Hej, w starym BUWie na UW (vis a vis głównej bramy Uniwersytetu Warszawskiego) w sali 213 jest dziś spotkanie fanów starych kompów ikonsol. Bierzcie sprzęt i wpadajcie. Spotkanie od 10 do 19.
Byłem na miejscu za piętnaście szósta, wcześniej nie dałem rady. Salę 213 na drugim piętrze zastałem zamkniętą na głucho, światła wewnątrz wygaszone. WTF?
Byloby Elwro gdyby byl Neptun :-). Ze sprzetu bylo ciekawe Atari, z przenosnym telewizorkiem LCD bodajze, a na nim np. emulator ZX Spectrum, mialo 20 MHz podobno. Byla A600 ale nie wiem czy ktos ja wlaczal, bo ja widzialem tylko uzywanie bodajze A500. Byly 3 Spectrumy przynajmniej, w tym dwa 128K jesli sie nie myle, plus gumiak. Do jednego byl podlaczony nietypowy joystick(ten z raczka i drazkiem nad raczka). Byl Dreamcast i N64. Baa, byly nawet 2 laptopy stare z okienkami na pokladzie i kolega z oryginalnymi grami(nawet encyklopediami) na CD-ROMach. Co prawda to byl chyba najbardziej "zawodny" sprzet imprezy bo czytniki nie chcialy dzialac, ale koledze sie udalo i mozna bylo pograc w Simcoptera.
A600 było niedziałające, trzeba pomajstrować lutownicą przy gnieździe zasilania. Druga Amiga to była 1200-ka, nie 500-ka. Atari miało na pokładzie Ultimate 1MB i Rapidusa. Z kompów były poza tym 3 Spectrumy - gumiak 48K, 128K +2 ("szarak") i 128K +3. I jeszcze jeden C64C, który był przyniesiony do sprawdzenia - odpalił, ale z racji braku softu robił za dekorację.