Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
brx:
Małe Atari ma swoje niewątpliwe zalety, ma swoje unikalne cechy, budzi emocje u dawnych posiadaczy komputerów ośmiobitowych, ale to komputer pełny paradoksów. Brakuje kolorów, choć może wyświetlić ich wiele. Brakuje duszków sprzętowych, choć też może wyświetlić ich wiele. Niby niezły proc, ale brakuje mocy, bo np. wszystko poszło na te duszki i kolory. Aż 4-8 kanałów, ale zrób coś, co wpadnie w ucho, a nie wystraszy.Irwin (Chartari #1):
03 Atari XE/XL - Chyba najtrudniejszy, jeśli chodzi o opisanie możliwości graficznych, komputer. Dla mnie sprawia wrażenie najsilniejszego, najpotężniejszego mafiozy, mającego najwięcej forsy, domów, samochodów itd. Tylko ma jeden mały, drobny problem - siedzi w więzieniu, z dożywotnim wyrokiem i nic Mu z tych bogactw.Rastan:
C-64 po prostu dysponuje znacznie mniejszą paletą.greymsb:
@Krótki: Ty tak na serio? Naprawdę nie wiesz co miałem na myśli?greymsb:
Wszyscy z tego wyrośliśmy i na pewno TDC nie chce w ten sposób wywoływać wojenek, ale powspominać jak to było kiedyś.greymsb:
Stwierdzenie że "ktoś z tego wyrósł" jest po prostu nie na temat.Gonzo:
osobiście uważam, że na chwilę obecną pomimo tego, że nowe produkcje na c64 powalają to a8 daje jednak więcej fun'u dlatego, że w końcu mamy odpowiednie narzędzia do wykorzystania możliwości komputerka. każdy może spróbować swoich sił i robić rzeczy, z którymi nawet profesjonaliści kiedyś mieli problemy, a że do nadrobienia mamy duuużo to i fun jest duży.xxl:
@wieczor wypowiadasz sie na temat ktorego nie rozumiesz.IRATA4:
Ja nie śledzę sceny C64 i nie interesuje mnie ona ,jednak jak ktoś mi wmawia że A8 jest słabe ,dużo słabsze od C64 to albo mam zrypany wzrok albo sam nie wiem ,odpalam takiego Bomb Jacka na jednym i na drugim i wydaje mi się ładniejszy na A8 ,Space Harrier -podobne wrażenia ,czytam o powstającym Ricku ochy i achy ...a tu nagle wyskakują kwiatki w postaci niezadowolonych atarowców no jak ten filip z konopi z tekstami nie wnoszącymi nic konstruktywnego ,wiem że taki był zamysł wątku ale mnie to juz powoli wkurza .TheFender:
Hah powód kupna Atari? W 1989 roku był to jedyny komputer jaki można było nabyć.Krótki:
O, taki argument nawet do mnie przemawia. Atari jest lepsze do robienia gier, bo jego potencjał został słabiej wykorzystany komercyjnie, i dzięki temu jest na nim więcej rzeczy, których nie zrobił nikt wcześniej, niż na C64. Platformówka na 50 leveli z urozmaiconą grafiką? TODO. Porządne wyścigi z grafiką 3D i możliwością rozbudowy auta? TODO. Przygodówka Lucasfilm-style? TODO. tdc, jakbyś taką argumentacją przyciągnął do naszej sekty choć kilku konwertytów, zamiast brnąć w udowadnianie lepszości, to będzie pełen szacun z mojej strony.Tenchi:
W podsumowaniu całego mojego udziału w niniejszej dyskusji powiem tylko tyle: bawcie się dobrze tworząc i grając w tego typu pozycje, ale potem się nie dziwcie, że świat się z was śmieje kojarząc małe Atari z takimi właśnie błahostkami. Wspominam o tym, bo już jakiś czas temu odniosłem wrażenie, że chyba nie całej atarowskiej braci obecny stan rzeczy zdaje się nie przeszkadzać...mysiek:
Widzicie tam color clash, tak bardzo wyśmiewany w ZX Spectrum?IRATA4:
Pytanie za 100 punktów : CO TO JEST ???