gdby Pin uruchomil demo z oryginalu ktory dostal a nie nieudolnie (po cholere) zrobionej przez siebie zepsutej kopii to by nie bylo takich problemow :-)
A miał w ogóle SIO2PC? Czy też dostał demo zgrane na dysk z ATR-a?
Ten obraz nie miał wszystkich sektorów w ED. Nie dziwię się, że Pin miał kłopoty ze skopiowaniem na dyskietkę w tej gęstości, bo większość (prawie wszystkie) kopierów trzyma się tych standardowych.
Autor ma tendencję do sprawdzania swoich dzieł tylko pod emulatorem, bez chęci podesłania komuś, by sprawdził na fizycznej maszynie.
mial sio2sd :-) moglo byc prostrze rozwiazanie? a jak myslisz wczesniej sprawdzil demo? zaraz przed pokazem halucyny chyba zaczely dzialac bo zrobil hype poszukiwanie starych dyskietek (dlaczego innych prac w ten sposob nie chcial zaprezentowac?). ignorowanie bledow podczas kopiowania, ignorowanie upomnienia ze blednie skopiowany obraz nie bedzie dzialal.
slusznie zauwazyles, oprocz totalnej ignorancji i zlosliwosci wykazal sie nieprzygotowaniem :-)
@XLL Przykro mi, ale nie mam zamiaru dyskutować bo nie ma już o czym ani tym bardziej nie z tobą. Oponent musi spełniać jakieś minima racjonalności i przyzwoitości. Nie wybieraj cwaniaczku co ci wygodne a co niewygodne nie pomiajaj ani nie zbywaj bez argumentacji.
Czyli dowiedzieliśmy się, że u1mb jest ok.. dobre i to ... na początek :)
@xxl: nie manipuluj moimi słowami. Nic takiego nie napisałem.
Nieprzygotowaniem wykazał się sam autor dema i to nie był ani pierwszy i nie ostatni raz. Sam nalegasz na używanie standardów, ale bronisz autora, który się do tego nie zastosował. Dla przypomnienia, trzy najpopularniejsze gęstości mają 90, 130 i 180 kB; obraz dema miał bodajże coś koło 112. Nie pomyślałeś o użytkownikach, którzy po ściągnięciu obrazu z Sieci chcieliby sobie skopiować demo na fizyczną dyskietkę, by móc uruchomić je na Atari ze standardowego urządzenia?
Odpuszczam sobie ten wątek. Chcesz, to prowadź dalej sobie tę krucjatę i zrażaj do siebie ludzi, którzy próbują z tobą rozmawiać.
...trza pomóc pinowi w kompotach i nie będzie problemu albo tak ułożyć regulamin żeby każda praca zrobiona dla Atari mogla wziac bez przeszkód udział... ja nie rozumiem w czym problem .... Przecież kompoty to nie wybory prezydenckie.
Nie jestem za tym, by jedna osoba terroryzowała całe "party" mówiąc mi jeszcze przy okazji, jak mam zorganizować kompo. Przynajmniej w kompotach w których biorę czynny udział. Hehehh.. cieszcie się, bo wiele mi tego już nie zostało ;)
nie martwcie się , za 11 lat odbędzie się pierwsze Atari party VR gdzie każdy będzie mógł swoje dzieła prezentować z domu , mówię wam niezły ubaw ,wyobraźcie sobie że każdy z uczestników ma avatara własnej postaci na wzór bohatera z Atarowskiej ulubionej gry ... no dobra pin będzie miał z bajki ...a jak będą sprzeczki to pojedynek w Archona ,oczywiście wersja VR choć sprzęt jak i gry będą prezentowane na realnym oryginalnym sprzęcie który będzie rejestrowany kamerą 3d i w locie przeliczany na model virtualny . Tak mam Maszynę ...
To ja też bym pojechał jak sie miejsce znajdzie i skład nie zmieni ,sam na razie jeszcze bez auta nie bede błądzić, choc to moze ulec zmianie bo jak zdam prawko (egzamin na dniach)to wezme służbowe.
@pin ... nie nie zabrali , rozmawialiśmy kiedyś na ten temat , w życiu jeździłem i posiadałem 10l -motorynka,12l.-Jawka-50 ,13l-MZ z gaźnikiem od Wsk3 przerabiane dysze,Honda cr 250 (pierwszy z tarczowym),Mz 250 es,Jawa 350 TS,Mz ETZ 250,Honda Ms 600 Xl a teraz zbieram na Africa Twin 750,autek też kilka przerobiłem fiata 125 p-tak koło 18nastki ,malucha,Faworitkę i Poloneza Atu plus , teraz kupuję Mazdę Mx 5 :-) więc jakby co to miejsca mało :-p choć dla chcącego ... no i jak widać jeszcze żyję ... ...bo nie pije . ale rozumiem ciebie , słyszałem jak popitalasz tyle że obaj trenowaliśmy na "ROAD RACE";-)
i już po kompotach :D Mimo że nie było "dużego" demo na Atari, to i tak nasza platforma była mocno reprezentowana w innych kategoriach. bardzo udane party.
Hej Bocianu, napisz jeszcze jak Was tam przyjęli po "wygłupie" na liście i czy uratowaliście przyjaźń polsko-słowacką! ;) WOTNAU wciąż w formie (i odpowiednim stroju) ?
Otóż bywałem na Forever od 2001 do co najmniej 2005 roku, zajebiste zloty, ludzie, klimaty, jaja takie że można było zejść .. ;)- Teraz tego nie ma, taki zlot jak zlot i nic się szczególnego nie dzieje. Tak było rok temu. Nie napisałem tego w poście wcześniej, bo nie chciałem robić antyreklamy.
Rozumiem, że zlot "odczarowano" i nawet będziecie nań zabierać znów PIN-a? ;)