no nie,ludzik szary lepiej wygląda,tak trochę jak cyborg;),po prostu tu ma wspólny kolor z innymi obiektami i to widać od strzała ,gdyby był szary to odcinał by się nieco ...
dzięki za opinię, ale chciałbym zachować kolorowe podłoże, bo gra jest tylko w 5 kolorach a oryginał miał 15 :) zobaczę, jakby tu czarne tło się sprawdziło
Poruszanie się jest fajnie animowane, ale za tym MUSI pójść równie dobra animacja skoku, powyżej chyba była taka zapowiedź, więc trzymam kciuki. Może Another World i Flashback mogłyby być inspiracją. Taki mały detal, ale bardzo odróżnia potem grę porządną od mniej porządnej :-)
czołem towarzystwo atarowe, robimy w grupie Hokuto Force nową grę na C64, silnik jest prawie gotowy i zostało zrobienie poziomów. Mam już jednego kolegę, który robi poziomy, ale gdyby ktoś chciał z was porobić poziomy, to byłoby super. Poziomy tworzy się w prosty sposób w edytorze PETSCII Editor ( ->link<- ), level można od razu testować w grze. Przygotowałem szczegółową instrukcję po angielsku, jak się tworzy poziomy.
Skoro wszyscy opiniują, to ja tylko powiem, że jest to pierwsza gra, gdzie rozgrywkę obserwuje się "zza krzaka" ;) a na serio, to płynność animacji chyba trochę kuleje na moje oko.
@gorgh ooo fajne zaskoczenie z tym że robisz coś na C= nie wiedziałem, że jesteś w Hokuto Force, ale na CSDB widniejesz jako nieaktywny member. Ty jesteś głównym koderem tej gry? tak czy siak trzymam kciuki za projekt!
pirx: planuję zrobić wersję Unity, co do Atari to bym musiał zrobić silnik soft sprite z dynamicznym przysłanianiem duszków, za dużo roboty jak na taki mały projekt. crrn: Tak, jestem koderem tej gry, dzięki. Oczywiście to nie petscii, ale znaków wykorzystuję niewiele.
Super Kamil, dzięki za grę. Już ją skończyłem, bo trudna nie jest, jak się człowiek chwilę wprawi. Dla mnie przede wszystkim świetna, klimatyczna grafika - gratulacje! Masz talent graficzny i odmienny, własny styl artystyczny, to cenię.
A tu kiedyś Gorgh opowiadał i pokazywał zajawkę swojej gry: