- 19 grafik na male Atari - 13 muzyczek na pokeya - 3 utwory na gtia - 7 grafik ST - 10 gier na różne platformy' w tym falcon i a2600 I wciąż nie koniec...
hmm, trochę szkoda, że były problemy z gierką na prawdziwym sprzęcie :( miała być przetestowana przed compo, ale pewnie zabrakło na to czasu. zrobiłem kilka drobnych poprawek, mam nadzieję, że taraz da się to uruchomić.
M.I.R - nie dziala... na real atari fire tez resetuje kompa, a pozatym ciezko jest to uruchomic. Spod Ape udalo mi sie wczytac dopiero wersje xb inne sie wieszaly po obrazku tytulowym, i tak jak jak na altirze wystepuje nagla smierc...
Gonzo, za pozwoleniem drobna uwaga techniczna. W grę jeszcze nie rypałem, ale jeżeli fire nie jest używany do absolutnie niczego, to czy nie dałoby się podpiąć pod niego skoków? Tak byłoby wygodniej niż górą.
@Gonzo - gierka bardzo fajnie się zapowiada, zarówno graficznie jak i grywalnie - nie ma wielu takich gier na Atari. Ale zdecydowanie musisz dopracować "technikalia" i testowanie - aby unikać takich przykrych wypadków. Ja w Ciebie wierzę.
@Gonzo: the gfx of Daffy are great, alas the gameplay is not right now (tested on real A8). When you start the game and while playing you endlessly lose energy and die often - Game Over for me within approx. 10-15 seconds and I cannot see a reason why this happens (no visible enemy). It is also impossible to collect the coins, no clue why. Hopefully you can change / fix this. Besides, it would be nice if you could jump with the fire button (and how about walking/moving to the left ?).
Byla taka gra na kompo, ktora mi przypadla do gustu, "Sumator". Klimat czarno-bialy, ciekawy pomysl.
Autorem jest Sławek Wilk czyli Mr. Wolf. Podpytalem go o gre, napisana zostala w Turbo Basicu XL, grafika do niej, a konkretnie zestaw znakow zrobiony jest w SupGen2000 (Larku, Twoj program :). Jest 20 etapow. Konczona byla na party, a autor obiecuje, ze nastepna gra bedzie z dzwiekiem oraz z podkolorowaniem duszkami :)
Akcja nie cieszyła się wielkim zainteresowaniem, niejakim błędęm było przeciąganie tego tak długo w czasie (trzeba przyznać żę różne obiektywne rzeczy tu stały na przeszkodzie), no ale jakieś tam wyniki są :) Dzisiaj będą konsultacje co dalej i wyniki zapewne zostaną ujawnione.
Ja mam jeszcze pytanie "organizacyjne", jak że nie śledziłem party od początku do końca:
- czy było jakieś wspólne zdjęcie uczestników, czy (jak to bywało) zabrakło tego miłego akcentu? ;o
- SV2k13 to celebracja 20. rocznicy powstania JAG'a. Czy w związku z tym ktoś przedstawił jakiś (mini) wykład o dziejach i możliwościach tej maszynki? Byłoby to fajny merytoryczny akcent do zlotu....
Krótki filmik z compo daje namiastkę tego, co się działo. Taki pierwiastek party dla domatora. Mam nadzieję, że Larek nie skreślił swojej działalności, tylko zawiesił.