Potrzebuje animacje biegnącego ludzika na sprajtach dwóch, czyli 3 kolorową. Zrobiłem sobie sam, ale nie jestem specjalnie zadowolony z efektu, więc może znajdzie się tu jakiś fachowiec, który zrobi to lepiej.
Moje wypociny robiłem edytorem z tej stronki: ->link<-
plik źródłowy *.apl do załadowania, jakby ktoś chciał poprawić moje dzieło też podłączam.
Oczywiście nic nie oferuję w zamian prócz wdzięczności :)
Mr B: jak ci się nie uda nikogo znalezc to polecam metode sprawdzona w kowalsky fury- bierzesz z neta fazy animacji jakiegos biegacza, redukujesz rozdzielczosc i poprawiasz potem recznie
o o, coś takiego, tylko odrobine większy (szerszy). I żeby wyrażnie biegł a nie szedł. Ma biec szybko, i w prawo. Najlepiej żeby się właśnie mieścił w 4 klatkach.
how about the Multiplayer-Animator (MPA) by Peter Finzel ? He used it to create "Schreckenstein" and other games. The program was released on the Atari Magazin reader disks (Lazy Fingers). Here is one of the AM articles about it:
Trochę ciężko zrobić animację biegu w tak małej szerokości, fajnie jest jeśli nogi mają większy zakres "wymachu" ;), podstawa to także pochylenie postaci i tutaj też co najwyżej można głowę popchnąć o piksel do przodu, także cudów nie ma, ale chyba wygląda to co załączam na bieg :)?
Piesiu, hopsnij go jeszcze w klatkach gdzie jest w rozkroku (1,3) o 2 piksele wyżej niż na pozostałych i będzie elegancko. no i grzywkę odwrotnie - niżej jak będzie w górze, a wyżej jak w dole:)
Odyniec, specjalnie dla Ciebie entuzjastyczna wersja biegu, czyli po odbiciu ludek idzie w górę, a grzywka w dół :). Nie wiem może Ty tak biegasz (zazdroszczę), ja niestety mam u siebie chyba silniejszą grawitację, bo po pseudo odbiciu natychmiast ściąga mnie w dół, a grzywka zostaje w górze :P.