Czy ktoś jest w stanie takiego zrobić/sprzedać za rozsądne pieniądze? Albo zna kogoś kto jest :-) . Niestety bardzo ciężko je kupić a chciałbym używać w ten sposób Internetu na Atari... Projekt jest tutaj: ->link<-
chodzi tylko o to, czy uda się żonie zwędzić tel z androidem, lub czy ktoś na miejscu może internet udostępnić.. ale wówczas trzeba będzie przekonfigurować AP, lub/i sieć w telefonie.
@xxl Hmm a może będziesz na jutrzejszej giełdzie 80/90 w W-wie? Jeśli tak to raczej będę się kręcił w okolicy stoiska Atarionline :-) ... @pin może lepiej, że mnie nie było bo bym jeszcze bardziej chciał kupić :-)
Teoretycznie złożyłem wczoraj działający internet, czyli tel na androidzie, wifi, ap -> lan/dragon cart/Atari 130XE. Jak się to tylko nie zepsuje pod drodze to można będzie to zobaczyć na Krakowskich Retrospekcjach.
I sold my Dragoncart at the annual meeting of Abbuc on October 28th in Herten/Germany for the price of 60 Euro (new owner now is Andreas Bertelmann from Hannover)...
But here is all the software I have for the Dragoncart...
Will the new Dragoncart be the same as the old one (so the same software can be used with it) ?
Or will it be completely different (with a different / newer/ more powerful chip) and do most of the work for the A8 (so the A8 acts only as a typewriter/keyboard)...?!?
No, it is a new one, with better chip. Now TCP/IP stack will be served by chip, not the Atari. Old software will not work with it, but there will be updated version.
Pytanie - jak dużo się zmieniło aby zastosować nowy chip? Pytam bo mam starą wersję i ciekawi mnie, czy wymiana chipa jest dobrą drogą upgrade'u czy za dużo zachodu?
Z całą pewnością Atari odetchnie, bo spadnie mu z barków obsługa TCP/IP. Zwolni się sporo zasobów. Poza tym, nowy soft, który ma powstać, będzie działał tylko z tym nowym chipem.
quote Duddie: "No, it is a new one, with better chip. Now TCP/IP stack will be served by chip, not the Atari. Old software will not work with it, but there will be updated version."
Thats great news to me ! Now you can add me to the list of interested buyers... ;-)
@Duddie: bardziej miałem na myśli to, czy można zupgradeować stary Dragon Cart przez wymianę chipa, czy to jest za dużo roboty i lepiej odłożyc go na półkę ;)