@All: Przepraszam za zwłokę z podaniem nowego party-place, ale szukam najlepszej miejscówki i negocjacje są w toku. Nie udała się koncepcja party na statku "Onyx" na Ołowiance (Motława). Mimo iż statek jest zacumowany w tym okresie przy nabrzeżu, przepisy związane z koniecznością zatrudnienia całej załogi podczas imprezy skutecznie zniechęciły mnie do tego pomysłu. Poza tym okres listopad-grudzień przeznaczony jest głównie na remont jednostek wewnątrz, więc najpóźniejszą opcją pozostaje październik. Może następnym razem?
Jutro i w piątek jestem umówiony na kolejne spotkania. Jeśli rozmowy się nie powiodą - kontynuacja w poniedziałek. Ale myślę że warto poczekać :D Oczywiście jednocześnie z podaniem nowego miejsca sprawdzę najbliższe miejscówki pod względem noclegów i zniżek na nie. Jeszcze chwilę cierpliwości :)
Ladies & Gentlemen! Po niekończących się poszukiwaniach odpowiedniej miejscówki, a następnie negocjacjach...MAMY TO! :) 10-ta edycja Silly Venture odbędzie się w tym miejscu:
Adres nowego party-place:
GEDANUS ul. Św. Barbary 3 Gdańsk
Sala "GEDANUS" mieści się w budynku dzielnicowego domu kultury "Gedanus" w samym sercu Gdańska! W okolicy hotele w pięknych lokalizacjach nad Motławą, a także hostel "Old Town", w którym większość partyzantów miała nocleg podczas edycji w 2016 roku :) (hostel znajduje się 600 m od nowego party-place!). Tradycyjnie robiąc rezerwację na hasło "ATARI" (umieszczając je w temacie e-mail'a bądź podając drogą telefoniczną) otrzymujecie specjalną zniżkę:
HOSTEL OLD TOWN ul. Długa Grobla 7 e-mail: hostel@hostel.gda.pl tel.: +48 58 351 31 31
Pokoje 2 osobowe: 40 zł za osobę, czyli za cały pokój 80 zł (cena bez zniżki: 120 zł) Pokoje 4 osobowe: 40 zł od osoby, czyli za cały pokój 160 zł (cena bez zniżki: 240 zł) Pokoje 6-8 osobowe: 35 zł od osoby (cena bez zniżki: 40 zł od osoby)
Więcej ofert hotelowych (o wyższym standardzie) już jutro!
Na sali gdzie odbywać będzie się party dostępne jest Wi-Fi. Miejsce parkingowe - albo bezpośrednio w okolicach budynku, albo na miejscach postojowych obok pobliskich budynków mieszkalnych (nie ma parkometrów).
@renton: super! miło będzie Ciebie zobaczyć "nie on-line" ;)
@sun: nie ma takich granic :) Skudi przyszedł kiedyś z niemowlęciem, w nosidełku na brzuchu :D
Jeszcze a'propos hostelu "Old Town" - dostałem mail'a z recepcji z takim info:
"Jacek już przekazał wstępne informacje. Muszę jednak sprostować, że od października hostel nie będzie serwował śniadań".
Info że cena zawiera śniadania była bezpośrednio od właściciela. A ponieważ "para" się on nie tylko hostelem - pewnie mu to umknęło. Za zamieszanie przepraszam.
miejsce w pokoju zarezerwowane, dzięki Grey za cynk odnośnie noclegów, cena 70 zł za dwie noce bezkonkurencyjna. P.S. zostały tylko miejsca w pokojach 6 i 8 osobowych w hostelu, więc radzę się spieszyć
z miejsc noclegowych, to polecam na Długich Ogrodach MoonHostel. Bardzo blisko bardzo partyplace z czego widzę. Dobry std., mają swój parking jak by coś (duży). Na stare miasto 1 min. z buta ;)
Sprawdziłem drugi hostel (o którym wspomniał Pin) i faktycznie - miejscówka jest również niezła i w świetnej lokalizacji. Podjechałem dzisiaj, aby wynegocjować niższe ceny na hasło "ATARI" (wpisując je w temat e-mail'a, bądź podając podczas rozmowy telefonicznej)
Ceny za cały pokój:
Pokoje 2 osobowe (współdzielona łazienka): 100 zł (cena bez zniżki: 119 zł) Pokoje 2 osobowe (łazienka w pokoju): 110 zł (cena bez zniżki: 129 zł) Pokoje 3 osobowe (współdzielona łazienka): 110 zł (cena bez zniżki: 129 zł) Pokoje 3 osobowe (łazienka w pokoju): 120 zł (cena bez zniżki: 139 zł) Pokoje 4 osobowe (współdzielona łazienka): 130 zł (cena bez zniżki: 149 zł) Pokoje 4 osobowe (łazienka w pokoju): 140 zł (cena bez zniżki: 159 zł) Pokoje 5 osobowe (współdzielona łazienka): 140 zł (cena bez zniżki: 159 zł) Pokoje 5 osobowe (łazienka w pokoju): 150 zł (cena bez zniżki: 169 zł) Pokoje 6 osobowe (współdzielona łazienka): 150 zł (cena bez zniżki: 169 zł) Pokoje 6 osobowe (łazienka w pokoju): 160 zł (cena bez zniżki: 179 zł)
Czyli w każdym z tych wariantów mamy 19 zł rabatu za dobę.
Śniadanie 9 zł od osoby (bez zniżki 10 zł)
MOON HOSTEL (odległość od party-place: 500 m) ul.Długie Ogrody 6A Gdańsk e-mail: gdansk@moonhostel.eu tel. kom.: +48 500 331 110
Jutro "droższe" opcje noclegowe w wyższym standardzie.
A tak z innej beczki dla osób "niefejsbukowych", to statsy na dzień dzisiejszy wyglądają tam tak:
Oczywiście nie jest to żadna "gwarancja", że wszystkie te osoby przyjadą, ale... (póki co) dobrze rokuje :) Pamiętajcie o zarejestrowaniu się na liście obecności w zakładce GOŚCIE na stronie eventu - nie czekajcie do ostatniej chwili. Pomoże mi to zaplanować dobrze budżet na okrągłą 10-tą edycję :)
Słuchajcie, jest bardzo nietypowy temat. W tym roku również planowany jest wydruk kalendarzy na rok 2019... Ale fajnie by było, gdyby grafikami na nim były np. motywy związane z Gdańskiem, ale w atarowskiej rozdzielczości - od VCS'a po małe Atari i ST (nie wyżej) - oczywiście wątki związane z Atari na nich mile widziane ;) Gdyby znalazło się parę osób (wiadomo, potrzeba grafik na 12 stron) to postarałbym się o dedykowane "nagrody" - zapewne związane z miastem Gdańsk, a więc albumy itp. :) Problemem jest to, że jest mało czasu. Kalendarze muszę oddać do druku ok. 2 tygodnie przed party. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt na mail'a (jest na stronie eventu) lub za pośrednictwem FB.
No i co myślicie o ew. wystawieniu takich prac także w osobnym compo na party? Bardzo proszę o dyskusję w tym temacie.
@Grey - poszedł mail odnośnie tego kalendarza, w skrócie ja bym to widział na jednej platformie (XL 4kolory+ew. kolorki ekstra niebo/morze...) i w jednej stylistyce, żeby to spójne było. Dałbym sobie spokój z osobnym compo, bo co to za sztuka przerysy ze zdjęć robić. pzdr
Oprócz wynegocjowanych stawek (na hasło "ATARI") w hostelach "Old Town" oraz "Moon" udało mi się również wynegocjować atrakcyjne zniżki w następujących hotelach: Dom Muzyka Łąkowa 1-2 80-743 Gdańsk
Odległość od party-place: 500 m
Poniższe stawki cenowe będą obowiązywały po podaniu hasła "ATARI".
OFERTA ZE ŚNIADANIEM:
Pokój 1-osobowy – 160PLN/doba
Pokój 2-osobowy standard – 195PLN/doba
Pokój 2 –osobowy z dostawką – 245PLN/doba
W cenę pokoju wliczone jest śniadanie oraz podatek VAT.
Do podanych cen należy doliczyć opłatę miejscową 2,22PLN/doba/osoba.
Zgodnie z uchwałą Rady Miasta, opłata miejscowa nie jest pobierana w przypadku pobytów o charakterze służbowym.
OFERTA BEZ ŚNIADANIA:
Pokój 1-osobowy – 140PLN/doba
Pokój 2-osobowy standard – 155PLN/doba
Pokój 2 –osobowy z dostawką – 185PLN/doba
W cenę pokoju wliczony jest podatek VAT.
Do podanych cen należy doliczyć opłatę miejscową 2,22PLN/doba/osoba.
Zgodnie z uchwałą Rady Miasta, opłata miejscowa nie jest pobierana w przypadku pobytów o charakterze służbowym.
Dla gości Domu Muzyka oferujemy bezpłatny, niestrzeżony parking, na zamkniętym terenie Akademii Muzycznej.
Zerowanie biletów parkingowych odbywa się w recepcji Domu Muzyka.
Proponuję, aby osoby zainteresowane dokonaniem rezerwacji, kontaktowały się bezpośrednio z recepcją Domu Muzyka, najlepiej drogą mailową:
biuro@dommuzyka.pl
tel. 58 326 06 00 fax 58 326 06 01
O atrakcyjności miejsca niech świadczy fakt, że nawet managment z Domu Muzyka zastanawiał się, skąd nagle tyle osób bookuje (i dlaczego) pokoje w takim terminie :) A to wszystko od momentu podania miejsca party-place... przypadek? Nie sądzę :)
Ceny dla osób które często korzystają z portalu Booking mogą wydawać się zbliżone, ponieważ tamten portal ma program "lojalnościowy" dla osób, które często korzystają z jego usług lub polecają go innym znajomym. Pozostali mogą anulować swoją rezerwację i zrobić ją na nowo, na wspomnianych powyżej zasadach.
------------------------------------------ Hotel Królewski ul. Ołowianka 1 Gdańsk
Odległość od party-place: 500 m
tel. +48 58 326 11 11 recepcja@hotelkrolewski.pl
Hotel położony jest w ścisłym centrum Gdańska, nad Motławą, na Wyspie Ołowianka.
Na dzień 07.09.2018 dostępne są następujące pokoje:
2 osobowe (ilość: 13) - cena 159 zł (cena bez zniżki 189 zł) 1 osobowe (ilość: 3) - cena 139 zł (cena bez zniżki 169 zł) 2 apartamenty admiralskie - cena 289 zł (cena bez zniżki 349 zł)
Aby uzyskać zniżkę tradycyjnie należy podać hasło "ATARI".
No i nadszedł czas na wstępny "zarys" harmonogramu SV2k18! Z góry uprzedzam iż jest to wersja "robocza" i poszczególne punkty programu mogą ulec lekkim modyfikacjom.
CZWARTEK - 1 listopada godz. 17:00 (spotkanie organizacyjne)
Osoby chcące pomóc w przygotowaniach do imprezy mile widziane i pożądane :)
PIĄTEK - 2 listopada
godz. 06:00 - otwarcie bram godz. 12:00 - prezentacja najlepszych dem z Silly Venture 2000-2018 godz. 18:00 - zbiórka przed party-place, podróż limuzyną "Hummer" w grupach 18 osobowych do klubu "Miasto Aniołów", gdzie odbędzie się pierwsza część koncertu naszego Gościa - Ultrasyda! Podróż w akompaniamencie muzyki z YM2149 oraz lampki szampana :) Tak wygląda "Hummer" wynajęty na potrzeby SV2k18:
A tak wyglądała wyprawa Hummerem H-2 w roku 2013 do klubu "Kwadratowa", gdzie również miał miejsce koncert naszego Gościa:
godz. 19:00 - start koncertu w klubie Miasto Aniołów godz. 20:50 - koniec koncertu godz. 21:30 - devil's show 18+
SOBOTA - 3 listopada
godz. 10:00 - pobudka z Red Bullem godz. 11:00 - turniej w World Karate Championship (Atari XL/XE) godz. 12:00 - wspólne zdjęcie na tle wysokiego na metr logo GDAŃSK na Ołowiance! Atarowcy wszelkich narodowości uzbrojeni w Atarynki :)
godz. 13:30 - crazy compo godz. 14:00 - 10th Celebration Of United Atari Scene Art (niespodzianka!) godz. 17:00 - start compo
UWAGA: W programie przewidziane są też tzw. "Silly Talks" (zarówno w piątek jak i sobotę) znane z poprzedniej edycji. Na ten moment nie mamy jeszcze ustalonych godzin co do poszczególnych tematów.
@solo/ng: ooo, no to super :) jedziecie większą ekipą? jeśli jeszcze nie wszyscy są na liście obecności - to bardzo bym prosił o dopisanie się :) dzięki!
Kolega Nir Dary (Izrael) ufundował dla nas bardzo ciekawą nagrodę! Jest to fantastyczna gra znana przede wszystkim z automatów arcade - TIME PILOT grupy New Generation. Niespodzianką jest piękne wydanie tego tytułu, stylizowane na lata 80-te: pudełko + cartridge + instrukcja, które wyglądają dokładnie tak, jakby ta gra istniała "od zawsze" na Atari :) Warto dodać, że powstało tylko 5 (!!!) egzemplarzy takiego wydania, co czyni tę nagrodę wyjątkową perełką :) (jedną z kopii dostali autorzy gry na ostatniej edycji WAP-NIAKA).
Zgodnie z życzeniem "darczyńcy" zostanie ona przekazana dla zwycięskiej pracy w kategorii ATARI 8-BIT GAME COMPO.
Jerzy Dudek (Duddie), założyciel firmy Retronics ufundował nam 2 szt. niezwykle popularnej niegdyś książki "Atari BASIC" autorstwa Wiesława Miguta - jedna z nośnikiem w postaci kasety, druga w postaci dyskietki. Oczywiście jest to tegoroczna reedycja! Dodatkowo otrzymaliśmy vouchery na zakupy w sklepie Retronics. Dziękujemy Duddie!
Na tegorocznej edycji Silly Venture3-go listopada (w sobotę) o godz. 12:30 odbędzie się turniej w grę DOOM na połączonych w sieć dwóch konsolach Atari Jaguar! Do wygrania atrakcyjne nagrody ufundowane przez AtariAge! Dziękuję Albertowi za nagrody, a Krzyśkowi (Hospes) za ładny plakat!
@mgr_in_rafal: potwierdzam ;) a co do nagród "książkowych" to zapomniałem dodać, iż będą one z podpisem autora ;)
----------------------
Dzisiaj rozmawiałem z Zarządem Neptun Taxi, która obsługuje lotnisko w Gdańsku-Rębiechowie i udało mi się załatwić ponad 20% zniżkę na hasło "ATARI" :) Uzgodniliśmy STAŁE ceny na trasie "lotnisko-party place" i "party place-lotnisko" w zależności od Taryfy I lub II (taksówki 4 osobowe)
W Taryfie I w dniach: - 31 października (środa) - 2 listopada (piątek) - 3 listopada (sobota) - 5 listopada (poniedziałek)
cena: 50 zł (można płacić gotówką lub kartą)
W Taryfie II w dniach: - 1 listopada (czwartek - dzień świąteczny) - 4 listopada (niedziela - dzień świąteczny)
oraz generalnie w nocy...
cena: 70 zł (można płacić gotówką lub kartą)
A więc: wychodzicie z lotniska, szukacie obojętnie jakiej taksówki z logo "Neptun Taxi", mówicie hasło "ATARI" na wejściu i... widzimy się na party-place!
Tak jak w zeszłym roku kolega Rafał Nowaczuk (znany jako Mały_Swd) jest sponsorem Silly krówek! :) Oryginale "ciągutki" z Milanówka będą rozdawane podczas SV2k18, tym razem ubrane w czarne papierki ;)
Fajne. Zachowajcie dla mnie kilka sztuk :). Niestety, w tym roku, jak już Ci mówiłem na RiverWashu, mógłbym wpaść tylko na jeden dzień, piątek, a to ma mało sensu przy takich odległościach :( Jestem wielce niepocieszony, pomyśl o dobrym streamingu dla takich właśnie jak ja.
@Kaz: a co ja mam powiedzieć? Moja małżonka 2-go listopada ma urodziny, a 3-go imieniny... niestety (z pewnych względów) nie mogłem w tym roku wybrać innego terminu. Nie mam pojęcia jak Jej to wynagrodzę... :/
Mam takie pytanie... są dwa dema na małe Atari zadeklarowane jako 100%, a wymagające odpowiednio - jedno Rapidusa, drugie VBXE. Na razie są w kategorii "Wild" na stronie SV2k18 i nie mam pomysłu co do innej kategorii. Problem by się rozwiązał, gdyby była druga praca na Rapidusa lub VBXE (bo na compo wymagane są 2 prace, aby się odbyło). Czy ktoś ma jakiś pomysł, albo szykuje pracę na Rapidusa lub VBXE?
W pierwszej sprawie (pomysł) proszę o info tutaj, w drugiej (deklaracja) na maila :)