Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jacques:
A może patokonserwatyzm nie lubi 8-bitowego komputera o sporych możliwościach, w dodatku posiadającego klawiaturę(!) i te dziwne AtariDOSy czy SDXy :-)pin:
Wygodne środowisko pracy do tworzenia muzyki, ostatnio też do programowania. To jest coś, czego użytkownik Atari 64kB z magnetofonem nigdy nie zrozumie.pin:
Niskokosztowe, to na pewno 65xe bez ECI, 800xe, xegs.mav:
Natomiast jeszcze jest jedna rzecz, który dość dobrze pokazał ostatni Stunt Racer. Na "stockowym" Atari chodzi, ale wolno, na tym całym Rapidusie chodzi TAK SAMO, tylko szybciej. Inna kwestia jest w tym, że na stocku chodzi dość wolno, co stawia pytanie - czy on jest grywalny? Czy jest sens robić takie konwersje? Ile ona ma sensu, kiedy staje się grywalna dopiero po załadowaniu takiego dopalacza, który sprzętowo zbliża się już do innych komputerów?mav:
Lepiej byłoby, żeby cały wysiłek tych świetnych programistów poszedł jednak w kierunkumav:
Ok. O ile tak to będzie zaprogramowane jak mniemam. Z automatu nie przyspieszy.swinkamor12:
Więcej za czasów naszej młodości ludzie w 8 bit nie mieli. (...) Stacja dysków do 8 bit to za dawnych czasów, było coś rzadko używanego, ale jak ktoś chce niech se używa. (...) Stereo, twardy dysk, syntetyzator, bulbulator itp itd tego za dawnych lat w 8 bit nie było - po co to?Pin:
sprzęt jest też ukształtowany przez scenę tego komputera.xxl:
na szczescie przyszedl 65816 i scena przezyje hura! ;-)xxl:
natomiast atari jest retrosprzetem komercyjnie zdechlo dawno dawno temu jeszcze zamim genialni konstruktorzy zaczeli go modyfikowac.xxl:
nie znasz sie... uzywajac xB programista ma 100% kontrole nad tym na czym bedzie mozna to uruchomic a na czym nie :-) np. programista Stunt nie zezwolil a programista takiego Beep'em all 4 zezwolil na ladowanie z hdd :-)RetroBorsuk:
fanów, ale ja nie oczekuje, że moje Atari ma udawać grafiką Amigę, nie oczekuję, że będzie brzmiało na przykład SIDem. Dla mnie - Atarynka ma zachować właśnie swoją tożsamość i charakter, tak jak Amiga i Komoda zachowują swój.antrykot:
To właśnie 65816 nie jest w pełni kompatybilny z 6502, a x64 jest w 100% kompatybilny, bo jest wystarczająco szybki by 6502 emulować programowo.elvis:
Atari XE z rapidusem i VBXE powinno się po prostu nazywać Lothar 01 XEswinkamor12[/quote:
to jak wiesz voy co masz robić, to bierz się do roboty. może se zapisz jakbyś zapomniał - cart, ARM, 200 MHz do 100 PLN.swinkamor12:
amiga to dalej nie retro i dalej można to rozwijać. atari to zabytek i jak najwięcej oryginału musi być zachowane. tyle w temacie porównań atari 8 bit a amiga.Kaz:
W innym wątku (o SCR) poruszyłem ten temat - nie ma 100% kontroli nad xB.Kaz:
Fandal twierdzi inaczej, że pomoc faktycznie była, ale nieskuteczna, bo na prawdziwym sprzęcie objawiały się bugisolo:
Przeciez mozna pisac zajebisty kod dzialajacy na golej atarce, ktory bezblednie zadziala na RapidusiePin:
czy ostatnio przykład moda bootsectorowRocky:
Wiedz też, że stosując Twoje sztuczki (celowe niedziałanie przy dopałce) szkodzisz..Pin:
Jak zobaczę w demie prockę krytyczną czasowo, to nie będę miał nic przeciwko Zawsze podtrzymywałem tę kwestię. Natomiast, jeśli nielegal występuje dla zasady "bo tak", to tego niestety nie jestem w stanie zrozumieć.