w ramach relaxu zmieniłem mojemu ulubionemu komandosowi posowiecki hełm na amerykański, jeszcze ten pistolecik nie za bardzo teraz pasuje, ale na razie niech będzie :)
Aż sobie przejdę Misję, po raz kolejny :) Dobrze było by zrobić zniżanie głowy jak w Klossie (moim zdaniem jedna z lepiej animowanych postaci w grze na Atari, zaraz obok Karateki).
...dodał bym iż czytelnie,ładnie narysowany i do tego płynnie animowany ,mnie w grach na A8 brakowało człekokształtnych przeciwników co zaprezentowała Misja ,a co do ładnie animowanych postaci to było ich całkiem sporo
@tdc: po pierwsze nie niszowe, tylko nierozsądne - nie wszystko co jest niszowe zasługuje na promowanie :) To jest kwestia obiektywnej oceny czy coś ma sens czy nie.
Po drugie VBXE ze swoimi 200 egzemplarzami ponad nie jest takie niszowe już. Plus emulacją w jednym z najpopularniejszych emulatorów.
Gonzo - nie wczytuje sie. Problemem jest blok 0080 - 08ff. Wystarczy go wywalic i ustawic adres uruchomienia ($02e0) na $6800, jest tylko maly problem ze nie da sie wczytac gry z dosa. A tak wogole to sadze ze jeszcze mozna troche skrocic plik z gra tak zeby sie wczytywala z dosa i nie chodzi mi tu o pakowanie.
misja_4 się wczytuje, ale nie działa :) na szczęście jest wersja, na której dało się podmienić grafę :) pozatym w tej wersji po wpisaniu hasła "jasiek" na planszy tytułowej dostajemy nieograniczoną ilość naboi i granatów, zmienia się przy tym wyraz twarzy komandosa :)
A dlaczego nie miałoby się załadować? Z tego co wiem to xBios ma w założeniu po prostu zostawić maksymalną ilość pamięci dla programu, zachowując możliwość komunikacji z dyskiem. Więc w przypadku gier które niczego nie doczytują to sztuka dla sztuki :) Ale działać będzie.
mono - muzyczka nazywa się "and", nie wiem kto jest autorem, wziąłem ją zdaje się z takiego dużego pliku, który chyba Ty zmieściłeś, tylko nie bardzo pamiętam gdzie, hmmm...