atarionline.pl Kupię folię lub klawiaturę do 65XE - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorrenton
      • CommentTime6 Jan 2017 21:01

Cześć,

kupię w NORMALNEJ cenie samą folię z klawiatury do Atari 65XE, tej "na sprężynkach", lub ewentualnie całą klawiaturę, może być wizualnie w kiepskim stanie.

Poważne oferty proszę kierować na maila:

konrad KROPKA hcp MAŁPA gmail KROPKA com

Z góry dzięki, za choćby jakieś namiary/naprowadzenie.
      • 2: CommentAuthorjesionen
      • CommentTime9 Jan 2017 20:01

@renton: a napisz co się chociażby dzieje z Twoją klawiaturą. Zniszczona folia czy co? Może pomogę :) Pozdrawiam
      • 3:

CommentAuthorrenton
      • CommentTime10 Jan 2017 09:01

@jesionen

raczej nie da się już nic z nią zrobić.
      Nie łączyło na dwóch "pinach", sprawdzałem miernikiem, tych od klawiszy funkcyjnych (chyba drugi i trzeci "pin") ...
      Obciąłem nożyczkami po całości kilka milimetrów ... Nożykiem, próbowałem powiększyć powierzchnię przewodzącą - zdrapując pokrywającą folię (?) ... nic to nie daje.

Dobra koniec kompromitowania się ;)
      • 4: CommentAuthordrygol
      • CommentTime10 Jan 2017 13:01

eee nie przesadzaj, nie takie tematy sie grzebalo :)
      ->link<-
      • 5:

CommentAuthorrenton
      • CommentTime26 Jan 2017 16:01

Odkopię swój temat.

Kolejne pytanie mam:

Jakim sposobem usunąć tą zieloną folię z taśmy, żeby dostać się do ścieżki przewodzącej, ale żeby nie uszkodzić bardziej ścieżki?
      • 6:

CommentAuthorrenton
      • CommentTime26 Jan 2017 17:01

Dodam tylko fotkę, jak wygląda sprawa.
      Może znajdzie się fachowiec chętny pomóc w naprawie tej folii?
      Czy mam sobie odpuścić i kupić nową?
      • 7: CommentAuthorxangel
      • CommentTime1 Feb 2017 20:02 zmieniony

To ja się dołączę do tematu, mam dwie klawiatury, w których nie działa część klawiszy oraz jedną całkiem bez folii. Ktoś chętny podjąć się naprawy (oczywiście tych niesprawnych)?

Jedną folię chyba będę musiał dokupić...
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime1 Feb 2017 23:02

Swego czasu była kwestia na AArea w temacie pomysłu zlecenia produkcji u "chińczyka" folii. Temat niestety dotyczył wersji 3 warstwowej (gumowiec)... i pomysł po jakimś czasie umarł. Zorientuję się na czym obstało, bo też mnie ten temat interesuje.... i dam znać ;)
      • 9: CommentAuthorxangel
      • CommentTime3 Feb 2017 23:02

Rok temu na ebayu trafiłem folię za około 80zł + 70 przesyłka z USA, ale podobno nie koniecznie miała pasować do małego Atari. Dokładnie nie wiadomo od czego ona była.... Był numer CO-cośtam ale różnił się ostatnią cyfra lub dwiema. Ale podobno nówex. Trochę żałuję, bo może warto było zaryzykować... Niestety nie mam już tego w ebayu w obserwowanych, chyba archiwum to pochłonęło.
      Ale rzeczywiście może Chińczyk by zrobił, tylko w jakim programie zrobić projekt? Kto to wyprodukuje?
      • 10: CommentAuthorpin
      • CommentTime4 Feb 2017 00:02

. kur** na chata. Zapomniałem zapytać ostatnio. Ale - jak byś miał wątpliwości w temacie folii (jak by się coś trafiło), to wystaw foto to Ci powiem czy to jest to i do jakiej wersji klawiatury.