super! tzn. 'newsy', żę żyją :) - fajny ten efekt odbicia w logo, reszta to nie dla mnie :D - tzn nie znam sie na tyle - nie rozumiem czemu to fajne poza tym, że małe ;) (szykowałem się na outline też - szkoda, że w tym roku tylko online) tu mega imho 'małe' demo
oczko się facetowi ciut 'rozpłynęło', i nóżki ludek rachityczne itd. ale ładne - paletę c64 opanował świetnie.
w miniony weekend we Wrocławiu odbyło się party Decrunch, gdzie pojawiło się parę atarowych akcentów. Jedno interko w kategorii wild, zwycięska praca w kategorii procedural gfx na XL/XE (gratulacje Svoy!), moja grupa wystawiła też łącznie 6 produkcji w "segmencie" 256B też na XL/XE/ - udało się zorganizować wg mnie fajny konkurs w tej kategorii i swietnie się bawilismy przy kodowaniu.
Plan był taki aby zrobić combined 256 ze sceną ZX spectrum, ale ostatecznie ZX miało swoja osobna kategorię nad czym po cichu ubolewamy :)
Ostatnio mamy sporo radochy z tymi prodkami 256B, zapraszamy wszystkich do zabawy w tej kategorii na SV. Wiadomo, że z czasem bywa różnie ,ale akurat ta kategoria jest o tyle wdzięczna że prodkę można zakodowac w parę dni / może i parę godzin (choć bywa i tak że parę tygodni kombinuje się jak przyoszczędzić jakiś bajcik ;) ).
hejka, spieszę donieść, że Agenda wystawiła intro 128b na odbywającym się w ten weekend party demosplash ->link<- pojawiła się też bardzo fajna prodka na Commodore PET, do której muzykę robił nasz Zlew: ->link<-
@Kaz ... generalnie rzadko fajne efekty są wykorzystywane w grach,chyba tylko w grach Gorgha. Gdyby niektóre efekty z dem umieścić mądrze w grach,nie w sensie wrzucenia na siłę tylko by były nierozłącznie powiązane z rozgrywką bądź grafiką/tłem to naprawdę mogło by pokazać przewagę Atari na poletku 8BIT,przypomina mi się tutaj (chyba)twój świetny pomysł z cieniowaniem tła w Rescue Expedition . Z takich efekciarskich gier to przychodzi mi do głowy Guard,Extiraptor,Gówno spadające w dół,Bump Pong,Disc Hopper,Eidolon,Kolonis Rif/Fractalus,Ballblazer,Trust i w sumie to chyba wszystko... nie każda z tych gier jest grywalna,ale każda robi wrażenie ... zastanawiałem się kiedyś czy dałoby się w grze na Atari odpowiednio preparując grafikę paralaksy uzyskać efekt z końcówki demka "Near" 0d 3:25,teraz jestem przekonany że by się dało,można by to wykorzystać jako np efekt lotu pod ziemią w jakiejś strzelance,lecimy sobie nad planetą ala Extiraptor a w którymś etapie zlatujemy pod ziemię ... albo bijatyka z takim tłem he,he,he nawet jakbyśmy sterowali ładnie animowanym dużym cieniem co mogło by usprawiedliwić oświetlenie znajdujące się za postaciami i wykorzystać sprity.... ... ale do takich projektów to trzeba dobrego kodera. Ostatnio przyszło mi coś do głowy coś co można by wykorzystać w strzelance,sam tego nie zrobię a może ktoś wykorzysta pomysł,ja muszę do końca doprowadzić swój projekt,co też czynię.