atarionline.pl Silly Venture 2k14 - the loudeST voice of the Atari scene ! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime6 May 2014 02:05 zmieniony

JAC! przygotował stronę ze "wskazówkami i rekomendacjami" dotyczącymi compo na platformie Atari 8-bit. Link do strony znajduje się w dziale "KONKURSY" na stronie SV2k14 (na końcu kategorii związanych z małym Atari).

Nie są to punkty regulaminu, ani warunki "przyjęcia bądź nie" pracy na compo. Proszę, pamiętajcie o tym.

Pozdrawiam!

p.s. Zaktualizowałem też listę gości.
      • 2: CommentAuthorxxl
      • CommentTime6 May 2014 08:05

prawidlowo uzyty cudzyslow... to sa "wskazowki i rekomendacje".
      • 3:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime20 May 2014 11:05 zmieniony

Bardzo bym prosił osoby które planują pojawić się na tegorocznej edycji Silly Venture (a jeszcze nie znajdują się na liście obecności) o wysłanie "zgłoszenia" na e-mail'a podanego w dziale 'GOŚCIE' na stronie eventu.

Z góry dziękuję!
      • 4:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime5 Jun 2014 17:06

Dla osób które nie śledzą na bieżąco strony SV2k14 - została zaktualizowana lista obecności, a także cennik w Hostelu Bursztynek po negocjacjach - osoby robiące rezerwację na hasło "ATARI" obowiązuje nowy NIŻSZY cennik noclegów:

Za pokój wieloosobowy - 35 z ł/ osoba (10 zł _mniej_ niż w latach ubiegłych !)
      Za pokój 2-osobowy - 50 zł/osoba
      Za pokój 1-osobowy - 80 zł (20 zł _mniej_ niż w latach ubiegłych !)

Pozdrawiam.
      • 5: CommentAuthorYozue
      • CommentTime9 Jun 2014 20:06

Witam. Mam pytanie odnośnie sleeping roomy(ów). W sumie pierwszy raz wybieram się na zlot. Śpiwór wystarczy? :D
      • 6:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime9 Jun 2014 21:06 zmieniony

Mocno polecam jeszcze materacyk, względnie karimatę. W salkach jest wykładzina także tragedii nie ma - ale szału też bo to zima. A w zimę musi być zimno :)

Na sali głównej są materace gimnastyczne - jeżeli śpisz w każdych warunkach akustycznych to można się przespać :)

Pierwszym razem spaliśmy na korytarzu - nie polecam :)
      No chyba, że z harcerkami - jeżeli drużynowy nie wyczai jest odczuwalnie cieplej bo jest sporo osób wtedy na korytarzu. Przespałem tak pół nocy, ale później mnie wywalili - widać nie chcieli ryzykować :)
      • 7: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime9 Jun 2014 21:06

W sleeping roomach jest ok. Nic nie słychać z sali. Przeszkadzać ewentualnie może chrapanie współspaczy.
      Sam tak spałem ostatnio :)
      Na sali głównej - jak xeen napisał - jest hałas i szum partyzantów. Aczkolwiek od godzin późnowieczornych (24 - 2?) do porannych (7 - 9?) jest w miarę cicho :).
      • 8: CommentAuthorYozue
      • CommentTime10 Jun 2014 15:06

Wejściówkę opłaca się przy wejściu czy wcześniej na konto?
      • 9: CommentAuthortebe
      • CommentTime10 Jun 2014 17:06

STe już pewnie dotarło do Grey-a, chociaż nie dostałem potwierdzenia od Grey-a
      • 10:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime10 Jun 2014 17:06

@Yozue: na miejscu :)

@TeBe: Hejka ! :) Pisałem do Ciebie 31-go Maja, ale nie dostałem odpowiedzi zwrotnej. STe dotarło, Piter je wyczyścił i już leży w studio u Sławka Łosowskiego :) Musimy podjechać z Piterem jeszcze raz i wtedy zaprezentujemy odpowiednią relację z podziękowaniami :)

Jeszcze raz dzięki !!!
      • 11: CommentAuthorxxl
      • CommentTime10 Jun 2014 22:06

czy w 2013 ktos z grupy debris wyslal muzyke na 1bit kompo? dzis rozmawialem i podobno praca zostala odrzucona?
      • 12: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime10 Jun 2014 23:06

Może nie na to party wysłali :)
      • 13:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime10 Jun 2014 23:06

@xxl: niestety nic mi o tym nie wiadomo. nie odrzuciłem żadnej pracy z konkursu :(

pozdr.
      • 14:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime11 Jun 2014 00:06

A tak z nieco innej beczki: właśnie dostałem maila od Frankensteina z grupy High-Tech Team z prośbą o dopisanie do listy uczestników SV2k14 ! :)

Uwielbiałem ich produkcje na malucha.
      • 15:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime20 Jun 2014 10:06

Nietypowy konkurs :) Aby zachęcić niektórych z Was do kodowania na ST, osoba/grupa która nie posiada tej platformy, ale przygotuje pracę na tę platformę pod emulatorem - otrzyma real HW na najbliższej edycji SV. Praca musi być wykonana w kategorii 96kb lub demo - niezależnie od zajętego miejsca komputer zostanie przekazany takiej osobie lub grupie. Oczywiście nie może to być fake, praca musi sobą coś reprezentować - mam nadzieję, że tego wątku nie muszę rozwijać :)

Zdjęcia STka wkrótce (jest w drodze).
      • 16: CommentAuthornodez
      • CommentTime20 Jun 2014 10:06

pomysl 1'sza klasa
      • 17: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime20 Jun 2014 11:06

super pomysl grey
      • 18:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime20 Jun 2014 11:06

nodez, gorgh: dzięki :) jak zainteresowanie będzie większe, to oczywiście pula STków może ulec zmianie - prosiłbym jednak o info na prv jeśli ktoś planuje wziąć udział w takim deal'u :)
      • 19:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime15 Jul 2014 18:07 zmieniony

Trochę spóźnione, ale jakże aktualne ;) Poniżej zamieszczam zdjęcie ślicznego Atari 520 STf - jedną z nagród na Silly Venture 2k14, którą ufundował SiNk z grupy HEMOROIDS (Francja).

Jakby tego było mało, kolega Bart030 zgodził zrobić mu mały tunning - m.in. rozszerzenie pamięci oraz wymiana TOS'a na 1.04 PL.

Obu kolegom oczywiście BARDZO DZIĘKUJĘ !

W drodze jest także konsola ATARI LYNX II ufundowana przez kolegę Swe / YesCrew (Słowenia). Zdjęcia zaraz po wizycie kuriera ;)

Przy okazji krótka notka o nagrodach konkursowych dla muzyków ! Polski projekt muzyczny Sundial Aeon ->link<- obracający się w klimatach ambient-trance/chill-out, ufundował swoje autorskie płyty dla zwyciezców muzycznych competitions na SV2014 !

Oficjalny profil na FB:

->link<-

Fragmenty albumu Sundial Aeon - Analysis (premiera miała miejsce 11-go lipca 2014).

->link<-
      • 20:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime17 Jul 2014 00:07 zmieniony

Z uwagi na fakt iż lista uczestników zaczyna puchnąć, uprzejmie proszę brać atarową o deklaracje przybycia na wskazany na oficjalnej stronie SV adres e-mailowy :)
      • 21:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime23 Jul 2014 12:07 zmieniony

W chwili obecnej spodziewamy się gości z 10 krajów :) A jeszcze na pewno dojdą osoby ze Słowacji i (prawdopodobnie) z Hiszpani :)

Po raz kolejny zwracam się do Was z prośbą o deklaracje.
      • 22: CommentAuthorxxl
      • CommentTime23 Jul 2014 13:07

istnieje powazne niebezpieczenstwo ze bede.
      • 23: CommentAuthorAdam
      • CommentTime23 Jul 2014 14:07

Ja będę na 95%
      • 24:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime24 Jul 2014 00:07

dziękuję za deklaracje! lista zaktualizowana :)
      • 25:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime25 Jul 2014 17:07

Finalna wersja invitki na Falcona:

• 26:

CommentAuthorEnder
      • CommentTime25 Jul 2014 20:07

Fajne, robi wrażenie.
      • 27: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime25 Jul 2014 20:07

O WIELE lepiej :)
      • 28:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime5 Aug 2014 23:08

Fakt, jest o wiele lepiej, bo oprócz dźwięku został poprawiony scrolling oraz fade (no i działa na Falconach z CT060). Info dodane do działu "WASSUP?" na stronie SV2k14.

Przypominam o deklaracjach chęci przybycia na e-maila. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale jak zawsze planuję koszulki i inne "drobne gadżety". Dobrze by było, aby wszyscy "zapowiedziani" partyzanci otrzymali je podczas rejestracji wejściówki.
      • 29:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Aug 2014 16:08

Bardzo ważne pytanie - czy ktoś zamierza coś wystawić na konsolę Atari Lynx? (naprawdę warto). Proszę o info na forum lub na e-mail'a. Dziękuję.
      • 30:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime15 Aug 2014 01:08 zmieniony

Pilnie poszukiwana osoba obeznana w temacie kodowania na konsoli Atari Lynx. Do party pozostały niecałe 4 miesiące, ale być może znajdzie się ochotnik który zechce wspomóc pewien projekt. Nagrodą jest oczywiście wspomniana konsola :)

Kontakt do mnie oczywiście w dziale KONKURSY na oficjalnej stronie eventu Silly Venture 2k14.
      • 31: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime15 Aug 2014 14:08

Polecam wszystkim chętnym przeczytać to:

->link<- (część I)

Kurs ma 16 części i jest za....sty - linki do kolejnych części zawsze na dole aktualnego artykułu. Jeśli ktoś ma wprawę na małym Atari, to z tym jest w stanie wysmażyć coś fajnego (CPU prawie ten sam, 65SC02 - są dodatkowe instrukcje LEGALNIE :D - plus blitter, 4096 kolorów i inne słodyczki :) )
      • 32:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime16 Aug 2014 23:08

Niezły kurs. Dzięki za linka.
      • 33:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Aug 2014 22:08 zmieniony

Kolega Gepard z grupy LAMERS podesłał mi zdjęcia ślicznych atarowskich portfeli, które jako trofea znajdą się w puli nagród na nadchodzącym Silly Venture 2k14 !

Fundatorem nagród jest Sim1 - serdeczne dzięki !!!

• 34:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime21 Aug 2014 22:08 zmieniony

@grey, a czyja jest ta tytułowa muzyczka z intra ( nie ze strony właściwej), co te stworki biegają po planszy z mario?

A taki portfel to strach nosić, a nuż się zużyje...
      • 35:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Aug 2014 22:08

@jhusak: w dziale "NEWSY" było info na ten temat, ale dla Ciebie Przyjacielu wklejam to także tutaj:

INTRO CREDITS:

msx: David Whittaker (1st part), Ultrasyd (2nd part)

Pierwsza część to ta "imitująca" zwykłego ST'ka, a druga to STe :)
      • 36:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime21 Aug 2014 23:08 zmieniony

Przyznam, że z 10 minut szukałem tej informacji włącznie z zaglądaniem w źródło strony. A w newsach nie sprawdziłem.

Dzięki :)

Ale na soundkloudzie nie ma tego kawałka (na razie go nie znalazłem)... Jest SV2k14, ale tego z intro nie widzę.
      • 37: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime21 Aug 2014 23:08

Piękna rzecz... Moje portfele po roku wyglądają jak szmaty, ten to w gablotkę i podziwiać :)
      • 38:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime22 Aug 2014 11:08 zmieniony

Ja zużyłem (od momentu, kiedy używam, czyli od ponad 20 lat) 2 portfele, teraz mam trzeci od 8-10 lat i się jeszcze nieźle trzyma. Każdy z nich to marka, skóra i kosztował 200-250 zł.

Nie piszę, żeby się chwalić, a żeby pokazać, że warto wybulić, i że jeden dobry włoski portfel kosztuje 25 zł/rok.
      • 39:

CommentAuthorhospes
      • CommentTime22 Aug 2014 11:08

*jhusak: Muzyczka z Intra to środek kawałka
      Eindbaas Chipmas :)
      Akurat tak mi pasowało przejście plus żwawsze tempo do pokazania POWERA STE :D
      ->link<-
      • 40:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime22 Aug 2014 11:08 zmieniony

O, dzięki, chipmas posłuchałem z początku i odrzuciłem z oczywistych względów :)

Gratulki za stronkę sv :)
      • 41:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime26 Aug 2014 23:08

Gdzie jest jakaś lista obecności? Pytam, bo chciałem się zapisać.
      • 42:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime26 Aug 2014 23:08 zmieniony

@larek: lista jest na stronce SV :)

Już jest update listy - welcome on board, Mr Larek!
      • 43: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime27 Aug 2014 00:08

A gdzie jest opcja żeby się wypisać?
      • 44:

CommentAuthormiker
      • CommentTime27 Aug 2014 06:08

W szpitalu...
      • 45:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime1 Sep 2014 10:09

Miło mi zakomunikować, że największy klub zrzeszający użytkowników małego Atari rozsianych po całym świecie ponownie został jednym ze sponsorów nagród na tegorocznym Silly Venture 2k14.

• 46: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime1 Sep 2014 12:09

A to Ci niespodzianka :)
      • 47:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime2 Sep 2014 11:09 zmieniony

@wieczór: no to lecimy z kolejną ;)

Do puli nagród lądują kolejne gadżety - dwa tytuły na konsolę ATARI JAGUAR CD ufundowane przez ORION'a (Francja):

• 48:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime2 Sep 2014 13:09

...i płytki, które odebrałem wczoraj - polski projekt muzyczny Sundial Aeon (www.sundial-aeon.pl) obracający się w klimatach ambient-trance/chill-out. Powędrują jako część nagród w konkursach muzycznych na SV2k14:

Koleżanki i koledzy ! DO BOJU !!!
      • 49: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime2 Sep 2014 13:09

Ten falcon pod spodem tez? ;)
      • 50:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime2 Sep 2014 20:09 zmieniony

@wieczór: chciałbyś :)

Właśnie wrzuciłem klip z demka na Atari 2600, które wygrało ostatnie Silly Venture 2k13 (live):

Reakcje (zwłaszcza pod koniec) mówią same za siebie :)

Po compo na tą platformę pojawiły się głosy, że jest to "NUMEN" na Atari 2600 :) I chyba trudno się z tym nie zgodzić? :)

LONG LIVE VCS !