SŁUCHAJCIE MAM ,dostałem dzisiaj niesamowitą grę ,mam szczęśliwy dzień,tyle czasu unikałem okazji i czekałem by w to zagrać :-),w swój egzemplarz ,za moment montuje bongo i odpalam grę ,będę strzelał i biegał po pomieszczeniach bazy kosmicznej,jeździł windą ,ulepszał broń no wypas na maXa :-)a kupiłem dziś MGS5 na PS4 ,Killzone Shadow Fall na PS4 i wiecie co ... ...ta gra była najdroższa a jest nią ... no zgadnie ktoś ???
@Banan: A dokładniej 100 gier z Atari 2600, a to nie ta sama maszyna, co "Atari" znane u nas :) Artykuł najwyraźniej został przetłumaczony z jakiegoś amerykańskiego źródła.
Lubimy niszowe tematy dlatego w programie LOADING dostarczamy odcinek poświęcony grom tekstowym. Przed Wami ponad 25 tytułów, które warto pamiętać albo wręcz przeciwnie – lepiej nie odkopywać trupa. Zapraszamy https://www.youtube.com/watch?v=kgm6QUIOuQU
Dwa przykładowe wpisy z ostatnich dni z naszego profilu AtariOnline na Facebooku ( ->link<- ) - żeby zobaczyć ostatnie wpisy nie trzeba się logować.
Classic Games Maniac zebrał wiele ciekawostek o Tetrisie - mowa jest m.in. o grach znanych z małego Atari: The Warsaw Tetris, Tigris, Dr. Mario i tegorocznym Cyctriksie ->link<-
Rob Hubbard, znany m.in. ze swej świetnej muzyki do gier International Karate, Jet Set Willy, Ninja, The Last V8, został kilka dni temu uhonorowany doktoratem honoris causa - gratulacje! :)
Wersja 3.0 Diamond GOSa, uznawana za zaginioną, odnaleziona po latach dzięki współdziałaniu forumowiczów AAge ->link<-
Opisywana wersja pochodzi z 1991 roku, ma być znacznie ulepszona z usuniętymi bugami. Była oferowana jako aktualizacja dla dotychczasowych użytkowników, których zachęcano do odesłania carta na adres firmy. Tam wymieniano eprom, dokładano dyskietki z firmowym softem, manuale i w tej postaci zwracano nadawcy. Ponoć jedynie sześciu klientów zdecydowało się skorzystać z takiego upgrade :)
Fajnie było śledzić wpisy w tym wątku, akcja rozwijała się jak w grze ze zbieraniem wskazówek. Najpierw ktoś zarzucił temat bo słyszał, że istniała (taka wersja). Ktoś potwierdził, że miał, ale zapodział przy przeprowadzce. Kolejni forumowicze przekonywali - powołując się na twórcę softu Alana Reevesa - że program był kilka razy poprawiany, ale do końca nazywał się 2.0, gdyż autor nie dbał o modyfikowanie wpisu w okienku Informacje o programie. Następna osoba jednak wyszukała najświeższe wersje firmowych apek i potestowała z najświeższą wersją 2.0 GOSa - programy częściowo nie działały, co sugerowało, że po ostatniej znanej wersji 2.0 musiała być jakaś kolejna. Jednocześnie ktoś odkopał fragment kodu GOSa, na którego listingu można przeczytać "DeskTop 3.0 (c)1991".
Na koniec ex machina objawił się posiadacz carta upgradowanego do 3.0, zdjęcie ekranu rozwiało wszelkie wątpliwości. Właściciel takiego unikata zawsze może zechcieć wstawić go na eBay gdzie przepadnie na wieki, ten kolega jednak okazuje chęć udostępnienia carta do zdumpowania. Elegancko.
Sześćdziesiąt osiem stron wypełnionych czystą atarowską nostalgią. Fan-arty z wyborem klasycznych konsol Atari, w tym 2600, 520 ST, Lynx i Jaguar (jest też coś o Atari Panther, Jaguar Duo, JagVR).
Cały miesiąc tworzenia podczas akcji "Inktober 2016", 31 unikalnych rysunków, w jednym albumie!
Kupuję taki wynalazek ,co prawda to nie VR aczkolwiek można podpiąć Atari i cieszyć się 80 calowym ekranem ... nie wiem jeszcze którą wersje ale ta ma natywną rozdziałkę taką jak kineskopowiec z kolei wyższe modele 1080p nie posiadają wejścia AV in więc nie było by jak podpiąć Atarki , zabiorę na zlot/y . Jak myślicie ,warto ?
Założyłem Klub Atari Online w grze Drive Club na Ps4 ,Zaprosiłem wszystkich użytkowników z nickami Atari ,jak ktoś z was gra na PS4 w Drive Club to ZAPRASZAM .
Póki co to tylko bodźce wzrokowe :) Kiedyś Stanisław Lem napisał opowiadanie "Altruizyna, czyli opowieść prawdziwa o tym, jak pustelnik Dobrycy Kosmos uszczęśliwić zapragnął i co z tego wynikło" wydane w zbiorze opowiadań "Cyberiada". Warto poczytać bo rzecz jest też o innych bodźcach ;]
Hi. What drive is that? It doesn't seem possible to be a XF551 because of the front and that large logo and name on the top seem not original maybe an adhesive/post it. Is it what a 3rd party manufacturer? From you there in Poland? Just curious...