Hej ,nie wiem co jest przyczyną jednakże gdy rysuje w trybie pięciokolorowym po wczytaniu piątego koloru nie ma .... cholernie to rozpierdziela moją grafikę którą robię na wapniaka ,miała być animacja jednakże walczę z AGSeM ....Brak piątego koloru kładzie na łopatki moją pracę bo od początku miała być w pięciu kolorach.
tak robię i znika piąty kolor po odczycie z save ,żeby jeszcze było śmieszniej to jak biorę NEW File i chcę podmienić kolory na te z którymi chcę pracować to nowy kolor działa puki trzymam wcisnięty klawisz myszki po puszczeniu znika i zastąpiony zostaje kolorem z tego samego miejsca z momentu przed zmianą kolorów w okienku kolorów po lewej,działa jeżeli np w Paincie wybiore kolory zapiszę jako bmp i odczytam i dopasuje pod ags z tym że i tak piąty znika , teraz nie wiem czy to wina AGS.W każdym razie dzięki pomogłeś z eksportowaniem :-).
sprawdzilem i rzeczywiscie jest blad. Przy remapowaniu obrazka 5 kolorowego Ags gubi informacje o inwersji. Przy czym zalezne jest to od kolejnosci wystepowania kolorow na obrazku zrodlowym, czasami udaje mu sie czesciowo ustawic inwersje.