Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
rr_800xe:
KAZ - czytam wstęp do Atari BASIC - naprawdę dobra robota ;). Dobre wprowadzenie do realiów lat 80-ych. Dobrze przygotowane, już zbliżam się do oryginalnej treści książki - ale twój wstęp - naprawde warty uwagi - brawo !!! ;). Mam też wersje z 88 r. od KAW - i faktycznie - ta książka wtedy była dla mnie wszystkim ;)lhuven:
Z reguły pomijam wszelkie przedmowy, ale tę autorstwa Kaza czyta się jednym tchem, niczym powieść sensacyjną ;-) Jest wyczuwalne, że nie jest to li tylko kompilacja tego, co można znaleźć w necie, ale owoc własnych dociekań i analiz. Ciekawie przedstawiona historia polskiej "domowej" komputeryzacji w latach 80-tych. Wielkie brawa.Geodeta:
...Atari Basic.... zanim wgryzłem się w sedno.. postanowiłem przeczytać przedmowę.... ...nawet nie zauważyłem jak stoję w Lublinie na giełdzie komputerowej w I L.O. na początku lat 90-tych...w zasadzie interesowały mnie z tych giełd tylko dema. Zafascynowany byłem jak można zrobić scroll'a, muzykę... gry jakoś były na drugim miejscu. Piractwo? Na jednej z kaset wyczytałem taki tekst: "kopiowanie jest zgodne z polskim prawem, ale nie wypada tego robić"... wiec kopiowało się wszystko co było...ech..