atarionline.pl Silly Venture 2k15 - summer edition? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Dec 2014 12:12 zmieniony

Witam Was wszystkich serdecznie. Od pewnego czasu chodzi mi po głowie pewien pomysł, który chciałbym poddać pod Waszą rozwagę. Chodzi mi o EWENTUALNĄ kolejną edycję Silly Venture w okresie letnim. Daje mi to większe możliwości w kwestii organizacji, w tym (bardzo istotny) w ściągnięciu ludzi z zagranicy (liczbę uczestników można przynajmniej podwoić). Proponowany termin: 13-16 Sierpień 2015.

O prace na compo nie powinniśmy się martwić, bo na SV2k14 było szykowanych 13 dem na Atari XL/XE (zostało wystawionych 5) oraz 12 dem na Atari ST/STe (wystawiono 6). Podaję to jako ew. kontrargument co do braku prac na compo.

Kolejna sprawa - w grudniu odbywa się STNICC (http://www.stniccc.com/), więc jest to też jakieś święto dla sceny ST - z którą czuję się mocno związany.

Proszę o Wasze opinie w tej sprawie. Dodatkowym atutem jest to, że organizując party w lecie odpada problem dzieci w szkole, a party mogłoby trwać 1 dzień dłużej.

Dziękuję za uwagę.
      • 2: CommentAuthoras...
      • CommentTime13 Dec 2014 13:12

Proszę o wpisanie mnie na listę.
      Jak zawsze 101%
      • 3: CommentAuthorwieczor

Ja również się subskrybuję już jakby co :)
      • 4: CommentAuthorbob_er

Jestem za.
      • 5:

CommentAuthorhospes

O tak. Mnie też wpiszcie... zimne piwko w nagrzanej sali :) dużo lepiej niż ciepła wódka w zimnej sali :D
      ps. żartowałem przy komputerach się nie pije;)
      • 6: CommentAuthortebe

? dwa razy więcej ludzi w tej samej sali, w której już obecnie przechodząc między stołami dupami strącają monitory ?
      • 7:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime13 Dec 2014 14:12

Dla mnie niestety termin nie do zaakceptowania. Max to 9 sierpnia. Później to dopiero październik.
      • 8: CommentAuthorjok
      • CommentTime13 Dec 2014 14:12

jestem za
      • 9:

CommentAuthorpabloz1974
      • CommentTime13 Dec 2014 15:12

Jestem za, świetny pomysł
      • 10:

CommentAuthorkris3d
      • CommentTime13 Dec 2014 15:12 zmieniony

Termin fajny ale czy nie nakłada sie z innym Party w 2015 roku? Głuchołazy?

P.S. @Grey, uprzedziłeś pewien pomysł;) teraz to już ciężko będzie walczyć:)
      • 11: CommentAuthorPablo112
      • CommentTime13 Dec 2014 16:12

Pomysł może ciekawy, ale czy w związku ze zwiekszoną iloscią osób planujesz zmianę lokalu? No i chyba uśmiercisz Głuchołazy
      • 12:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Dec 2014 17:12

Pablo112: przytoczę odpowiedź do Draco z konkurencyjnego portalu:

Po prostu nie mogę patrzeć na to, jak dobry okres dla sceny (mam na myśli lato) jest w tak bezwzględny sposób marnotrawiony. W lecie można zrobić fantastyczną imprezę scenową, z dużą ilością produkcji oraz ludźmi z zagranicy. Problem polega na tym, że organizator nie robi nic w tym kierunku. Nie chcę rozwijać tego wątku, bo chyba każdy ma oczy i widzi co się dzieje. Wystarczy spojrzeć na Grzybsoniadę czy Fortification - tam wiadomo czego się spodziewać, widać że organizatorom zależy. Grzybson czy sOnar nie siedzą z założonymi rękoma, powstają invitki, ludzie zachęcani są do oddawania prac. Głuchołazy są w dobrym terminie, ale czy jest on dobrze wykorzystany pod względem produktywności?

Edycja letnia SV pokazałaby, że możliwe są zarówno produkcje, jak i 200-250 osób na zlocie Atari w roku 2015. Można zrobić np. wypad autokarami na plażę, zrobić nad samym morzem koncert (np. Ultrasyda) o północy smile Jak dla mnie petarda ! Myślę że nie tylko dla mnie. A o produkcje się postaram. Jedyne na czym mi zależy to to, aby to wspaniałe środowisko i komp przetrwał jak najdłużej. Jeśli moja propozycja spotka się z większym ostracyzmem to sobie odpuszczę - ale nie skorzysta na tym nasza scena. To na pewno. Być może sam fakt tej dyskusji zmusi organizatora Głuchołaz do większej aktywności - gdyby taka była, ten temat nigdy by nie powstał. To tyle.
      • 13: CommentAuthorpin

jak na razie, to nie spotkałem informacji o tym, że party w Głuchołazach się odbędzie. Pierwsze Grey co bym zrobił, to zapytał Ryśka jakie ma plany.
      • 14:

CommentAuthorgreymsb

Tu nie tyle chodzi o to czy się dany zlot odbędzie czy nie, tylko co wniesie w nasze środowisko. Temat poddałem pod dyskusję, być może z korzyścią dla samego organizatora Głuchołaz. Możemy zamienić się terminami i zobaczyć w czym leży problem - bo na pewno nie w porze roku kiedy odbywa się dany event, ale co chce się osiągnąć. Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości?
      • 15: CommentAuthorpin

W tej edycji dobre w sumie było to, że mediów było dość mało. Przynajmniej jak na to, co bywało onegdaj ;)
      • 16:

CommentAuthorgreymsb

@Pin: na tej edycji było radio ESKA, POMORSKA TV, niemiecki Retro Magazine i v0yager, który działa (za przeproszeniem) w "Chipie" :) Wystarczy :)
      • 17: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime13 Dec 2014 18:12

Jestem jak najbardziej za. Grey`u spokojnie możesz wpisać mnie już na listę. Pozdrawiam.
      • 18:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime13 Dec 2014 18:12

Dotychczasowy termin SV jest idealny dla zrobienia czegoś na konkurs. Jeśli mam coś zrobić na Fortification, to nie sądzę, żebym w dwa miesiące zrobił coś porządnego na SV w sierpniu. Do listopada/grudnia jest już więcej czasu.
    1.  
      Zasadniczo, jeśli nigdzie dalej mnie nie wywieje, to jestem :)
      • 20:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime13 Dec 2014 19:12

Super Extra... hmmm zaraz.. zaraz.. niestety nie będzie mnie.
      W tym terminie zmieniam stan skupienia na "Żonaty", więc nie wiem czy będę jeszcze na jakimś party.
      • 21:

CommentAuthorkris3d
      • CommentTime13 Dec 2014 20:12

Termin letni i otwartość na ludzi spoza sceny, to może być pomysł zeby zachować tradycje, przyciągać nowych na scenę.

Chodzi o to żeby robić nie tylko zamknięte party, ale próbować zrobić część imprezy otwartą.
      Wówczas przyjdzie nowa krew:-)

@Grey, jak nie Ty nad morzem, to my w grodzie Kraka coś zaczniemy kombinować na lato:) Amen.
      • 22: CommentAuthortebe

Elbląg wita
      • 23:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime13 Dec 2014 20:12 zmieniony

@maly_swd!
      Przecież zmiana stanu skupienia wiąże się z końcem konieczności:
      - uważania na to, co się powie
      - uważania na to, co się zrobi
      - adorowania i zabiegania o względy
      - kupowania kwiatów
      - poświęcania wszelkich wolnych chwil na wspólne spędzanie czasu.

Zwracam uwagę na słówko "konieczności".

Będziesz miał więcej czasu, o ile przyszła żona kocha.
      Ja np. mam żonę i 3 dzieci i co? byłem.
    2.  
      Jestem jak najbardziej za.
      • 25:

CommentAuthorimmolator

Jak dla mnie, najważniejsze jest aby SV2015 się obyło!

Z rosnącym zainteresowaniem przysłuchuję się pomrukom z Grodu Kraka :)
      • 26:

CommentAuthorCOR/ira4

mnie również możesz dopisać do listy ,było by miło .
      • 27: CommentAuthorpin
      • CommentTime13 Dec 2014 21:12

Grey - dogadaj się z Ryśkiem, czy robi Głuchołazy, czy nie.
      • 28: CommentAuthortebe

Rysiek się już nie liczy, to gdzie odbędzie się party zależy od Ciebie Pin, żadne party nie odbędzie się bez wodzireja, Pin wybierz lokalizację, wskaż nam niewiernym kierunek
      • 29: CommentAuthorpin

Pier***dolisz TeBe ;) - Raz jakoś na Głuchołazach ostatnio nie byłem i nikt nie płakał. Ale nie o to chodzi. Mi chodzi o to, by nikt nikomu terminu nie podbierał, a jeśli jest możliwość - to zawsze można się dogadać. Robimy albo to, albo tamto a nie dwa zloty z odstępem co dwa tygodnie. Zlot jest dla ludzi a nie po to, by dzielić ich na dwa obozy.
      • 30:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Dec 2014 22:12

Do admina: Proszę o zamknięcie wątku.
      • 31: CommentAuthortebe
      • CommentTime13 Dec 2014 22:12

Pin musi być trzeźwy bo rozsądnie odpowiada
      • 32: CommentAuthoras...
      • CommentTime13 Dec 2014 23:12

Dziwne że jeszcze XXL-a tutaj nie ma...
      • 33: CommentAuthorRocky
      • CommentTime14 Dec 2014 00:12

Lato ma jakiś sens.. jestem za.
      Jedna kwestia związana z salą.. aktualna na ile widać na mapach jest w większości odsłonięta na słońce.. Czy nie będziemy się gotować jak w Głuchołazach (największy problem imprezy)?
      Może, gdyby Głuchołazy przenieść np. na listopad/grudzień, było by również ciekawie.. narty, sanki, choinki...
      Pozdr.
      • 34: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime14 Dec 2014 03:12

Twa prosba zyczeniem