Powiem tak. Uwielbiam gry Atari, brałem udział 8-bit High Score Club na atariage.com i ogólnie raczej wydawało mi się, że wiem o co chodzi... Ale Was tu troszeczkę "porąbało" !!! I to piszę całkiem pozytywnie oczywiście ! Ja nie odgadłem jeszcze żadnej gry ...
Konkurs świetnie się śledzi. Nie biorąc udziału, też mam frajdę gdy coś odgadnę (jak dotąd 4 tytuły). Zgłaszam propozycję kontynuacji zabawy już po jego zamknięciu.
blanketman: to my tu się staramy, obrazki wycinamy i wklejamy, byle tylko odgadywaczom zapewnić jakąśtam rozrywkę, a tu przychodzi jeden taki i się chwali, że ma radochę za darmo, ale wysiłku żadnego w zamian to już nie włoży. I jeszcze ma czelność proponować żebyśmy mu tę radochę bez końca zapewniali. Czuję się urażony.
Hmm, chyba przegiąłem. No nic, oto kilka podpowiedzi:
- wklejony powyżej obiekt - czołg, nie jest postacią sterowalną przez gracza lecz swoistym timerem. Kiedy wystrzeli określoną ilość razy w kierunku celu doprowadzi do przegranej gracza nr 1 - gra się w 2 osoby - zadaniem gracza nr 1 jest zebranie elementów w kopalni zanim: upłynie czas (patrz czołg); zostanie złapany przez gracza nr 2; wpakuje się w pułapkę - gracza nr 1 przywozi UFO :) - zadaniem gracza nr 2 jest złapanie gracza nr 1 - gra wystrojem i co do zasady przypomina Dig-Duga, albo raczej prymitywniejsze gry typu Ant-eater lub O'Riley's Mine
Jak nikt nie zgadnie w ciągu 8 godzin, zapodam większego screenshota.