Jako, że na zabawę wszystkimi sprzętami, które zgromadziłem, nie starczy mi czasu w całym życiu, to te najmniej mnie interesujące, nadwyżki, etc - sprzedaję:
Poproszono mnie o listę tego, co mam, ale na razie nie jestem w stanie takiej listy zrobić - mam sprzęt w kilku miejscach, więc na razie idzie to, co pod ręką.
Nie ty pierwszy na to wpadles :D Raczej marne szanse bo 8 osob juz licytuje. Kaz przy nastepnych znaleziskach wstrzymaj sie z allegro prze moment, bo ogłoszenia tu mają wtedy mały sens :) Tę klawiaturę ja licytuję na przykład :) Oczywiscie to tylko propozycja bo taka A2000 pojdzie za dobre piniendze :)
Kiedys wystawilem tu informacje o sprzedazy Amiga 2000 oraz o klawiaturach do XE - i nie bylo praktycznie zadnego oddzewu. Jedna osoba napisala - a "transakcja" trwala ponad rok i nie skonczyla sie niczym. Wiec sadze, ze Allegro to dobry pomysl, zebym mogl poznac konkret - kiedy i ile dostane za dany sprzet - jest deadline dla decyzji i deadline dla finalizacji transakcji.
Ale jesli ktos ma konretne zapotrzebowanie - to oczywiscie mozemy sie dogadac poza Allegro, zanim wystawie sprzet na aukcje :). Na razie powoli przekopuje sie przez piwnice i bede dawal znac, co odkopalem :)
I jeszcze kabelek SIO2PC. Można wykorzystać jako zwykły kabel SIO (sprawdziłem, działa) lub podłączyć do peceta i po uruchomieniu programu AspeQt ma się na pececie stacje dysków bez fizycznego posiadania stacji dysków. Można też podłączyć i prawdziwą stację dysków i peceta - ale wtedy trzeba w stacji przestawić zworki, żeby działała jako kolejne urządzenie. I można łatwo przenosić soft między stacją dysków a pecetem.
"Nie ty pierwszy na to wpadles :D Raczej marne szanse bo 8 osob juz licytuje. Kaz przy nastepnych znaleziskach wstrzymaj sie z allegro prze moment, bo ogłoszenia tu mają wtedy mały sens :)"
Jeszcze dostanie mu sie od zlodzieji i naciagaczy - tak jak im sie dostalo .
Larek dobrze prawi, Donkey Kong to cart do VCS/2600, nie do XL/XE. Joust dziala na XL/XE, sprawdzone :)
Jak ktos czyms zainteresowany - to prosze pisac PM albo na email (mojaksywa@atarionline.pl) i od razu pisac propozycje cenowa. Ja ze swojej strony zaproponuje wtedy wiecej albo mniej :).
PS. DK dziala tez na konsoli 7800 i tam sprawdziłem jej działanie :)
Do postów dodałem dopisek "(update: NIEAKTUALNE)" jesli juz sprzęt poszedł.
A na dzisiaj mam wygrzebaną tabliczkę graficzną "Koala Pad" wraz z oryginalnym cartridgem Koala MicroIllustrator. Pad działa, wizualnie ładny, nie zniszczony, nie widać żeby był otwierany. Na razie nie idzie na allegro, poczekam tutaj na dobrą ofertę :D
A przy okazji posegregowałem swoje numery "Fantastyki" i z chęcią bardzo tanio pozbędę się nadmiarowych 77 numerów (w różnym stanie - kilka bez okładki). Ewentualnie wymiana na takie, których mi brakuje :D
Znalazlem jeszcze dwie sprawne klawiatury XE. Jedną już zarezerwował sobie Wieczór, druga jest wolna. Zdjęcia wrzucę potem, ale sprawne, bo sprawdziłem :)
1. Czy pady do 78000 podejdą do 2600? 2. Masz do sprzedania jakieś konsole typu PONG, konsole TV DDR/CSSR/ZSSR, A2600/5600/7800? 3. Kartridże do A2600 też chętnie nabędę, pytanie za ile?
Kaz - skoro Donkey na 2600 to odpuszczam. Aż tak wielkim fanem Jousta nie jestem - zostawię dla kogoś , kto bardziej lubi tą grę ode mnie. W sumie u mnie by się kurzyła ino.