Witam! Od jakiegoś czasu się noszę z założeniem tego tematu. W końcu trzeba było ruszyć cztery litery. :) Generalnie są dwa terminy do wyboru - albo zbliżony od ubiegłorocznego (26-28.05), albo - okolice majówki (28-30.04) - możliwe zakończenie party w poniedziałek - 1 maja, można też podać inny termin.
Przy okazji można uzasadnić swój wybór. Miło będzie też dodać coś od siebie - pomysły, uwagi itd., aby tylko w temacie. To lecim! :)
@ miker chcecie wzmiankę o zlocie w tygodniku Faktycznie ? ... w odpowiednim terminie ma się rozumieć , jak coś trzeba wydrukować itp to może mógłbym pomóc .
Mi pasuje tylko ten drugi termin, czyli długi weekend. Uzasadnienie - w pierwszy mam już zlecenie :D Pobieżnie zajrzałem w google'a o co chodzi. Osoby "luźne", niebiorące udziału w żadnym compo, a jedynie obserwatorzy, też rozumiem mogą przyjechać? Z Wawą mam dobre połączenie, nocleg też się załatwi.
@IRATA4: jasne, że chcemy! Tylko od razu zaznacz, proszę, jak wygląda to party, w sensie jakby ktoś chciał zostać na dłużej, czego ma się spodziewać - warunki raczej "Grzybsoniadopodobne".
@mav: jak najbardziej, party to nie tylko uczestnicy kompotów i twórcy programów/gier/muzyki/grafiki, także publiczność, która ocenia. Przybywaj!
Mi oba terminy póki co pasują, natomiast chciałem oświadczyć, że ponieważ nikt się nie wywiązał z obietnic wobec browau Perła - sponsora palety piwa, które dla wszystkich załatwiłem za free, czarno widzę powtórkę w przyszłym roku... :(
@Alex: No, tu się przyznam do pewnej porażki organizacyjnej, ponieważ compo miało się odbyć pod patronatem Perły. Tyle, że była jeszcze kwestia pory dostarczenia trunku, niestety bardzo płynna. Gość od piwa utrafił dokładnie w środek mojej (i Sylwii) nieobecności, a towarzystwu akurat się nie dziwię, że się "rzuciło" na piwko, tym bardziej, że pogoda nie sprzyjała dalszym spacerom (pamiętne piątkowe popołudnie-wieczór). Fakt, można to było inaczej rozegrać, ale sam się Ciebie pytałem, czy to w ogóle ma sens. Tzn. sens ma, jak najbardziej, tylko przy bardziej "dogranych" ramach.
Żeby nie było, od powyższej sprawy nie umywam rąk.
Edyta: nie była znana pora odstawy, jak mi tu Sylwia przypomniała.
Miker: Pora dostarczenia nie ma chyba wpływu na to, by powiedzieć ludziom: Hej, robimy Perła Compo! Piwo było do wypicia i zostało użyte zgodnie z przeznaczeniem :) Natomiast miło by było, gdyby ktoś jednak popełnił kilka "tematycznych" prac. Mówiliśmy też o dyplomie z podziękowaniami itp. Jak będę miał im co pokazać, to będzie powtórka. Narazie nie mam :/
Ok, skoro na ostatni weekend majowy wypada Pixel Heaven, to zostaje: - 28 kwietnia - 01 maja - 05 maja - 07 maja - 12 maja - 14 maja - jakiś inny (do wpisania w wątku)
Na party będzie możliwość zagrać po sieci w MidiMaze, minimum 2 Atari 8 bit w sieci wraz z Atari STe. Całość połączona portami MIDI, czyli co najmniej 3 kompy razem :) Będzie prawdopodobnie jeszcze jeden interface MIDI dla 8 bit, nie wiem tylko czy jest 100% zgodny z Midimate więc okaże się na miejscu czy uda się na 4 graczy :)
Takie pytania. Czy bilet jest na wszystkie dni(impreza jest trzydniowa, moze nie doczytalem?) czy te 40 zl to za jeden. Czy ktos bedzie tam wiozl monitor Neptun(lub kompabitylny :-) ) to byc moze jak sie pojawie, bedzie Elwro 800. Czy do tego grania w MidiMaze na Atari 8bit jest szansa sie dostac, czy trzeba robic zapisy na pol roku wczesniej :-) ?
@IRATA4 Co do PS4, jak nikt nie wezmie swojego to ja moglbym wziasc swoje. Ale raczej na jeden z dni i musialbys spelnic dwa warunki. 1) Pilnowac prawie jak Atari ;-) 2)Dac pograc troche dluzej :-), zastanawiam sie nad kupnem VR jak stanieja tylko w zyciu tego nie uzywalem. Niestety moje PS4 to stara wersja, nawet nie Pro ani ta nowa odchudzona.
1. "bilet" jest za wszystkie dni 2. Jakie dokładnie wyjścia video ma Elwro? 3. Spokojnie się dopchasz do MidiMaze, nie przewiduję aż takiego oblężenia ;)