam z Ciebie bekę.
      Po pierwsze, czytaj uważanie - nie ja zacząłem takie personalne złośliwości.
      Po drugie, ważniejsze, "TeDec" to nie miało być żadne przezwisko, używano tego wcześniej na sąsiednim forum. :P
      Luknij też, wrażliwy człeku, na to (a szczególnie na ostatni obrazek).
      Tak więc na przyszłość sprawdź coś, zanim się wypowiesz.

tdc:

Gizmo by teraz powiedział, że dawno i nie prawda;) Ja powiem wyjątek reguły nie czyni;) A może chodzi o to abyśmy się rozwijali a nie zwijali? Odwlekanie niczego nie zmieni.

Ależ Tomaszu nie oceniaj innych swoją miarą - nie każdy musi mieć jako pretekst ruszenia dupci udanie się do na zlot komputerowy, w tym przypadku w Głuchołazach. Pewnie nie uwierzysz, ale bez tego typu atrakcji także udało mi się odwiedzić różne miejsca w kraju i za granicą. :P

Spoko, Głuchołazy też zaliczę. :]

voy:

Parę lat temu, jak człowiek był nieco młodszy, to potrafił zabrać ze sobą całą górę klamotów (czyt. sprzętu)
      jechać na drugi koniec Polski(...)A teraz... zdziadziałem chyba.

Hehe... już mi raźniej. ;D
      • 28:

CommentAuthortdc
      • CommentTime23 Jul 2012 19:07

A mnie interesuje czy na party będzie cpt. Misumaru Tenchi ?

Jeśliby wpadł ze swoim pecetem to mógłby zrobić jakiś pokaz/wykład odnośnie swoich zbiorów itp. np. w piątek to ja bardzo chętnie zobaczę i wysłucham co ma do powiedzenia itp.

Będziesz na party?
      • 29:

CommentAuthorTenchi
      • CommentTime23 Jul 2012 20:07

Niestety absolutnie nie ma szans, z dwóch powodów. Pierwsza kwestia to finanse. Ostatnio miałem sporo wydatków i spłukałem się niemal doszczętnie ze wszystkich oszczędności, a teraz niedawno spalił mi się stary komputer i w celu zaopatrzenia się w nowy byłem zmuszony poczynić pewne zobowiązania finansowe z których przez dłuższy czas będę się wywiązywał. Drugi z powodów związany jest z pracą. Mamy obecnie wakacje i sezon urlopowy. Ze względu na wykonywane czynności mój czas pracy jest nienormowany i to mną najłatwiej jest połatać ewentualne braki w personelu. Zatem bardzo mi przykro ale Głuchołazy niestety nie wchodzą w rachubę, już bardziej prawdopodobne jest Silly Venture.
      • 30:

CommentAuthortdc

Hmmm... no to szkoda. Ale pamiętaj że kasa nie jest problemem na party, jeśli nie masz zbyt dużych wymagań np. możesz jeść cokolwiek itp. to jeszcze na party nie było takiego co chodził głodny;)
      • 31:

CommentAuthorTenchi

Ha, domyślam się że pod tym względem to chyba nieważne czy to impreza komputerowa czy mangowa - na niejeden konwent mangowy pojechałem bez grosza przy dupie i rzeczywiście nie dość że nie chodziłem głodny, to nawet i piwka dało radę się napić dzięki dobrym ludziom. To akurat ta mniejsza przeszkoda którą jakoś starałbym się przeskoczyć. Niestety druga jest nie do pokonania - nie ma mowy abym dostał teraz wolne, mogę na to liczyć najwcześniej gdzieś od października. Co poradzić, taki (za)job...
      • 32:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime23 Jul 2012 22:07

Ale masz Tenchi ga... pisane :)

Zamiast napisać "Nie mogę, komp strzelił, nowy na kredyt kupiłem a teraz haruję aby się odkuć" to żeś prawie kilobajt tekstu strzelił :)
      • 33:

CommentAuthorTenchi
      • CommentTime23 Jul 2012 23:07

A bo kurde jakoś tak mi niezręcznie przyznać wprost że choć człowiek uczciwie pracuje, to wciąż chodzi goły jak święty turecki. Najważniejsze że osoby zainteresowane zrozumiały przekaz. :)
      • 34: CommentAuthorsikador
      • CommentTime24 Jul 2012 13:07

Witam. Mam pytanko czy na party będzie można stuningować sio2sd :) Chodzi mi o wgranie najnowszego softu oraz ustawienie fuse-bits. Jeszcze jedna sprawa - padło mi moje A65XE (układy POKEY i GTIA) chętnie kupię samą jednostkę centralną, może być wersja bez ECI byle ze sprawnymi układami POKEY i GTIA no i żeby w miarę możliwości ładnie wyglądała obudowa bo zabawka będzie stać w salonie pod TV :). Mam jeszcze do regulacji stacje 1050, ale to już chyba czasowo nierealne. Atari odebrałbym na party.
      • 35:

CommentAuthorsNr
      • CommentTime24 Jul 2012 19:07

Mam SIO2PC-rs232 do żyda. Jak ktoś chce z partyzantów to 50zł. Na MAX232. Śmiga aż miło. Dorzucę w bonusie 2 zapasowe kości.

Pozdrawiam
      • 36: CommentAuthorodyniec1
      • CommentTime24 Jul 2012 22:07 zmieniony

Panowie (i Panie?)!
      Czy byłaby możliwość podesłania komuś z uczestników party pracy na GFX compo w sobotę do południa z prośbą o skuteczne dostarczenie do organizatorów? Dłubię po nocach i jeśli się wyrobię, to na ostatnią chwilę...
      • 37:

CommentAuthortdc
      • CommentTime25 Jul 2012 03:07

odyniec1, super trzymam kciuki!;)

Możesz podesłać do mnie pracę ale nie daję gwarancji że np. będę miał dostęp do netu, to są góry tam jest wszystko możliwe ;) Ale jak net będzie to nie powinno być problemu.
      • 38: CommentAuthorodyniec1
      • CommentTime25 Jul 2012 09:07

dzięki tdc,
      mam nadzieję, ze dojdzie.
      • 39:

CommentAuthortdc
      • CommentTime26 Jul 2012 01:07

powinno być ok;)
      • 40:

CommentAuthoradv
      • CommentTime26 Jul 2012 10:07

@Tdc Liczę na Twój foto reportaż lub relację, jak zwykle. Bawcie się dobrze. Dawajcie znać tutaj na gorąco, co dobrego się dzieje.
      • 41: CommentAuthornosty
      • CommentTime26 Jul 2012 17:07

pozdrowienia z trasy :) dojezdzamy do Czestochowy.
      • 42: CommentAuthoras...
      • CommentTime26 Jul 2012 19:07 zmieniony

Bawimy się dobrze! będzie fotorelacja....!
      w sumie to bawię sam na party place prądu nima ale daję radę...!!!
      • 43:

CommentAuthoradv
      • CommentTime26 Jul 2012 20:07

@As masz rowerek (z dynamem)? Nie mów, że wziąłeś UPSy :)
      • 44:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime26 Jul 2012 21:07

Wlasnie sie zbieram i ide spac. Jutro o 8:00 wyruszam z Warszawy:)

AS> mam nadzieje ze mnie przywitasz jakos;P

ps. mam 4 miejsca wolne w aucie
      • 45:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime26 Jul 2012 21:07

Stuningować SIO2SD będzie można NA PEWNO na SV.
      • 46: CommentAuthorbartcom
      • CommentTime27 Jul 2012 00:07

Hej więc jestem (27.07, g.00:45) w Gluchołazach!
      Czy obecnie ktos już tu coś montuje
      (napiłbym sie razem piwa i pomógłbym)
      • 47:

CommentAuthorsNr
      • CommentTime29 Jul 2012 20:07 zmieniony

Oto mały slideshow z części fotek jakie wykonałem na party

Życzę miłego oglądania

• 48:

CommentAuthoradv
      • CommentTime29 Jul 2012 20:07

Wielkie dzięki. Fajnie się oglądało.
      • 49:

CommentAuthorsNr
      • CommentTime30 Jul 2012 09:07

film + foty

->link<-

a oto obiecane foto grupowe 4000 x 3000 :)

• 50: CommentAuthorEagle
      • CommentTime30 Jul 2012 10:07

Stuff
      ->link<-