Twój automat preferencyjnie losuje nieaktywnych userów aby podnieść napięcie? ;)
Co do losowego czasu to dobrze, bo już chciałem napisać, że strzelasz jak z karabinu, a niektórzy muszą czasem pracować... Z drugiej strony dla tego kubeczka dałbym się może zwolnić... :D
Nie ma preferencji, ale 75% użytkowników jest nieaktywnych, a w tych się trafia, więc tak to wygląda. Gdyby losować użytkowników o ilości postów powyżej 1000 postów, to by sprawa była czysta :D
no tak, ale użytkownicy, którzy mają np. 5,10,100 postów nie byliby szczęśliwi (niektórzy). Regulamin już wyszedł - nie zmienia się zasad w trakcie gry :) Może kiedyś będzie inna loteria - to wtedy jeszcze bardziej namieszamy w zasadach :) Użytkownicy aktywni mają troszkę lepiej - ale nie jest to przepaść. Tak wychodzi z obliczeń i tak już dla tego przypadku zostanie....
To w związku z tym, że i tak zapowiada się długi wątek (no chyba, że bogowie prawdopodobieństwa nam sprzyjają) aby go zbędnie nie wydłużać, przenieśmy wszelkie dyskusje do osobnego, albo pod newsa, a tu niech się ukazują nicki oraz - miejmy nadzieję - zgłoszenia :) A właściwie z tego co zrozumiałem, to jedno :)
@jhusak: tym założeniem właśnie wyeliminowałeś nas obu :) Więc może kryterium wizyt byłoby właściwsze - i nie tyle liczby, co okresu, powiedzmy, roku od ostatniej ;) Niektórzy piszą tylko jak mają coś ciekawego do powiedzenia (a nie jak ja, przy byle okazji ;) )
Chciałem wnieść oficjalny protest. To, że nie postuję, nie oznacza, że nie jestem uczestnikiem tego forum. Co prawda, bardziej podglądaczem, ale jednak:P
@anonymous: dlatego też zaproponowałem kryterium wizyt, nie wysłanych postów :) No ale ponieważ niektórzy się nie logują, to jako kryterium przyjęto fakt posiadania tutaj konta (z tym, że czasu na reakcję jest znacznie mniej ;) )
Już samo to, że jest ograniczony czas na odpowiedź na wylosowany nick, sprawia, że jest to sprawiedliwe podejście. Jedyne co może powodować pewne obawy, to to czy kiedykolwiek ten konkurs zostanie pozytywnie zakończony.
tak, nie biorą i w tym przypadku :) pula jest stała - to znaczy jak ktoś jest szczęściarzem to może być i dwa razy wylosowany - aż tak nie kombinowałem :) Albo pechowcem...zależy czy się zgłosi :)
@wieczór, RACJA! Ale to przy założeniu, że konkretny user zostanie wylosowany. A prz założeniu, że mamy 3 nagrody, to nie ma znaczenia. Co nie zmienia faktu, że moje obliczenia są z kosmosu.