atarionline.pl Jak wysłać artykuł? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorEnjo
      • CommentTime12 Jul 2018 20:07

Chciałem napisać artykuł o klonie gry z AtariST na PC.
      Po pierwsze - interesuje to kogoś, czy jesteście tylko "natywni"?
      Po drugie - gdzie i jak mam wkleić treść? Gdzie jest formularz?

Dzięki
      • 2:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime12 Jul 2018 21:07

Każda aktywność nas interesuje :)

Artykuły publikują "admini", trzeba im podesłać na maila. Albo wstawić tutaj a oni wstawią na główną.
      • 3: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime12 Jul 2018 22:07

temat oczywiście interesujący
      • 4: CommentAuthorpin
      • CommentTime13 Jul 2018 00:07

uderz do Kaza, zaraz to wklei na główną ;)
      • 5: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime13 Jul 2018 00:07

Kiedyś pisałem i mogłem edytować tekst przed właściwą publikacją na głównej - taki jakby brudnopis, ale już nie pamiętam jak to się robi... Kaz z pewnością pomoże :)
      • 6: CommentAuthorAdam
      • CommentTime13 Jul 2018 07:07 zmieniony

Mail do Kaza pewnie masz. Po nadaniu odpowiednich uprawnień będziesz mógł sam przygotowywać roboczą wersję tekstu w CuteNews. Zapraszamy :)
    1.  
      Ja wysyłałem mailem do Xeena, ale już go chyba tutaj nie ma.

Jak więc widzisz, sposobów dojścia do sławy jest kilka.
      • 8:

CommentAuthorEnjo
      • CommentTime13 Jul 2018 09:07

OK, dzięki, Chopy. Będę sławny.
      • 9: CommentAuthorAdam
      • CommentTime13 Jul 2018 09:07

Tak w ogóle na głównej stronie AtariOnline po lewej stronie jest link "Kontakt" kierujący do formularza, na którym można napisać wiadomość. Powinno działać.
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Jul 2018 10:07

Enjo - otrzymałem maila, bardzo sie cieszę! :D
      Po kolei:

1. Zazwyczaj to autor artka decyduje, czy chce sam publikować i sam edytować tekst, czy ktoś z redaktorów ma mu pomóc. Czasami decydują technikalia.

2. Dlaczego tak? Artki są edytowane w systemie CuteNews, który szczytem wygody nie jest, i nie wszyscy są chętni się z nim zapoznawać.

3. Z kolei redaktorzy to nie żadna uprzywilejowana grupa, tylko dobre dusze, które pomagają przy AtariOnline.pl - sami piszą, a także pomagają innym, bo poznali już system i potrafią "pokierować". A jak ktoś ogarnia bardzo dużo i pomaga dużo to niektórzy mówią na niego "redaktor naczelny" :D. Na pewno do tego grona należą Adam i Xeen, za co wielkie dzięki ode mnie dla nich za bezinteresowne poświęcanie czasu!

5. Tak jak Adam napisał - formularz kontaktowy działa - i dość często dostaję z niego maile, bo jest to poczta wysyłana do mnie i chyba do admina technicznego - Zygi.

QTZ:

Kiedyś pisałem i mogłem edytować tekst przed właściwą publikacją na głównej - taki jakby brudnopis,

Tak, w CuteNews jest edytorek tekstu, można tam sobie przygotować tekst artka. Przed publikacją można podejrzeć nowinkę, naciskając przycisk "Preview". Podgląd nie jest idealny 1:1, ale pomaga.