Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
davero:
Mój poysł jest taki. Zgrać na kasety gry z PC w standartowym formacie. Wgrać kopier i poprzegrywać kasety na dyskietki.a8cas-convert.exe plikwejsciowy.xex plikwynikowy.wav -fs -r
davero:
Pakiet gier mam na kompie, ewentualnie wczytuje z turbo (mam parę kaset)lub z wav po kasecie z jackiem.davero:
chciałbym sobie umieć też tak nagrać gry, abym mógł wybierać a b c d itdQTZ:
Pliki z obrazu dyskietki "wypakujesz" np. MakeATR-em. Aby wczytać kopier z taśmy w "normalu" poprzedź go "wykrzyknikiem" (który również jest na wspomnianej dyskietce), lub bezpośrednio w turbo.QTZ:
W wątku dotyczącym Turbo K.S.O. znajdziesz dyskietkę z narzędziami m.in. do kopiowania w turbo i bez turbo (bez turbo będą działać UNICOPY.COM, FCOPY145.COM, SUPERCOP.COM) [...] Pliki z obrazu dyskietki "wypakujesz" np. MakeATR-em.a8cas-convert.exe UNICOPY.COM UniversalCopy.wav -fs -r
a8cas-convert.exe FCOPY145.COM FileCopy145.wav -fs -r
a8cas-convert.exe SUPERCOP.COM SuperCopy.wav -fs -r
a8cas-convert.exe WYKRZYK.BOT Wykrzyknik.wav -fs -r
QTZ:
W większości wersji DOS-ów na Atari wczytuje się L, a potem nazwa urządzenia, dwukropek i nazwa pliku, więc dla magnetofonu C:, bo nazwy pliku nie ma. Tak uruchomisz program z kasety np. kopier.davero:
Ja jestem za wczytywaniem gier z dyskietek lub kaset.QTZ:
Bluki, a czy może być to problem prądowy?