JAC! przygotował stronę ze "wskazówkami i rekomendacjami" dotyczącymi compo na platformie Atari 8-bit. Link do strony znajduje się w dziale "KONKURSY" na stronie SV2k14 (na końcu kategorii związanych z małym Atari).
Nie są to punkty regulaminu, ani warunki "przyjęcia bądź nie" pracy na compo. Proszę, pamiętajcie o tym.
Bardzo bym prosił osoby które planują pojawić się na tegorocznej edycji Silly Venture (a jeszcze nie znajdują się na liście obecności) o wysłanie "zgłoszenia" na e-mail'a podanego w dziale 'GOŚCIE' na stronie eventu.
Dla osób które nie śledzą na bieżąco strony SV2k14 - została zaktualizowana lista obecności, a także cennik w Hostelu Bursztynek po negocjacjach - osoby robiące rezerwację na hasło "ATARI" obowiązuje nowy NIŻSZY cennik noclegów:
Za pokój wieloosobowy - 35 z ł/ osoba (10 zł _mniej_ niż w latach ubiegłych !) Za pokój 2-osobowy - 50 zł/osoba Za pokój 1-osobowy - 80 zł (20 zł _mniej_ niż w latach ubiegłych !)
Mocno polecam jeszcze materacyk, względnie karimatę. W salkach jest wykładzina także tragedii nie ma - ale szału też bo to zima. A w zimę musi być zimno :)
Na sali głównej są materace gimnastyczne - jeżeli śpisz w każdych warunkach akustycznych to można się przespać :)
Pierwszym razem spaliśmy na korytarzu - nie polecam :) No chyba, że z harcerkami - jeżeli drużynowy nie wyczai jest odczuwalnie cieplej bo jest sporo osób wtedy na korytarzu. Przespałem tak pół nocy, ale później mnie wywalili - widać nie chcieli ryzykować :)
W sleeping roomach jest ok. Nic nie słychać z sali. Przeszkadzać ewentualnie może chrapanie współspaczy. Sam tak spałem ostatnio :) Na sali głównej - jak xeen napisał - jest hałas i szum partyzantów. Aczkolwiek od godzin późnowieczornych (24 - 2?) do porannych (7 - 9?) jest w miarę cicho :).
@TeBe: Hejka ! :) Pisałem do Ciebie 31-go Maja, ale nie dostałem odpowiedzi zwrotnej. STe dotarło, Piter je wyczyścił i już leży w studio u Sławka Łosowskiego :) Musimy podjechać z Piterem jeszcze raz i wtedy zaprezentujemy odpowiednią relację z podziękowaniami :)
Nietypowy konkurs :) Aby zachęcić niektórych z Was do kodowania na ST, osoba/grupa która nie posiada tej platformy, ale przygotuje pracę na tę platformę pod emulatorem - otrzyma real HW na najbliższej edycji SV. Praca musi być wykonana w kategorii 96kb lub demo - niezależnie od zajętego miejsca komputer zostanie przekazany takiej osobie lub grupie. Oczywiście nie może to być fake, praca musi sobą coś reprezentować - mam nadzieję, że tego wątku nie muszę rozwijać :)
nodez, gorgh: dzięki :) jak zainteresowanie będzie większe, to oczywiście pula STków może ulec zmianie - prosiłbym jednak o info na prv jeśli ktoś planuje wziąć udział w takim deal'u :)
Trochę spóźnione, ale jakże aktualne ;) Poniżej zamieszczam zdjęcie ślicznego Atari 520 STf - jedną z nagród na Silly Venture 2k14, którą ufundował SiNk z grupy HEMOROIDS (Francja).
Jakby tego było mało, kolega Bart030 zgodził zrobić mu mały tunning - m.in. rozszerzenie pamięci oraz wymiana TOS'a na 1.04 PL.
Obu kolegom oczywiście BARDZO DZIĘKUJĘ !
W drodze jest także konsola ATARI LYNX II ufundowana przez kolegę Swe / YesCrew (Słowenia). Zdjęcia zaraz po wizycie kuriera ;)
Przy okazji krótka notka o nagrodach konkursowych dla muzyków ! Polski projekt muzyczny Sundial Aeon->link<- obracający się w klimatach ambient-trance/chill-out, ufundował swoje autorskie płyty dla zwyciezców muzycznych competitions na SV2014 !
Z uwagi na fakt iż lista uczestników zaczyna puchnąć, uprzejmie proszę brać atarową o deklaracje przybycia na wskazany na oficjalnej stronie SV adres e-mailowy :)
Fakt, jest o wiele lepiej, bo oprócz dźwięku został poprawiony scrolling oraz fade (no i działa na Falconach z CT060). Info dodane do działu "WASSUP?" na stronie SV2k14.
Przypominam o deklaracjach chęci przybycia na e-maila. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale jak zawsze planuję koszulki i inne "drobne gadżety". Dobrze by było, aby wszyscy "zapowiedziani" partyzanci otrzymali je podczas rejestracji wejściówki.
Pilnie poszukiwana osoba obeznana w temacie kodowania na konsoli Atari Lynx. Do party pozostały niecałe 4 miesiące, ale być może znajdzie się ochotnik który zechce wspomóc pewien projekt. Nagrodą jest oczywiście wspomniana konsola :)
Kontakt do mnie oczywiście w dziale KONKURSY na oficjalnej stronie eventu Silly Venture 2k14.
Kurs ma 16 części i jest za....sty - linki do kolejnych części zawsze na dole aktualnego artykułu. Jeśli ktoś ma wprawę na małym Atari, to z tym jest w stanie wysmażyć coś fajnego (CPU prawie ten sam, 65SC02 - są dodatkowe instrukcje LEGALNIE :D - plus blitter, 4096 kolorów i inne słodyczki :) )
Kolega Gepard z grupy LAMERS podesłał mi zdjęcia ślicznych atarowskich portfeli, które jako trofea znajdą się w puli nagród na nadchodzącym Silly Venture 2k14 !
Fundatorem nagród jest Sim1 - serdeczne dzięki !!!
Ja zużyłem (od momentu, kiedy używam, czyli od ponad 20 lat) 2 portfele, teraz mam trzeci od 8-10 lat i się jeszcze nieźle trzyma. Każdy z nich to marka, skóra i kosztował 200-250 zł.
Nie piszę, żeby się chwalić, a żeby pokazać, że warto wybulić, i że jeden dobry włoski portfel kosztuje 25 zł/rok.
*jhusak: Muzyczka z Intra to środek kawałka Eindbaas Chipmas :) Akurat tak mi pasowało przejście plus żwawsze tempo do pokazania POWERA STE :D ->link<-
Miło mi zakomunikować, że największy klub zrzeszający użytkowników małego Atari rozsianych po całym świecie ponownie został jednym ze sponsorów nagród na tegorocznym Silly Venture 2k14.
...i płytki, które odebrałem wczoraj - polski projekt muzyczny Sundial Aeon (www.sundial-aeon.pl) obracający się w klimatach ambient-trance/chill-out. Powędrują jako część nagród w konkursach muzycznych na SV2k14: