Znamy :) Kupujesz w Piekarzu płytkę ->link<- przycinasz, wiercisz otworki na wylot w rządku górnym gniazda i lutujesz na wylot (po uprzednim usunięciu ścieżek po stronie gniazda, aby zwarcia nie zrobiły), na dole lutujesz na płasko odpowiednio przycięte gniazdo ISA i przejściówka gotowa.
Poza tym nie mylcie etcetera z etcetrem. Różnica porażająca mięsień brzuszny. Etcetr to taki wichajster od laubzegi. Aby zadziałał, potrzebna ajzynzyjga. Ewentualnie szery i szlajmaszyna. Ale wtedy to i etcetr o kant rzyci.
Podejście pierwsze... Chciałem być cwany i zrobić sobie przejściówkę "giętką". Niezły ze mnie lutor :)
Podejście drugie, sztywniackie. Wynik dobry jak na obsługę lutownicy z ręką w gipsie :)
Cóż, najważniejsze, że działa i że świat małego Atari zyskał kolejną osobę zajmującą się elektroniką ;-)
PS. Konstrukcja jest ciut chwiejna, planuję ją więc jutro opitolić dookoła silikonem. To dobry pomysł czy może jest inne lepiszcze nadające się do takiego usztywnienia?
PS2. Dziękuję wszystkim za dotychczasowe, dobre rady.
Wycinasz prostokąty aby pokrywały ścieżki i nieco wystawały, na dwie strony, a następnie przyklejasz na poxipol i masz ładną obudowę. Można szlifować, ciąć, wiercić, gwintować, obrabiać.
1. Bo zużytą drukarkę każdy w domu ma, a odkurzacz już niekoniecznie ;) 2. Wytnij płytkę z odkurzacza i drukarki oraz poczekaj na reakcję żony... Na drugi raz nie będziesz zadawał takich pytań ;D
Mogę dodać od siebie, że nieco parafrazowałem AS-a (Adama Słodowego) który wszystko robił ze użytych starych rzeczy (Weźmy dwie listewki ze zużytego starego drzewa..., czy weźmy kawałek kabelka z zużytego trabanta, ew. proca strzelająca kulkami wyciągniętymi ze starej zużytej piasty wyjętej ze starego zużytego traktora, gumkę bierzemy ze starej dziurawej dętki z tegoż traktora, gumę montujemy pomiędzy słupkami zużytej budki również tegoż traktora, a zużytą szybę wyrzucamy, lub robimy szybki do oglądania zaćmienia słońca przy pomocy starej zużytej podpalonej baryłki ropy wyjętej ze starego zużytego baku na paliwo (róznież tego traktora), z którego to baku robimy tłumik do procy.)
I to wszystko pokazuję taką strzałką drewnianą, której Słodowemu wszyscy zazdrościli.
Super pasuje do klimatu mgrinżRafała, tylko trzeba dobrą nazwe i na allegro pójdzie jak świeże... gile z nosa Jana Rzygonia. A tak swoja drogą Rafał, podsunąłeś mi pomysł na podporkę pod Side: kurza łapka, albo szczurza, coś w ten deseń :-)