Jak już pewnie wiecie podczas ostatniej RETROnizacji odbył się znakomity koncert zespołu Brothers in ATRs.
Udało mi się zarejestrować to wspaniałe wydarzenie i sukcesywnie staram się prezentować kolejne klipy z utworami granymi przez naszych kolegów. Klipy totalnie amatorskie, ale może komuś się spodobają :)
1. Spy vs. Spy 2
2. Lasermania
3. Panther
4. Cybernoid 2
5. Ballada o dżemie
6. Drol
7. Last Ninja 2
Życzę miłego oglądania, ale przede wszystkim słuchania, larek
Brawo Panowie !!! Bardzo fajnie że zespół się rozwija i pojawiają się kolejne kawałki. Dzięki również dla Larka za zarejestrowanie i rozpowszechnianie :). Gdzieś na forum czytałem, że zagraliście zajebistą wersję muzyczki z Boulder Dash. Chętnie bym posłuchał jeśli zostało to zarejestrowane... Gracie w kwartecie ale może warto by pomyśleć o zwolnieniu częściowym jednego z członków ( mam na myśli laptopa ) i zostać pełnym trio. Klawisz mógłby przejąć rolę komputera lub komputer stać się modułem brzmieniowym udającym chip jaki w danym momencie byłby wam potrzebny. To tylko taka luźna myśl ale sądzę, że dodałoby to zespołowi flow. No i Pin mógłby zapodawać rytm prosto z serca nie gonić za klikiem ;) Trzymam kciuki i czekam na więcej ;)
Fajnie , zajebisty ten motyw w "Lasermania"z doczytaniem ze stacji - tak było w oryginale ?
w każdym razie super ,jak byście chcieli zagrać w Łodzi to mam możliwość załatwienia fajnej miejscówki ,ale czegoś większego za pośrednictwem mojego kolegi Bielasa.
Bardzo fajna inicjatywa ta Wasza kapela :D Panther zajebiste ! (chociaż ten bas za lekko ustawiony w miksie). Natomiast Lasermania ... no sorry ale uwalona, Pelc zrobił na Atari lepszą konwersję oryginału od Was niestety. Kurde, właściwie to co zrobił Pelc w kategoria dźwiękowej na A8-bit to mistrzostwo świata jest. Do poprawy chłopaki :D
podkład to 100% Atari w konfiguracji na dwa Pokey'e. Generalnie, to mam pomysł jak w przypadku utworów wspomaganych czystym czip'em (POKEY ofkoz) ponownie wykorzystać oryginalny sprzęt. Trzeba rozłączyć w kompie GTIA i POKEY'a i zrobić z tego dwa audio out, następnie do playerów dla Sparta DOS X dodać funkcjonalność w postaci metronomu przekierowanego osobno na GTIA. Cóż, w chwili w której idziemy do przodu i rejestrujemy audio w powyższej jakości metronom dla bębniarza to obowiązkowa konieczność a oryginalny sprzęt nie daje jeszcze takiej możliwości. Cóż, lutownica w dłoń no i trzeba dołożyć kawałek kodu do playera ;)
Mam takiego moda na STe jak z tej czołówki,tyle że lepszy ,lepiej brzmi i jakby klarowniejszy,nazwa moda to PHE_ENIG ,lepiej brzmi u mnie na Ste niż to co znalazłem,może to wina tego że pod Ste mam podpięte kolumny i konkretnie to brzmi :-),jednak nie ,sprawdziłem i ten mod jest jednak lepszy : .
Wyjszło tak, że sezon w tym roku rozpoczynamy od występu na Forever party na Słowacji. Serdecznie zapraszamy, są w repertuarze pewne nowości w tym mam nadzieję jedna przygotowywana szczególnie pod to party.
Dalej, czyli okolice kwiatnia / maja to Decrunch oraz Pixel Heaven. Dechrunch w asyście MotionRide'a na wiośle, oraz prawdopodobnie niespodzianka - gość specjalny; sprawa jeszcze w toku ale będzie raczej grubo :)
Wywiad fajny ale nie dowiedzialem sie 1 szczegolu. W jaki sposob chlopaki korzystaja z dzwiekow chip tune w swoich kompozycjach? Czy to jest ATARi ktore je odgrywa z trackera? Czy jakis nowoczesny sprzet do tworzenia muzyki? Czy moze zwykly pc ?
Już się dowiesz. Generalnie do niedawna używaliśmy mojej 130XE, obecnie jednak zgrywam muzę z realnego kompa do Tracktion na PC. Temat grania z realnego komputera wróci po tym jak zmodzimy player na Atari, który na wyjściu ze "stereo" odegra chip, a na wyjściu monitorowym tylko CLICK generowany z gtia. Chodzi o to, by w czasie grania mieć metronom, bo bez tego to trochę ciężko się gra na żywo.